Sosyal Medya

GÃœNCEL

İstanbul'da kar tatili var mı?

İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçti.



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçti. Ä°stanbul'da beklenen kar yağışının erken baÅŸlaması, öÄŸrencilerde heyecan yarattı. Yarın (18 Ocak Pazartesi günü) okullar tatil mi sorusunun cevabı öÄŸrenciler tarafından merakla bekleniyor. Ä°stanbul ValiliÄŸi henüz okullar tatil olduÄŸu yönünde bir açıklama yapmadı. 

Ä°stanbul'da kar yağışı, birçok ilçede baÅŸladı. Kar yağışının baÅŸlaması ile birlikte öÄŸreciler de okulların tatil edilmesini beklemeye baÅŸladı. 

Milyonlarca öÄŸrenci Ä°stanbul valisi Vasip Åžahin'den Ä°stanbul'da yarın okulların tatil olduÄŸu yönünde açıklama yapmasını bekliyor. 

Ä°stanbul ValiliÄŸi'nden henüz okullar tatil olduÄŸu yönünde bir açıklama gelmedi. 

Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin hava tahmin verilerine göre, Ä°stanbul'un bu geceden itibaren yoÄŸun kar yağışlı havanın etkisi altına gireceÄŸi tahmin edildiÄŸi için, Ä°BB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçti. 

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iÅŸ makinesi, 5 bin 450 personel ile 4 bin kilometre yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yapacak. 

HAVA  SICAKLI?I EKSÄ° 2'YE DÜÅžECEK 

AKOM'dan yapılan açıklamada, bu geceden itibaren Ä°stanbul'da hava sıcaklıklarının -2 dereceye kadar düÅŸeceÄŸi ve kar yağışının etkili olacağının tahmin edildiÄŸi vurgulandı. 

Açıklamada ÅŸöyle denildi: "Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi ÅŸehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için tüm önlemleri aldı. Ä°BB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçti. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, Ä°tfaiye, Zabıta, SaÄŸlık Ve Sosyal Hizmetler, Park Bahçe Ve YeÅŸil Alanlar, Destek Hizmetleri Daire BaÅŸkanlıkları, Ä°ETT, Ä°SKÄ°, Atık Yönetimi, Trafik, Kırsal Hizmetler Destek, Veteriner Hizmetleri Müdürlükleri, Beyaz Masa, Ä°SFALT, Ä°GDAÅž, Ä°SBAK, Åžehir Hatları, Ulaşım A.Åž., Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü, Karayolları 1. Bölge MüdürlüÄŸü, BEDAÅž, AYEDAÅž, sorumlu müdürleri AKOM yönetim masasında 24 saat esasına görev yapacak." 

KARLA MÜCADELE Ä°ÇÄ°N BÄ°N 114 ARAÇ VE Ä°Åž MAKÄ°NESÄ°, 5 BÄ°N 450 PERSONEL 

"Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iÅŸ makinesi, 5 bin 450 personel ile 4.000 km yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yapacak. Tüm araçlar, araç takip sistemi ile anlık olarak AKOM'da takip edilecek. 

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ'ın talimatlarıyla köylerde oluÅŸturulan Traktör Kar Kürüme Ekipleri muhtarların sorumluluÄŸunda kendi yollarını açmak için görev yapacak. 52 km uzunluÄŸundaki metrobüs yolu 32 araç ile sürekli ulaşılmaya açık tutulacak. 

Ä°ETT'TEN EK SEFERLER 

Ä°ETT pazartesi günü için ek otobüs seferleri koydu. Metro ise seferleri sıklaÅŸtırılacak. BEUS (Buzlanma erken uyarı sistemi) ile ani hava soÄŸumaları ve buzlanma durumları önceden tespit edilerek ilgili birimler uyarılacak.

Kış ÅŸartlarıyla mücadele kapsamında depolarda tuz ve solüsyon hazır bekletiliyor. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından ilçe belediyelerine tuz ve solüsyon desteÄŸi saÄŸlanırken talep durumunda takviye yapılacak. Kritik kavÅŸaklarda 52 kurtarıcı ve çekici muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek. 

Ä°lçe belediyelerinde 24 saat nöbetçi ve görev yapacak ekipler hazır bekletilecek. Ä°lçeler kendi imkanları yetersiz kaldığı durumlarda Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi ekipleri tarafından desteklenecek."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.