Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Başbakan'dan Şırnak için Paris örneği

Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır ve Şırnak'taki operasyonları değerlendirdi.



Diyarbakır ve ÅžÄ±rnak’taki operasyonları deÄŸerlendiren BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, "Paris’te askerin güvenlik için sokaklarda olması, Amerika’da sokaÄŸa çıkma yasağının ilan edilmesi normal de Türkiye’de güvenliÄŸin saÄŸlanması neden normal olmasın?" diye sordu Operasyonlar, demokratik hukuk devleti kuralları içinde yürütülüyor. Paris’te askerin güvenlik için sokaklarda olması, Amerika’da sokaÄŸa çıkma yasağının ilan edilmesi normal de Türkiye’de güvenliÄŸin saÄŸlanması neden normal olmasın? OlaÄŸanüstü hal ve özgürlüklerin kapsamlı kısıtlandığı bir durum olsaydı, bu anormal olurdu. Sivil halk etkilenmesin diye, mahalle bazında operasyonlar yapıldı. Fakat görüldü ki, mahalle bazlı yaptığımız bu operasyonlarda örgüt bu sefer baÅŸka bir mahalleye gidiyor, yapacağını orada yapıyor. 100 bin kiÅŸilik ilçelerden bahsediyoruz. Bütün terör unsurlarının temizlenmesi için yapılan bu operasyonun uzun süreli olmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu operasyonlar netice alana kadar sürecek. 

- VatandaÅŸların zararlarının tazmini için bir çalışmanız var mı? 

Terör sebebiyle yerini terk edenlerin bulundukları yerlerde hayatlarına idame edebilmeleri için her türlü yardımı yaparız. Akraba yanındalarsa, gerekirse akrabasına destek oluruz. Orada ekonomik hayatın durması sebebiyle etkilenen esnafa, Türkiye’ye sadık o vatandaÅŸlarımıza, gerekli destekler de verilecek. EÄŸitimi aksayan çocuklara, sömestr tatilinde, yaz tatilinde gerekirse Batı illerinde en iyi ÅŸartlarda eÄŸitim saÄŸlanacak. 

- Operasyonlar, AB liderleriyle zirvede gündeme geldi mi?
Hiç gelmedi. Sadece ben zikrettim, “Bölgedeki istikrarsızlıklar sebebiyle hem mültecilerle hem de terörle uÄŸraşıyoruz” diye. Bir kınama da gelmedi, aksine dayanışma var.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.