Sosyal Medya

DÃœNYA

Obama'dan beklenen 'Esed' açıklaması

Erdoğan'ın "Şimdi reddediyorlar, yarın kabul edecekler" dediği 'Suriye'de güvenli bölge'ye Obama'dan olumsuz yanıt!



G20 zirvesinin düzenlendiÄŸi Antalya’da konuÅŸan ABD BaÅŸkanı Barack Obama, CumhurbaÅŸkanıTayyip ErdoÄŸan ve hükümetin uzun süredirSuriye sınırında talep ettiÄŸi "güvenli bölge"yle ilgili olumsuz mesaj vererek “Suriye’de güvenli bölgenin verimli olmayacağına karar verdik” dedi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, güvenli bölgeyle ilgili "Bugüne kadar ne söylediysek, doÄŸru çıkmıştır. Åžimdi burada da ‘hayır’ olmaz’ diyorlar ama yarın hepsi bunları kabul edecek. Çünkü yaptıkları harcamaların hepsi boÅŸa gidiyor" demiÅŸti. 

ErdoÄŸan: Bugün hayır diyorlar, yarın evet diyecekler 

Suriye’deki iç savaÅŸ ve mülteci krizinin çözümü için “güvenli bölge”, “uçuÅŸa yasak bölge” ve “eÄŸit-donat” uygulaması talep edenCumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan geçtiÄŸimiz günlerde CNN International’da katıldığı bir televizyon programında “Ben size bir ÅŸey söyleyeyim, bugüne kadar ne söylediysek, doÄŸru çıkmıştır. Åžimdi burada da ‘hayır’ olmaz’ diyorlar ama yarın hepsi bunları kabul edecek. Çünkü yaptıkları harcamaların hepsi boÅŸa gidiyor” demiÅŸti. 

ErdoÄŸan: G20'de görüÅŸeceÄŸiz 

ErdoÄŸan “güvenli bölge”yle ilgili Antalya’da düzenlenen G20 toplantısına iÅŸaret ederek, “Bu terör örgütlerine havadan attıkları tüm silah, mühimmat… Hepsi boÅŸa gidiyor. Yarısı DAEÅž’e gidiyor, yarısı diÄŸer terör örgütlerine gidiyor. Biz bunların uyarılarını yaptık, bizi dinlemediler. Biz ÅŸimdi bütün bunları G20 toplantılarında görüÅŸeceÄŸiz. Tabii ki bizim de kendimize göre bir B planımız, C planımız var. Gerekirse bunları uygulamaya koyacağız. Mesele nedir? Mesele Suriye’yi düÅŸtüÄŸü bu durumda kurtarmaktır”  diye konuÅŸmuÅŸtu. 

Paris katliamı sonrası G20 gündemi deÄŸiÅŸti 

Paris’te 132 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi terör saldırılarının ardından G20’nin bir numaralı gündem maddesi IŞİD terörü ile Suriye ve Irak’taki mülteci krizi oldu. G20 toplantısının ikinci gününde kameraların karşısına geçen ABD BaÅŸkanı Barack Obama, CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan ve hükümetin uzun süredir Suriyesınırında talep ettiÄŸi "güvenli bölge"yle ilgili olumsuz mesaj verdi. 

Obama: Güvenli bölge verimli deÄŸil 

Obama, güvenli bölge tartışmalarıyla ilgili ÅŸunları söyledi: 

“Suriye’de güvenli bölgenin verimli olmayacağına karar verdik. Gerçek bir güvenli  bölge, bizim sahada askerler bulundurmadığımız sürece, bu güvenli bölgeye kim girecek, kim çıkacak? Mıknatıs mı olacak terör saldırıları için. Kaç personel gerekecek, bir sürü ortaya çıkıyor. Benim tek istediÄŸim, acıyı bitirmek ve Amerikan vatandaÅŸlarını güvenli tutmaktır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.