Sosyal Medya

GÃœNCEL

Erdoğan, Davutoğlu'na görev verecek

Erdoğan yarın Davutoğlu'nu hükümeti kurmakla görevlendirecek.



Kasım başındaki seçimin ardından oluÅŸan yeni parlamentoda milletvekilleri yemin ederken,CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın aynı gün BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nu hükümeti kurmakla görevlendirmesi bekleniyor. Yeni hükümetin kurulması ve güvenoyu süreçlerinin de 28 Kasım'da tamamlanması bekleniyor.Kasım ayının ilk günü yapılan seçimde AKP yüzde 49.4 oy ve 317 sandalye ile tek başına hükümet kurma çoÄŸunluÄŸuna ulaÅŸmıştı. 

Parlamento yarın saat 1500’te milletvekili yemin töreni için biraraya gelecek. Ä°lk oturumu en yaÅŸlı üye sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal yönetecek. 

Reuters'a bilgi veren AK Parti’li bir yetkili, “Yemin töreni ile aynı gün yani yarın, ErdoÄŸan’ın DavutoÄŸlu’nu hükümet kurmakla görevlendirmesini bekleyebiliriz. Çünkü geçici hükümetin süresi yarın doluyor. 

Ama mevcut hükümet yenisi kurulana kadar görevini sürdürecek. ErdoÄŸan’ın onayının ardından bir hafta içinde hükümet programının Meclis’e sunulması gerekiyor” dedi. 

Anayasa’ya göre hükümet programının Meclis’e sunulmasının ardından iki gün içerisinde Meclis Genel Kurulu’nda program üzerinde görüÅŸmelerin yapılması, bunun üzerinden bir tam gün geçmesinin ardından da güvenoyu yapılması gerekiyor. 

AK Parti’li yetkili “ErdoÄŸan’ın onayı ve güvenoyu süreçleri 28 Kasım’da sona erer" dedi. 

Parlamento’nda 18 üyeli baÅŸkanlık divanında AK Parti’nin 10, CHP’nin beÅŸ, HDP’nin ise iki sandalyesi olacak. Bu dönem baÅŸkanlık divanında sadece bir vekili olacak MHP’nin baÅŸkanvekili de bulunmayacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.