Sosyal Medya

DÃœNYA

G20 Liderler Zirvesi sonuç bildirgesi

Beklenen açıklama yapıldı: G20 Liderler Zirvesi Sonuç Bildirgesi açıklandı!



G20 Liderler Zirvesi Sonuç Bildirgesi açıklandı: Ä°ÅŸte Bildirgeden baÅŸlıklar: 

Kalkınma konusundaki diyalog ve angajmanımızın güçlendirilmesi için G20 ve DüÅŸük Gelirli GeliÅŸmekte Olan Ülkeler Çerçevesi'ni onaylıyoruz. Çalışmalarımızın 2030 gündemi ile uyumlaÅŸtırılması için 2016 yılında bir Eylem Planı hazırlayacağız. 

2010 yılında kabul edilen IMF kota ve yönetim reformundaki ilerlemenin gecikmesinin devam etmesinden duyduÄŸumuz hayal kırıklığı devam ediyor. IMF konusunda 2010 reformlarının uygulanması en önemli önceliÄŸimiz olup, ABD'yi söz konusu reformları en kısa sürede onaylamaya davet ediyoruz. 

GüçlendirilmiÅŸ müÅŸterek eylem ve pari passu (eÅŸit muamele) hükümlerinin uluslararası kamu borç senetlerinde kullanılmasındaki ilerlemeyi memnuniyetle karşılıyoruz. IMF'ye, diÄŸer ilgili taraflarla istiÅŸare içerisinde, söz konusu hükümlerin kullanılmasının teÅŸvikine devam etmesi ve mevcut uluslararası kamu borç stoklarına dahil edilmelerinin hızlandırılmasına yönelik piyasa tabanlı çözümleri daha da araÅŸtırması yönünde çaÄŸrıda bulunuyoruz. 

Finansal sistemde ortaya çıkan, önemli bir kısmı bankacılık dışı sektörlerden kaynaklanabilecek, risk ve kırılganlıkları izlemeye ve gerektiÄŸinde bunlara yönelik tedbirler almaya devam edeceÄŸiz. Bu kapsamda, piyasa temelli finansmanın dayanıklılığının artırılması amacıyla, sistemik risklerin yapısıyla uyumlu bir ÅŸekilde, gölge bankacılığın düzenlemesini ve gözetimini güçlendireceÄŸiz. 

Küresel olarak daha adil ve modern bir uluslararası vergi sistemine ulaÅŸmak amacıyla, iddialı G20/OECD Matrah Aşınması ve Kar Kaydırma (BEPS) Projesi kapsamında geliÅŸtirilen tedbirler paketini onaylıyoruz. Projenin zamanlıca uygulanmasını, geliÅŸmekte olanlar dahil olmak üzere tüm ülke ve yetki bölgelerinin bize katılmalarını teÅŸvik ediyoruz. 

Büyük ve oynak sermaye hareketliliÄŸinden kaynaklanan risklerin olduÄŸu bir ortamda, yeterli bir küresel finansal güvenlik ağının saÄŸlanmasını da içeren uygun çerçevelerle finansal istikrarı saÄŸlayacağız ve finansal küreselleÅŸmenin nimetlerinden istifade edeceÄŸiz. Döviz kuruna iliÅŸkin önceden vermiÅŸ olduÄŸumuz taahhütleri yineliyoruz ve her türlü korumacılığa karşı duracağız. 

RüÅŸvetle etkili mücadelede gerektiÄŸi hallerde ve ulusal hukuk sistemleriyle uyumlu olacak ÅŸekilde hukuki ve idari prosedürler de dahil olmak üzere uluslararası iÅŸbirliÄŸini temel bir araç olarak teÅŸvik edeceÄŸiz ve yolsuzluÄŸa bulaÅŸan görevliler ile onları yolsuzluÄŸa bulaÅŸtıranlara koruma saÄŸlanmaması ile varlıklarının geri verilmesini destekliyoruz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.