Sosyal Medya

YAÅžAMSANAT

Sosyal medyadaki tuzağa çok dikkat edin

Sosyal medya üzerinden tuzağa düşüren dolandırıcıların sayısı her geçen gün hızla artıyor.



Ä°ddaa’dan kolay yoldan para kazanmak isteyenleri sosyal medya üzerinden tuzaÄŸa düÅŸüren dolandırıcıların sayısı her geçen gün hızla artıyor. Ä°ddaa'dan yüksek oranlar peÅŸinde koÅŸan çok sayıda maÄŸdur, sosyal medya üzerinden sahte kuponlar ve photoshop oyunlarıyla çok para kazandırdıklarını iddia edenlerin tuzağına düÅŸerken, dolandırıcılık tutarları 100 bin TL'lerle ifade ediliyor. Sezgin Åž., Baybars B., Ünal K., Sezgin D., Hakan Can E., James M., Mahmut K. gibi çok sayıda sahte isimle açılan hesaplarda parasını kaptıranların sayısı 10 binlerle telaffuz ediliyor.

Ünal K., Baybars B. isimli kullanıcıların profilinde paylaÅŸtığı kuponlara aldanıp parasını kaptırdığını söyleyen Selam Kayam isimli Facebook kullanıcısı, "Borçlarımdan kurtulmanın yollarını ararken, Facebook'ta Ünal K. isimli kullanıcının gönderileri dikkatimi çekti. Yaptığı paylaşımlarda 100 liraya 90 bin lira kazandırdığını söylüyordu. Aylık 200 liraya grubuna üye oldum. O saatten sonra verdiÄŸi bütün maçlar tutmadı. Üzerine maçlara güvenip 200-300 lira para bastım. 100 bin liraya yakın daha borçlandım. Åžahıs daha sonra gruptan ayrılıp ortalıktan kayboldu. Grupta benim gibi 500-600 kiÅŸi vardı. Hepsi 100-200 lira verip üye olmuÅŸlar. Aynı olayı Baybars B. isimli ÅŸahısta da yaÅŸadım. Para kazanalım derken dolandırıldık" dedi.

"DOLANDIRICILIK SUÇU"

Sosyal medya üzerinden yapılan Ä°ddaa dolandırıcılığını deÄŸerlendiren Tüketici Sorunları DerneÄŸi (TÜSODER) Genel BaÅŸkan Vekili Avukat Rıdvan Yıldız, yaÅŸanan olayların dolandırıcılık suçu olduÄŸunu ve dolandırılanların vakit kaybetmeksizin savcılığa suç duyurusunda bulunmaları gerektiÄŸini söyledi.

"BABANIZ BÄ°LE TALEPTE BULUNSA ÅžÜPHE DUYUN"

Son zamanlar ülkede ciddi bir dolandırıcılık olaylarının yaÅŸandığına dikkat çeken Yıldız, "Sosyal medyada bırakın tanımadıklarınıza güvenmeyi babanız bile sizden bir talepte bulunsa ÅŸüphe duyun ve mutlaka baÅŸka iletiÅŸim yöntemleri ile irtibat kurmadan sizden isteneni yapmayın. Dolandırıcılar sosyal medya üzerinden Ä°ddaa'da büyük kazanç elde etme gibi bir toplum mühendisliÄŸini kullanmakta ve çeÅŸitli hilelerle insanların güvenini kazanmaktadır. Genellikle para transferini de kendilerine ulaşılma imkanı olmayan yollardan isteyen bu dolandırıcılara karşı uyanık olmak gerekmektedir" diye konuÅŸtu.
 
"SAVCILARIMIZA BÜYÜK GÖREV DÜÅžÜYOR"

Yüzlerce insanı dolandırarak binlerce lira haksız kazanç elde eden ÅŸahısların mutlaka yargı önüne çıkarılması gerektiÄŸini bu yüzden savcılara büyük görev düÅŸtüÄŸünü de kaydeden Yıldız, "Maalesef son zamanlarda dolandırıcıların yaptıklarının yanına kar kalması baÅŸka dolandırıcılık giriÅŸimlerini de yol açmaktadır. VatandaÅŸlarımız bu gibi kendilerine cazip teklifler sunan dolandırıcılara karşı uyanık olmalı ve devlette bunları yapanlara göz açtırmamalıdır. Bu saÄŸlandığı takdirde bu ÅŸekilde maÄŸduriyetlerin önüne geçilebilecektir" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.