Sosyal Medya

POLİTİKA

Türkiye ya bu kuşatmayı yaracak ya da diz çökecek

AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti İstanbul eski İl Başkanı Aziz Babuşçu, Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Merkezini ziyaret etti.



AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti İstanbul eski İl Başkanı Aziz Babuşçu, Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Merkezini ziyaret etti. Ziyarette TDF Genel Başkanı Mustafa Demir, Başkan vekili Hüseyin Ayaz, TDF Siyaset Komisyonu Başkanı Yusuf Kızıldağ ve yönetim kurulu üyeleri, TDF Kadın Kolları Başkanı Asuman Sula Durmuşoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle misafirler bulundular.

Mustafa Demir’in kısa giriş konuşmasının ardından söz alan Aziz Babuşçu, Düzköy’den hemşehrisi olan Demir’le federasyon hakkında sürekli istişare halinde olduklarını söyledi. Babuşçu daha sonra Karadeniz insanının kolay aidiyet sağladığını, farklı aidiyetler arasında da birleştirici ve kucaklayıcı rol oynadığını vurgulayarak 1 Kasım seçimleri hakkındaki açıklamalarına geçti.

Anayasa suçu işlediler

Aziz Babuşçu, özetle şunları söyledi. “7 Haziran seçimleri sonrasındaki gelişmelere hep birlikte şahit olduk. Seçim hükümeti kuruldu, bazı partiler bu hükümete bakan vermediler. Bu aslında bir anayasa suçudur ve Türkiye’de koalisyonların neden ülke yararına işlemediğini çok açık bir şekilde göstermiştir. 7 Haziran seçimleri öncesinde karşımızda büyük bir ortak muhalefet oluştu. 12 yıllık icraatımız bu tavrı hak etmiyordu. 2002’de dibe vurmuş bir ekonomiyi Cumhuriyet tarihinin en mükemmel değerlerine ulaştırdık. Sağlık sistemimiz dünyanın gıpta ettiği bir duruma geldi. Genel bütçeden en büyük payı Milli Eğitim’e ayırdık. 60-70 kişilik sınıfları 20-30 kişiye düşürdük, ders kitapları artık ücretsiz veriliyor.

 



AK Parti iktidarının ülkede gerçekleştirdiği olumlu değişiklikleri örnekleriyle anlatan Babuşçu, küresel güçlerin Türkiye’nin güçlenmesi ve lider ülke pozisyonuna gelmesini istemedikleri için operasyonlara başladıklarını, bunun doğal sayılması gerektiğini ancak yerli işbirlikçilerin tavrını anlamanın kolay olmadığını söyledi. AK Parti milletvekili onların bu tutumunu da şöyle açıkladı. “Kendilerini Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu sınıfı olarak görenler, ülkenin bütün imkân, kaynak ve fırsatlarının sadece kendilerinin değerlendirmeye hakları olduğunu düşünüyorlar. O yüzden AK Parti öncesi dönemin şartlarına dönülmesini istiyor ve onlara destek veriyorlar. 1 Kasım seçimleri siyasi bir tercih değildir; vatan, millet ve ülkenin geleceği adına yapılacak bir tercihtir. Türkiye Çanakkale’den sonra en büyük kuşatmayla karşı karşıyadır. Türkiye ya bu kuşatmayı yaracak ya da diz çökecek. Biz yaracağımıza inanıyoruz.”

Aziz Babuşçu, 7 Haziran’daki tablonun önümüzdeki seçimlerde de aynen tekrarlanması halinde ne yapacaklarının sorulması üzerine “Biz tek başına iktidar olacağımıza inanıyoruz. Koalisyonların hiçbir zaman bu ülkeye yarar getirmediğini de biliyoruz. Ancak aynı tablo yine ortaya çıkarsa, partimizin değil ülkemizin menfaatleri için azami müştereklerde buluşacağımız bir çözüm yolunu da tabii ki araştıracağız” diye cevap verdi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.