Sosyal Medya

EKONOMÄ°

Yeni dönemde bilet ücretleri şeffaflaşacak

Havayolu bilet ücret detaylarına tam, şeffaf ve sürekli erişiminin sağlanmasına yönelik düzenlemeye gidildi.



Havayolu bilet ücret detaylarına tam, ÅŸeffaf ve sürekli eriÅŸiminin saÄŸlanmasına yönelik düzenlemeye gidildi. Sivil Havacılık Genel MüdürlüÄŸünün, Hava Yolu Bilet Satışları Genelgesi yayımlandı. Buna göre, havayolu iÅŸletmelerinin bilet rezervasyon, pazarlama, reklam, satış iÅŸlemlerinde müÅŸterilerin bilet tercihlerini daha bilinçli yapabilmesi amacıyla havayolu bilet ücret detaylarına tam, ÅŸeffaf ve sürekli eriÅŸiminin saÄŸlanmasına yönelik düzenleme yapıldı. 

Havayolu iÅŸletmelerinin internet siteleri ve çAÄŸrımerkezlerinden yapılan ilanlarında ilk afiÅŸe edildiÄŸi bölümde bilet ücreti tüm zorunlu ödemeleri de kapsayarak "her ÅŸey dahil bilet ücreti" ÅŸeklinde açık olarak belirtilecek. Her ÅŸey dahil bilet ücretinin bölümleri (temel ücret, hizmet bedeli, vergi, harç, yakıt, güvenlik, sigorta gibi giderlerin toplamı veya detayları) kullanıcının kolaylıkla eriÅŸebileceÄŸi ÅŸekilde ilgili satış kanalında gösterilecek. 

Her ÅŸey dahil bilet ücretleri hizmet sınıflarına göre (ekonomi, business gibi) ayrı ayrı ilan edilecek. 

Yolcuya özel sunulan, ilave ve isteÄŸe baÄŸlı hizmetler için alınacak ücretler, ilgili satış kanalında açık, ÅŸüpheye yer bırakmayacak biçimde belirtilecek. Her ÅŸey dahil bilet ücreti üzerine ilave veya isteÄŸe baÄŸlı hizmetler dışında ekleme yapılmayacak. 

Ä°ÅŸletmeler bilet ücretlerinin basılı, görsel veya internet ortamındaki tanıtımlarını her ÅŸey dahil bilet ücretini esas alarak yapacak. Bilet rezervasyon deÄŸiÅŸiklikleri, iptal ve iade kuralları ilgili kanalda ilan edilecek ve satın alma iÅŸlemleri tamamlanmadan önce yolcuya bilgi verilecek. 

Söz konusu iÅŸletmelerin hizmet altyapılarını 90 gün içerisinde genelgeye uyumlu duruma getirmeleri gerekiyor. 

HÜRRÄ°YET
 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.