Sosyal Medya

EKONOMÄ°

Üçüncü Köprüde artık sona yaklaşıldı!

Yapım çalışmaları hızla devam eden 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde sona yaklaşıldı.



2013 yılında yapımına baÅŸlanan 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde köprü kuleleri arasındaki ana kablonun döÅŸenmesinde kullanılacak kedi yolu tamamlandı. Kuzey Marmara otoyolunda bazı bölümlerinde karayolu tamamlandı ve asfaltlanarak hizmete hazır hale getirildi.
Yavuz Sultan Selim ismi verilecek olan 3'üncü köprüde iki yaka geçtiÄŸimiz aylarda, iki kule arasına kılavuz kablo çekilmesiyle ilk defa bir araya gelmiÅŸti. Ana kablonun döÅŸenmesinde kullanılacak "Cat Walk" ismi verilen Kedi yolunun iki yaka arasında yapılmasının ardından Avrupa ve Anadolu yakası bir kez daha bir araya geldi.
Araçların ve trenlerin geçeceÄŸi çelik tabliyelerin 18'i deniz yoluyla getirilerek yerlerine yerleÅŸtirildi. Köprü tabliyelerini taşıyacak 176 eÄŸik askı kablosundan 60'ının montajı gerçekleÅŸtirildi. Köprü üzerine toplam 60 çelik tabliye yerleÅŸtirileceÄŸi, her iki yakada karşılıklı yerleÅŸtirilen 20'ÅŸer tabliyenin ardından ana taşıyıcı askı kablosunun yapımına baÅŸlanacağı belirtildi.
Kuzey Marmara (3. BoÄŸaz Köprüsü dahil) Otoyolu Projesi kapsamında 102 adet menfez, 6 adet alt geçit ve 1 adet üstgeçit tamamlandığı belirtildi. 31 viyadük, 20 altgeçit, 29 üstgeçit ve 35 menfezde ise çalışmaların hızla sürdüÄŸü öÄŸrenildi. Proje kapsamında yapılan Riva ve Çamlık tünellerinde ise delme iÅŸleminin tamamlandığı alt yapı çalışmalarının devam ettiÄŸi belirtildi. Projenin Kısırkaya ve Çiftalan köylerinden geçen bazı bölümlerinde karayolu yapım çalışmalarının tamamlandığı ve yolun asfaltlandığı görüldü. Odayeri mevkiinde bulunan ve Kuzey Marmara otoyolunu, yapımı halen süren 3. Havalimanıyla baÄŸlayacak büyük kavÅŸakta ise çalışmalar çok yoÄŸun bir ÅŸekilde sürüyor.
 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.