Sosyal Medya

Üsküdar'da sahipsiz arsalar kır çiçekleriyle donandı

Üsküdar?daki sahiplerinin ve sorumluların ilgilenmediği boş arsalar, belediyenin çalışmalarıyla birer çiçek bahçesine dönüştü.



Üsküdar Belediyesi Temizlik Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸü, ilçe sınırları içerisinde tespiti yapılan sahipli/sahipsiz arsalara yönelik olarak ‘Üsküdar Kır Bahçesi’ temalı çalışma baÅŸlattı.


HURDA VE ÇÖP YERÄ°NE KIR ÇÄ°ÇEKLERÄ°
Åžehir merkezlerindeki boÅŸ arazilerin, inÅŸaat atığı, hurda eÅŸya ve çöp bırakma yeri olarak kullanılması bu durumun çevre saÄŸlığını tehdit etmesiyle birlikte diÄŸer yandan da çirkin görüntüler oluÅŸturması Üsküdar Belediyesi’ni harekete geçirdi.

Temizlik ekipleri, ÅŸehir merkezi, mahalleler, cadde ve sokaklarda belirlenen irili ufaklı yaklaşık 950 sahipsiz arsaya yönelik olarak çalışma baÅŸlattı.

ARSALAR 4 AYDA TEMÄ°ZLENDÄ°

Tespiti yapılan bakımsız durumdaki arsalardaki moloz, çöp, çalı, çırpı ve hurda eÅŸya gibi atıkların temizlenmesi 4 ay boyunca devam etti.

Yıllarca atıl durumda kalmış arazilerin kirlilikten arındırılması sonrası çiçek dikimine elveriÅŸli hale gelmesi için traktörlerle yapılan sürümü 2 ayda tamamlandı.


ÇÄ°ÇEKLER  FRANSA’DAN GETÄ°RÄ°LDÄ°
Temizlenen arsaların kullanıma uygun duruma gelmesi sonrası özel olarak tasarlanarak Fransa’dan getirtilen 22 farklı kır çiçeÄŸinin dikimi gerçekleÅŸtirildi.

Ä°lgisizlik ve bakımsızlıktan çöplük alanı olan ve çevrede yaÅŸayan vatandaÅŸlar tarafından kullanılması mümkün olmayan yaklaşık 351 arsada yapılan çalışmalar sonrası rengarenk  kır çiçekleri  açtı.


SA?LIKLI VE GÜZEL ÇEVRE
Yapılan bu uygulamayla birlikte arsalar  kirlilikten kurtarılırken çevrede yaÅŸayanlar için göze güzel görünen alanlar oluÅŸturuldu. Aynı zamanda o yerlerde oynayan çocukların saÄŸlığı için de ciddi riskler barındıran olumsuz ÅŸartlar ortadan kaldırılmış oldu.

VÄ°CDANLARNA DOKUNMAK Ä°STEDÄ°K

Temizlik Ä°ÅŸleri Müdürü Salih Uzun, ‘Üsküdar kır bahçesi’ projesiyle birlikte hem Üsküdar’ı daha bir güzelleÅŸtirmeyi hem de daha saÄŸlıklı alanlar oluÅŸturmayı hedeflediklerini belirterek, “Ä°lçemiz sınırları içerisindeki arsalara dökülen molozu, çöpü ortadan kaldırarak bir nebze olsun vatandaÅŸlarımızı bilinçlendirmeyi arzu ettik. Bu çalışmaları yaparken kirlilikten arındırdığımız arsaları yeniden eski haline dönmemesi için çiçek ekimi yaptık. Bu uygulamayla birlikte insanımızın vicdanlarına dokunmak istedik” diye konuÅŸtu.
Ziraat Mühendisi, motorize ekibi, bölge kontrol amirleri ve sahada görev yapan doÄŸa dostu süpürge personeli eÅŸliÄŸinde çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Salih Uzun, “Çer çöp ve zararlı otların yerini ektiÄŸimiz kır çiçekleri aldı. Üsküdarlılar daha güzel bir çevreye kavuÅŸtu. Görev alanımızda olmamasına raÄŸmen baÅŸlattığımız bu çalışmaları
Üsküdar'ı kır bahçesine çevirmek için sürdüreceÄŸiz” dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.