Sosyal Medya

GÃœNCEL

ALTUNİZADE KORU CAMİİ İBADETE AÇILDI

ALTUNİZADE KORU CAMİİ İBADETE AÇILDI



Üsküdar’da ValidebaÄŸ Korusu yanında yapılan Altunizade Koru Camii ibadete açıldı. Yapımı sırasında tartışmalara neden olan camide cuma namazını kılan Üsküdar Belediye BaÅŸkanı Hilmi Türkmen, “HoÅŸ olmayan görüntüler oldu. Bizler hepsini unuttuk” dedi.

Üsküdar’da ValidebaÄŸ Korusu yanında inÅŸa edilen Koru Camii, Ramazan Bayramı’nın birinci gününde kılınan cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.


Yapımı sırasında tartışmalara neden olan cami, ilk cuma namazında vatandaÅŸların akınına uÄŸradı. Üsküdar Belediye BaÅŸkanı Hilmi Türkmen de vatandaÅŸlarla beraber cuma namazını Koru Camii’nde kıldı. Cuma hutbesinin ardından BaÅŸkan Türkmen, camiyle ilgili deÄŸerlendirmelerde bulundu.

BaÅŸkan Hilmi Türkmen, caminin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Bugün bayram, üstelik cuma günü. Müslümanlar için iki bayram bir arada. Bugün güzel ÅŸeyler konuÅŸmak lazım. Bizim de hamdolsun güzel bir camimiz ibadete açıldı. Bu mahallemize hayırlı uÄŸurlu olsun. Burada yaÅŸayan insanlarımız için hakikaten güzel bir eser oldu. Bu camimiz tamamen hayırseverlerimiz tarafından yapıldı. Bu camimizin yapılış aÅŸamasındaki plan durumunu benden önceki Mustafa Kara baÅŸkanımız zamanında baÅŸladı, planları yapıldı. 9-10 ay öncesinde de baÅŸlamış olduk” dedi.


“HOÅž OLMAYAN GÖRÜNTÜLER OLDU HEPSÄ°NÄ° UNUTTUK”

Caminin yapımı esnasında yaÅŸanan tartışmalara da deÄŸinen BaÅŸkan Hilmi Türkmen, “Biraz hoÅŸ olmayan, arzu edilmeyen bir takım görüntüler, gürültüler oldu. Ama biz bunların hepsini unuttuk. Unutmak istiyoruz. GörüldüÄŸü gibi hiçbir tane aÄŸacın kesildiÄŸi yok. Bu camimizin ValidebaÄŸ Korusu’yla alakası yok. Buraya 30’a yakın çam aÄŸacı, fidanlar diktik. Daha da yeÅŸillendi. Çevre düzenlemesini henüz tamamlayamadık, eksiklerimiz var” diye konuÅŸtu.

300 metrekarelik bir alana sahip olan caminin çok büyük bir cami olmadığına dikkat çeken BaÅŸkan Türkmen, “GördüÄŸünüz gibi cami yetmiyor. Biz buraya ihtiyaç olduÄŸu için camiyi düÅŸündük. Burada bir zafer kazanmış edasıyla konuÅŸmak hoÅŸ olmaz. Bu güzel eser mahallenin eseri oldu. Camiler bizim medeniyetimizin mührüdür. Sıkıntılı anlar geçti gitti” dedi.

“CAMÄ°LERÄ°N BÄ°ZÄ°M KÜLTÜRÜMÜZDEKÄ° YERÄ° AŞİKAR”

Üsküdarlı olduÄŸunu belirten Bayram Öztürk, “Bayramın birinci günü ve de cuma günü önemli bir açılış. Epey tartışmalara neden oldu. Ama nihayetinde böyle bir güne denk geldi, mübarek olsun” diye konuÅŸtu.

Veli Karadeniz isimli vatandaÅŸ ise, “Camilerin bizim kültürümüzdeki yeri aÅŸikar. Bence faydalı oldu. Bu camiden niçin bazı insanlar rahatsızlık duydu bunu anlamak güç doÄŸrusu. Caminin burada olmasında fayda var” dedi.



Namaz sonrası vatandaşlara şerbet ve lokum ikram edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.