Sosyal Medya

Giresun

Giresunlu Yetimlerin Yüzü Güldü

Geçtiğimiz yıl 730 yetimini ve yoksulunu giydiren Giresun Federasyonu bu sene 1001 yetime ulaşmayı hedefliyor.



“Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında “Kalplere Uzanan Eller” sloganıyla yapılan kampanyada Giresun ve Ä°lçelerinde ihtiyaç sahibi her çocuÄŸa ayakkabı ve giysilerin yer aldığı bayramlıklar dağıtıldı.

 

Bayramlıkların teslim töreni 16.07.2015 PerÅŸembe günü saat 12.00'de yapıldı. Giresun Ayvasıl Restauranat’ta Deniz Yıldızı DerneÄŸi BaÅŸkanı Emine Acar’ın konuÅŸmasıyla baÅŸlayan törende yetimlerle buluÅŸan yetkililer bayram sevincini bayramdan önce çocuklarla yaÅŸadılar.

Finansmanı Giresun Federasyonu tarafından temin edilip organizasyon ve dağıtımı Deniz Yıldızı DerneÄŸi tarafından gerçekleÅŸtirilen ve geçtiÄŸimiz yıl 730 yetim ve yoksulunu giydiren Giresun Federasyonu bu bayramda da kolları sıvadı. Hedeflerinin 1001 olduÄŸunu söyleyen federasyon yetkilileri bu hedeflerine Kurban Bayramıyla birlikte ulaÅŸabileceklerini söylediler.

 Törene Zeytinburnu Belediye BaÅŸkanı Murat Aydın, Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ali Kara, Federasyon yönetim kurulu üyeleri CoÅŸkun Çalık, Halil Kütük, Ä°brahim BalcıoÄŸlu, Ali Alim, Sebahattin Kayas, Temel Bilecan, Giresun Sosyal YardımlaÅŸma Vakfı Müdürü Davut Akgül  ve bazı Sivil Toplum KuruluÅŸlarının temsilcileri de katıldı.

Deniz Yıldızı DerneÄŸi BaÅŸkanı Emine Acar, her bayramda olduÄŸu gibi bu bayram da yine yardımseverlerin katkılarıyla ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının yüzlerinin güldüÄŸünü söyleyerek emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür etti.

 Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ali Kara, yaptığı konuÅŸmada Federasyon BaÅŸkanı Hasan Turan’a teÅŸekkür etti, Kara; “Hasan BaÅŸkanın Giresun için yaptıkları her türlü övgüye layıktır ve Giresun’u her alanda en iyi ÅŸekilde temsil etme yeteneÄŸine sahiptir” dedi.

 Zeytinburnu Belediye BaÅŸkanı Murat Aydın ise Giresun Dernekler Federasyonu ve Deniz Yıldızı DerneÄŸini kutlayarak yapılan yardımların anlamlı olduÄŸunu söyledi.
Federasyon BaÅŸkanı Hasan Turan da duygularını ÅŸöyle dile getirdi; “Müslümanların hayırla yarıştığı bu mübarek ayda Giresun’umuzun muhtaç çocuklarına yalnız olmadıklarını gösterdik. Bu çocuklar bizim geleceÄŸimiz, onlara sahip çıktığımız oranda geleceÄŸimize güvenle bakabiliriz. Yardımlarımız her yıl daha fazla yetim ve yoksula ulaÅŸarak devam edecektir” dedi.

Giresun’da bin bir çocuÄŸa yardım hedefiyle yola çıktıklarını belirten Federasyon BaÅŸkanı Hasan Turan  “Giresun Federasyonu olarak geleneksel hale getirdiÄŸimiz etkinliÄŸimizi her yıl Deniz Yıldızı DerneÄŸiyle birlikte gerçekleÅŸtirmekteyiz. Burada sembolik bir tören gerçekleÅŸtirmiÅŸ olsak da Giresun genelinde bin bir çocuÄŸa ulaÅŸma hedefi koyduk. Åžu anda geçen seneki sayıyı yakalamış durumdayız ve bu seneki hedefimize ulaÅŸmak için çalışacağız. Burada bu etkinliÄŸi gerçekleÅŸtiriyoruz çünkü Sivil Toplum KuruluÅŸları olarak vesile olduÄŸumuz bu yardımların sahiplerine ulaÅŸtığını yardım edenlere göstermeliyiz. Yaptıkları yardımların amacına ulaÅŸtığını görmeliler” dedi. Federasyon BaÅŸkanı Turan, Giresun ve Ä°stanbul’da 500 çift ayakkabı ve 250 paket Ramazan kumanyası dağıtımını gerçekleÅŸtirdiklerini de belirtti.
 Program Nuri Genç Hocanın yaptığı dua ve çocuklara hediyelerinin dağıtımı ile son buldu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.