Sosyal Medya

GÃœNCEL

Trabzon Öğrenci Yurdu İftarı?na Muharrem Usta Damgası

TLYD iftarına Dernek Başkanı Soysal Algan ve Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta?nın konuşmaları damgasını vurdu.



Trabzon Liselerinden YetiÅŸenler DerneÄŸi’nin geleneksel iftarı, dernek merkezinin bahçesinde gerçekleÅŸtirildi. Halk arasında Fındıkzade Trabzon ÖÄŸrenci Yurdu olarak da bilinen derneÄŸin iftarına siyasetçiler fazla ilgi göstermezken, yine Trabzon’un Ä°stanbul’daki önemli isimleri katıldı. Programa Beylikdüzü Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, Trabzonspor BaÅŸkan Yardımcısı Ali Uzunay, Ä°ÅŸ adamı ve Trabzonspor’un son kongredeki baÅŸkan adaylarından Muharrem Usta, Trabzonspor eski yöneticisi ve eski TFF temsilcisi Taylan Üner, Trabzon Dernekleri Federasyonu BaÅŸkanı Mustafa Demir ve yardımcıları Hüseyin Ayaz ve Salih Zeki DurmuÅŸoÄŸlu, Trabzon Dernekleri Federasyonu Kadın Kolları BaÅŸkanı Asuman DurmuÅŸoÄŸlu, YTÜ Rektörü Prof. Dr. Ä°smail Yüksek, Ä°TÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Muhammet Åžahin ve daha çok sayıda ünlü isim katıldı.

 

Muharrem Usta’ya övgüler

Topluca açılan iftardan sonra mikrofona gelen Dernek BaÅŸkanı Soysal Algan, her zamanki renkli üslubuyla yaptığı konuÅŸmasına “hangi siyasi görüÅŸe mensup olursak olalım, burada böylesine dost ve kardeÅŸlik atmosferinde bir araya gelmemizin çok önemli ve anlamlı olduÄŸunu düÅŸünüyor ve hepinize teÅŸekkür ediyorum” diyerek baÅŸladı ve ardından “Bu memleket tarihte Türktü. Bugün de Türktür ve ebediyen Türk kalacaktır” deyince davetlilerin coÅŸkulu alkışlarıyla karşılandı. Sözlerine Trabzonspor ile devam eden BaÅŸkan Soysal Algan, “Trabzonspor’umuzun son yıllardaki sportif ve daha da önemlisi idari anlamda içinde bulunduÄŸu durum, hepimizin sıkıntısıdır ve üzüntüsüdür. Trabzonlular ve Trabzonsporlular bu durumu hiç hak etmemektedirler. Trabzonspor’umuzun bir an önce o muhteÅŸem prestijine yakışır hale gelmesi için elimizden geleni yapmamız hepimizin en asli görevidir. Trabzonspor’umuza faydalı olabilecek kapasitedeki insanlarımız kesinlikle bu görevden kaçmamalıdır diye düÅŸünüyorum. Trabzonspor Basketbol takımının son yıllardaki baÅŸarısı bizi ziyadesiyle mutlu etmiÅŸtir. Avrupa Kupası’nda ÅŸampiyonluÄŸu son anda kaybetmiÅŸtir, ancak göstermiÅŸ olduÄŸu inanılmaz baÅŸarı ve performansıyla gönüllerimizi fethetmiÅŸtir” diyerek, baÅŸarının perde arkasındaki mimarı olarak nitelediÄŸi Muharrem Usta’ya övgüler yaÄŸdırdı ve kendisini konuÅŸma yapmak üzere kürsüye davet etti.

 

Avrupa’da final mümkün…

 

Muharrem Usta, yakın dostu Soysal Algan’ın ısrarı üzerine konuÅŸma yaptığını vurgulayarak baÅŸladığı sözlerine ÅŸöyle devam etti. “Trabzon ve Trabzonspor bizim için çok büyük bir deÄŸer ifade ediyor. Ä°ki sene önce buraya iftara seçimi kaybetmiÅŸ bir aday olarak gelmiÅŸtim. Bugün de gelinen duruma baktığımızda üzüntülüyüz. Canımız sıkkın. Yakında yine bir seçim atmosferine gireceÄŸiz. Biliyorsunuz bir seçim söz konusu olduÄŸunda aday olacaklara gaz verenler çok olur. Soysal da bana burada biraz üfledi ama Trabzon’un bu ismi var olduÄŸu sürece çok sayıda talipli olacaktır. Henüz seçim kararı alınmamış olmasına raÄŸmen çeÅŸitli adaylarımız var. Trabzon’da basketbol finalinde kapalı spor salonunda 10 bin kiÅŸi inanılmaz bir birliktelik gösterdi. Gruplar asla birbirlerini ötekileÅŸtirmeden hep birlikte takımlarına destek verdiler. Takım son salisede maçı kaybettiÄŸinde salonun üçte biri aÄŸlıyordu. Ben de o salondaydım. Gözümün önünden ÅŸu geçti: Trabzonspor futbol takımının Türkiye’de hakkı yenebilir. ÅžampiyonluÄŸu elinden ÅŸikeyle alınıyor olabilir. ÇeÅŸitli haksızlıklara uÄŸruyor olabilir. Ancak bizim Trabzonspor’umuz Avrupa’da bir final oynayamaz mı? Henüz bir-iki yıllık basketbol takımı bunu baÅŸarabiliyorsa bu kadar geleneÄŸi olan futbol takımıyla Avrupa’da bu finalleri göremez miyiz? Ä°nanıyorum ki Trabzonspor markasının büyüklüÄŸüne yakışır, iyi bir yönetimle Trabzonspor’umuzun deÄŸil Türkiye’de Avrupa’da final oynayacak takım olduÄŸuna kesinlikle inanıyorum.

 

Gelecek hakkında karamsarım. Bütün ümidim…

 

Trabzonspor’un geleceÄŸi hakkında karamsarım. Ä°ki yıl önceyle bugünü kıyasladığımda, ne sportif, ne ekonomik ne de taraftarımızın birlikteliÄŸi anlamında bugün daha iyi durumda deÄŸiliz. Trabzonspor’da birlik saÄŸlanmadığı sürece kim baÅŸa gelirse gelsin, bu iÅŸin sonu bizi mutlu etmeyecektir. Bizim sorunumuzun baÅŸkanın kim olacağı sorunu olmadığını, asıl önemli olanın bu camianın tepeden tırnaÄŸa birleÅŸmesi için büyük bir seferberliÄŸe giriÅŸmesi gerektiÄŸini düÅŸünüyorum. Bu seferberlikte kimin üzerine ne kadar görev düÅŸüyorsa, bu kiÅŸiler görevlerini yapmadığı sürece biz daha nice yıllar içimiz kan aÄŸlayarak Trabzonspor’un içine düÅŸtüÄŸü durumu konuÅŸuyor olacağız. Bütün ümidim, Trabzonspor için elini taşın altına koyması gereken milyonların bu bütünlüÄŸü saÄŸlayacak ÅŸekilde hareket etmesini ve seçimde de büyük bir birliktelikle geleceÄŸi inÅŸa etmesidir.”

 

TLYD BaÅŸkanı Soysal Algan’ın ev sahibi sıfatıyla Muharrem Usta’yı kürsüye davet etmiÅŸ olmasına raÄŸmen hazirunda bulunan Trabzonspor baÅŸkan yardımcısı Ali Uzunay’a söz hakkı vermemesi davetliler tarafından yadırgandı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.