Sosyal Medya

GÃœNCEL

Sanatçı Kayahan son yolculuğuna uğurlanıyor

Kansere yenilerek dün yaşamını kaybeden Kayahan, son yolculuğuna uğurlanıyor.



Usta sanatçı için ilk tören Cemal ReÅŸit Rey'de düzenleniyor. Kayahan için 1 dakikalık saygı duruÅŸu ile baÅŸlayan tören'in sunuculuÄŸunu suat Suna üstlendi. Suat Suna, Ä°skender PaydaÅŸ, Arif SaÄŸ, Hakan Peker'in de aralarında bulunduÄŸu bir çok isim tören alanındaki yerini aldı. Cemal ReÅŸit Rey'deki törende canlı yayına katılan kızı Beste Açar kendisi için yazılan "E bebeÄŸim" ÅŸarkısının hikayesini anlattı: 

"Bir gün iÅŸten gelmiÅŸ. Her gün beni öperdi gelir gelmez. Bana 'E bebeÄŸim' ÅŸarkısını yazmış. Onu çok sevdiÄŸimi, her ÅŸey için teÅŸekkür ettiÄŸimi söylemek istiyorum. Babam bana hakkını helal etsin. Çok iyi kalpli, herkesin muhteÅŸem bir ders aldığı insandı. Büyük oÄŸlu 17 yaşında. KeÅŸke küçük oÄŸlum da onunla uzun vakit geçirebilseydi. 

"Ä°PEK HANIM'A ÇOK TEÅžEKKÜR EDÄ°YORUM" 

Yarım kaldı bazı ÅŸeyler. Ama Allah'ın takdiri. Ä°nÅŸallah ÅŸimdi mutludur ve huzurludur. Onu çok seveceÄŸiz. EÅŸi Ä°pek (Açar) Hanım'a, sevenlerine, hastaneye, doktorlarına onu seven herkese çok teÅŸekkür ediyorum." 

"Ä°KÄ°NCÄ° BABAMI KAYBETTÄ°M" 

'Ä°kinci babamı kaybettim' diyen Suat Suna duygularını "Bir sanatçı kaybı yaşıyoruz ama benim içinbir baba kaybı. Son konseriyle ilgili çok konuÅŸtuk rahatsızlığı ileri boyuttaydı. Bu konserin yapılması saÄŸlık açısında  iyi deÄŸildi ama o bunu yapmak istedi. Çünkü seyircisiyle vedalaÅŸmak istiyordu. Yıllarını seyircisi için yaÅŸamış olması, ÅŸarkı yazmayı hayatındaki en önemli yere koyması, hastalığının durumunu farketmesi ve seyircisiyle buluÅŸmak istemesi çok dramatik. Sahnede bunu yaÅŸamak istedi. Çok fazla söyleyecek bir ÅŸey yok. Kendine özel bir insandı. herkesin örnek aldığı biri bvardır bu iÅŸte. O hep kendi yolunu çizdi vedası bile öyle oldu." sözleriyle anlattı. 


Ä°skender PaydaÅŸ ise "Baba yarımı kaybettim. 30 senedir birlikteyiz. Hayatımın çok büyük bir bölümü onunla geçti. Benimle çok uÄŸraÅŸtı. Kendi ahklaki deÄŸerlerini bana aşılamak için. YeteneÄŸimi sonuna kadar desteklediÄŸi gibi benim daha iyi olabilmem için de uÄŸraÅŸtı. Düne kadar bu durum ben, çok rahatlatıyordu. Artık bana yardım eden biri yok. Bu yaÅŸta büyüdüm diye düÅŸünüyorum. Onu gelecek nesillere taşımak için gerekli gücü inÅŸallah bulacağım kendimde. Aramızdan ayrılışının nasıl bir ÅŸey olduÄŸunu önümüzdeki günlerde çok daha iyi anlayacağız. Sevenlerin başı saÄŸolsun. Dualarınız eksik etmeyin. Onu sonsuzluÄŸa uÄŸurladık. O bu dünyaya çok büyük bir iz bıraktı." dedi. 

Kayahan , TeÅŸvikiye Camii'nde kılınacak öÄŸle namazına müyeakip olarak Kanlıca Mezarlığı'na defnedilecek. 

LÜTFEN CENAZEYE ÇÄ°ÇEK GÖNDERMEYÄ°N... 

Kayahan için bugün saat 10:30'da Cemal ReÅŸit Rey Konser Salonu'nda bir anma töreni düzenlenecek. Kayahan , TeÅŸvikiye Camii'nde kılınacak öÄŸle namazına müyeakip olarak Kanlıca Mezarlığı'na defnedilecek. 

Kayahan'ın, vasiyeti gereÄŸi 'deniz gören bir yere defnedilmek istediÄŸi için' Kanlıca Mezarlığı'nda topraÄŸa verileceÄŸi öÄŸrenildi. 

Ayrıca sanatçının ailesi cenazeye çelenk göndermek isteyenlerin, çelenk yerine Mehmetçik Vakfı'na bağış yapmalarını istedi.  Kayahan bütün konserlerinde satılan hediyelik eÅŸyalarının gelirini Mehmetçik Vakfı'na bağışlıyordu. 

HÜRRÄ°YET.
 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.