Sosyal Medya

POLİTİKA

Bahçeli'den binlerce kişiyle gövde gösterisi

MHP lideri Devlet Bahçeli, binlerce kişiyle gövde gösterisi yaptı.



MHP lideri Devlet Bahçeli, Kırşehir'de düzenlenen 'Nefesimiz Ensenizde Olacaktır' mitinginde partililere hitap etti, Erdoğan'a yüklendi. Kırşehir'de MHP'nin mitingine binlerce kişi katıldı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İktidar Türkiye’yi hızla çöküşe götürmektedir. Demokrasi yoğun bakımda, yoğun taarruz altındadır. Ay-yıldızlı ay bayrağımız solgun, üzgün ve yorgundur. Devlet geleneğimiz nefsine yenik düşmüş, hırslarına teslim olmuş bir şahsiyet tarafından heba ve israf edilmektedir." dedi.
Devlet Bahçeli, Kırşehir Cacabey Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen 'Nefesimiz Ensenizde Olacak' temalı mitingde konuştu. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği miting, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bahçeli, konuşmasına Kırşehirli Osman Bölükbaşı, Erol Güngör ve 25 Eylül 2012’de vefat eden Bozkır’ın Tezenesi Neşet Ertaş’ı anarak başladı. 

Türkiye’nin çok kötü yönetildiğini ve hiç kimsenin hayatından memnun olmadığını belirten Bahçeli, "Ahi Evran’ın anıları yok sayılmakta, sözleri, öğütleri, tavsiyeleri terk edilmektedir. Devlet geleneğimiz, binlerce yıllık teamül ve tercihlerimizi nefsine yenik düşmüş, hırslarına teslim olmuş bir şahsiyet tarafından heba ve israf edilmektedir. Bir defa buna dur demek, buna engel olmak hepimizin boynunun borcudur. 10 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı seçilenRecep Tayyip Erdoğan, istikrarsızlığın sembolü, kavga ve gerilimin simgesi mertebesine çıkarak ne huzur bırakmış, ne de esenlik koymuştur." şeklinde konuştu. 

'BU SORUMSUZ VE AHLAKSIZ TAVRI' 

Erdoğan'ın görevde olduğu 5,5 aylık kısa süre zarfında anayasal sınırlarını sayısız kere aştığını, yetki ve sorumluluklarını defalarca kötüye kullandığını söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Erdoğan, Anayasa'yı ihlal etmiştir. Erdoğan, yeminlerini bozmuş, çiğnemiştir. Şeref ve namusla arasına kalın duvarlar dikmiştir. Tarafsız olması gerekirken açıktan açığa 7 Haziran’da yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimleri için AKP’ye oy istemiştir. 30 Ocak’ta Kırşehir’e gelerek toplu açılış kisvesi altında siz muhterem vatandaşlarıma AKP’nin fiili eş başkanı gibi konuşmuştur. Durmamış duraksamamış, bu sorumsuz ve ahlaksız tavrına en son Bursa’da devam etmiştir. Biz daha önce Erdoğan nerede miting yaparsa orada olacağımızı, aynısıyla cevap vereceğimizi ve karşı duracağımızı söylemiştik. Meydanın boş olmadığını kararlılıkla vurgulamıştık. Erdoğan’ın kanunsuz, hukuksuz ve despot uygulamalarını yanına bırakmayacağımızı Türkiye’nin iflasına sessiz kalamayacağımızı ilan etmiştik. Bu itibarla madem Erdoğan, buraya kadar gelip AKP lehine kule nöbetçiliğini, ileri karakol vazifesini cumhurbaşkanlığı makamına yakıştırmıştır, bize düşen de buna cevap vermektir."
 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.