Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Ä°stanbul?un yeni patronu Selim Temurci oldu

K Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi Sinan Erdem Spor Salonu?nda gerçekleştirdi. 8 yıldır İstanbul İl Başkanı olan Aziz Babuşçu da kongrede görevi Selim Temurcu'ye devretti.



KonuÅŸmasına selamlamayla baÅŸlayan BaÅŸbakan DavutoÄŸlu’nun sözleri tribünlerin attığı, "Sen bize reisin emanetisin" sloganıyla kesildi. BaÅŸbakan DavutoÄŸlu bu slogana, "Reisin bütün emanetine sahip çıkacağız inÅŸallah"karşılığını verdi.

CHP’ye yönelik eleÅŸtirilerini sürdüren DavutoÄŸlu, “Başınız kaldırın ve sorun KılıçdaroÄŸlu’na NYT’de yayınlanan makale ile niye aynı gün çaÄŸrı yapıyorsun. Sen ana muhalefet partisi mi ana paralel partisi misin?” diye konuÅŸtu.

SALONA KONGRE DÜZENÄ° VERÄ°LDÄ°

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun da katılacağı kongre için spor salonu baÅŸtan aÅŸağı düzenlendi. BaÅŸbakan DavutoÄŸlu ve eÅŸinin katılımcıları selamlayacağı yürüyüÅŸ platformu oluÅŸturuldu. Salonun ortasına da delegeler için oturma yeri yapıldı. Kadın ve Erkeklerin karışık oturduÄŸu tribünlerde de Ahmet DavutoÄŸlu fotoÄŸraflı " Bir Olduk, Birlik Olduk Birlikte Türkiye Olduk, Dava Adamlığıyla BilgeliÄŸi BuluÅŸturan Lider, Ä°stanbul Anlayana Hocadır " yazılı pankartlar yer aldı.

POSTERLER

Bir yanda Türk Bayrağı diÄŸer yanda da AK Parti Bayrağının yer aldığı bölümde, sırasıyla Mustafa Kemal Atatürk, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun posterleri yer aldı. Tribünleri dolduran Ak Parti taraftarları da zaman zaman ’Recep Tayyip ErdoÄŸan’ diyerek tempo tuttu.

8 yıldır Ä°stanbul il baÅŸkanlığı görevini yürüten Aziz BabuÅŸçu görevi Selim Temurci'ye devretti.

'REÄ°S'Ä°N EMANETÄ°SÄ°N SLOGANLARI YÜKSELDÄ°

AK Parti Ä°stanbul 5. OlaÄŸan Kongresi’nde BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu konuÅŸuyor. KonuÅŸmasına selamlamayla baÅŸlayan BaÅŸbakan DavutoÄŸlu’nun sözleri tribünlerin attığı, "Sen bize reisin emanetisin" sloganıyla kesildi. BaÅŸbakan DavutoÄŸlu bu slogana, "Reisin bütün emanetine sahip çıkacağız inÅŸallah" karşılığını verdi.

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nun konuÅŸmasından satırbaÅŸları ÅŸöyle:

"YENÄ° ANAYASANIN EN TEMEL Ä°LKESÄ° ÖZGÜRLÜKÇÜ OLMASI OLACAK"

7 Haziran'da yapılacak seçimleri iÅŸaret eden DavutoÄŸlu, "2011 seçimlerinde CHP 33 ilde, MHP 47 ilde milletvekili çıkaramadı. AK Parti ise 78 ilde birden milletvekili çıkardı. Bazı partiler CHP gibi kıyıların partisidir, bazıları sadece iç Anadolu’nundur, bazıları sadece güneydoÄŸu ve doÄŸu anadolunundur" dedi. Çözüm sürecinin Ak Parti'nin en önemli projesi olduÄŸunu belirten DavutoÄŸlu "Birlik siyasetinin günümüzdeki yansıması çözüm sürecidir. Çözüm süreci Ak Parti siyasetinin mutlaka baÅŸarıya ulaÅŸması gereken en önemli projesidir" diye konuÅŸtu. 7 Haziran'da en önemli hedeflerinden birinin Anayasa'nın yeniden yazılması olduÄŸunu ifade eden DavutoÄŸlu "Milletin Anayasası'nı Türkiye'nin temel yasası olarak milletle bilikte yazacağız. Yeni Anayasa'nın en temel ilkesi özgürlükçü olması olacak. Önce özgürlüklerle ilgili imkanlar tanıyıp sonra bu özgürlükleri kısıtlayan 12 Eylül Anayasası tarihin çöplüÄŸündeki yerini alacak"dedi.

"KEMAL'Ä°N SÄ°ZÄ°NLE OYNAMAYA VAKTÄ° YOK, PARALELLE OYNUYOR" 

Ä°ç Güvenlik Reform Paketi hakkında konuÅŸan DavutoÄŸlu "6-7 Ekim olaylarından sonra çok yoÄŸun bir çalışma ile Ä°ç Güvenlik Reform Paketi hazırladık. Tartışa tartışa konuÅŸa konuÅŸa Avrupa BirliÄŸi standartlarında kapsamlı bir Ä°ç Güvenlik Reformu Paketi hazırladık. Meclise sevk ettik. Salı günkü grup konuÅŸmalarında bütün partiler, CHP-MHP-HDP hepsi birden buna karşı direnme çaÄŸrısında bulundu" dedi. KonuÅŸmasının Kemal KılıçdoruÄŸlu aleyhine atılan sloganlarla kesilmesi üzerine DavutoÄŸlu "Kemal ÅŸimdi paralelle oynuyor, sizinle oynamaya vakti yok. Paralle birlikte oynuyor. Ä°stanbul sokaklarında deÄŸil, Pensilvanya'da oynuyor" ÅŸeklinde karşılık verdi. 

CHP’ye yönelik eleÅŸtirilerini sürdüren DavutoÄŸlu, “Başınız kaldırın ve sorun KılıçdaroÄŸlu’na NYT’de yayınlanan makale ile niye aynı gün çaÄŸrı yapıyorsun. Sen ana muhalefet partisi mi ana paralel partisi misin?” diye konuÅŸtu.

SEÇÄ°M KAMPANYASINI MAKALE Ä°LE BAÅžLATMIÅž OLDU

DavutoÄŸlu sözlerine ÅŸöyle devam etti: "Salı günü CHP Genel BaÅŸkanı grubuna 'Güvenlik paketine karşı direnme hakkınızı kullanın' dedi. Aynen 27 Mayıs ihtilaline giderken Ä°smet Ä°nönü'nün, Åžehit Adnan Menderes'in ÅŸahadetine giden yolda 'ÅŸartlar oluÅŸtuÄŸunda ihtilal haktır' demesi gibi. KılıçdaroÄŸlu bu konuÅŸmayı yaparken aynı saatlerde New York Times'ta "Paralel çetenin başının makalesi" yayınlanıyor. O da aynı ÅŸeyi söylüyor. Bir kampanya baÅŸlatıyor. Ä°ÅŸaret fiÅŸeÄŸi veriyor. Seçim kampanyasını makale ile baÅŸlatmış oldu. CHP-MHP-HDP'ye mesaj yolluyor. 'Hükümetten kurtulmak isterseniz benimle iÅŸbirliÄŸi yapın' diyor. O bu çaÄŸrıyı yaparken KılıçdaroÄŸlu "Evet seninle beraberiz' diyor. Yolda yürüyenler olursa, elinde 'Molotof kokteyli olursa onun önüne ben geçerim, onunla ben yürürüm' diyor. Biz de ona diyoruz ki 'Özgürlükler bizim teminatımız altındadır'. Kim yürümek isterse kamunun belirlediÄŸi yerlerde özgürce yürüyüÅŸünü yapar. Bu yasa çıktıktan sonra kim eline molotof kokteyli alırsa kim yüzünü maskeyle kapatırsa gerekli olan cevabı alır." 

"ADIN DEVLET AMA..."

Ä°ç güvenlik yasa tasarısını eleÅŸtirenlere yanıt veren DavutoÄŸlu "New York Times makalesinin ikinci mesajı nereye? 24 Nisan yaklaşıyor. Ermeni lobisi Türkiye'ye karşı harekete geçti. Yahudi lobisi zaten Ä°srail dolayısıyla hareket halinde, Rum lobisi hareket halinde. Bir de paralel lobisi çıktı. New York'ta yayınlanan makaleyle neden aynı gün aynı çaÄŸrıyı yapma zilletine düÅŸüyorsun. Sen ana muhalefet partisi misin, ana paralel partisi misin" dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yüklenen DavutoÄŸlu "Adın Devlet ama devlete sahip çıkan bu iç güvenlik yasasına neden hayır diyorsun" derken, HDP'ye 'Çözüm sürecine darbe vuran paralel çeteyle niye aynı safta bulunuyorsun" diyerek yüklendi. DavutoÄŸlu sözlerine "BaÅŸkanlık sistemi gündeme geldiÄŸinde rahatsız olanlara soruyorum. CHP ve MHP ÅŸimdi savundukları parlamenter demokrasiye vaktinde sahip çıktılar mı? Parlamenter demokrasiyi hiçbir zeminde korumadılar" ÅŸeklinde devam etti. 

AZÄ°Z BABUÅžÇU 8 YILLIK GÖREVÄ°NÄ° DEVRETTÄ° 

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun konuÅŸması öncesinde AK Parti Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanlığı görevini Selim Temurcu'ya devreden Aziz BabuÅŸçu da bir konuÅŸma yaptı. 7 Haziran seçimlerinde aday olmak üzere 8 yıllık görevini sonlandıran BabuÅŸçu, görevi süresince beraber çalıştığı kadrolara teÅŸekkür etti. BabuÅŸçu'dan sonra kürsüye çıkan Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ da Aziz BabuÅŸçu'ya görev süresi boyunca yaptıkları için teÅŸekkür etti. 

AK Parti Ä°stanbul Ä°l Yönetim Kurulu Listesi:

 1-Ä°l BaÅŸkanı Selim Temurci  
  2-Abdurrahman Dursun
  3-Ahmet Cin 
  4-Ahmet Altunsoy
  5-Ali Rıza Yapar
  6-Ali  Zeki Karadeniz
  7-Celal ErdoÄŸan 
  8-Cemal Sarıhan 
  9-Cihan Öztunç
10-Engin Meydan 
11-Fadime Bolcan 
12-AltuÄŸ KarataÅŸ
13-Fatih Tuna 
14-Ferhat Sakallı
15-Fetih Ahmet Balin 
16-Fırat Oktay 
17-Habibe ÇiftçioÄŸlu BaÅŸer 
18-habil Yazıcı
19-Halil Ä°brahim Tur
20-Hamide Mercan  
21-Hasan Sakız
22-Hasan Kılıç
23-İsmail Yıldız
24-M.Abdülhalim Aksu 
25-Mehmet Umur 
26-Melek ÅžimÅŸek 
27-Metin KarajaÅŸ
28-Muharrem ÖdemiÅŸ
29-Murat Atım 
30-Mustafa Necati Işık
31-Mutku Bozkurt 
32-Ömer Faruk BeÅŸli
33-Ömer Fuat Günday 
34-Özlem Öztekin Vural 
35-Rabiye Ünlü Demir 
36-Sadettin Çay 
37-Seçkin Turan
38-Sedat Ecin 
39-Serdar GümüÅŸ
40-Serkan Duran
41-Serkan Haser
42-Sevilay Tuncer UludaÄŸ
43-Åžengül Karslı
44-Åževki Åžar 
45-Timuçin OÄŸuz 
46-TuÄŸba Işık Ercan 
47-Tülay Kalay 
48-Yusuf UlutaÅŸ
49-Zeynep J.Jouse Kandur

Haber Merkezi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.