Sosyal Medya

POLİTİKA

İstanbul?un yeni patronu Selim Temurci oldu

K Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi Sinan Erdem Spor Salonu?nda gerçekleştirdi. 8 yıldır İstanbul İl Başkanı olan Aziz Babuşçu da kongrede görevi Selim Temurcu'ye devretti.



Konuşmasına selamlamayla başlayan Başbakan Davutoğlu’nun sözleri tribünlerin attığı, "Sen bize reisin emanetisin" sloganıyla kesildi. Başbakan Davutoğlu bu slogana, "Reisin bütün emanetine sahip çıkacağız inşallah"karşılığını verdi.

CHP’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Davutoğlu, “Başınız kaldırın ve sorun Kılıçdaroğlu’na NYT’de yayınlanan makale ile niye aynı gün çağrı yapıyorsun. Sen ana muhalefet partisi mi ana paralel partisi misin?” diye konuştu.

SALONA KONGRE DÜZENİ VERİLDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı kongre için spor salonu baştan aşağı düzenlendi. Başbakan Davutoğlu ve eşinin katılımcıları selamlayacağı yürüyüş platformu oluşturuldu. Salonun ortasına da delegeler için oturma yeri yapıldı. Kadın ve Erkeklerin karışık oturduğu tribünlerde de Ahmet Davutoğlu fotoğraflı " Bir Olduk, Birlik Olduk Birlikte Türkiye Olduk, Dava Adamlığıyla Bilgeliği Buluşturan Lider, İstanbul Anlayana Hocadır " yazılı pankartlar yer aldı.

POSTERLER

Bir yanda Türk Bayrağı diğer yanda da AK Parti Bayrağının yer aldığı bölümde, sırasıyla Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun posterleri yer aldı. Tribünleri dolduran Ak Parti taraftarları da zaman zaman ’Recep Tayyip Erdoğan’ diyerek tempo tuttu.

8 yıldır İstanbul il başkanlığı görevini yürüten Aziz Babuşçu görevi Selim Temurci'ye devretti.

'REİS'İN EMANETİSİN SLOGANLARI YÜKSELDİ

AK Parti İstanbul 5. Olağan Kongresi’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşuyor. Konuşmasına selamlamayla başlayan Başbakan Davutoğlu’nun sözleri tribünlerin attığı, "Sen bize reisin emanetisin" sloganıyla kesildi. Başbakan Davutoğlu bu slogana, "Reisin bütün emanetine sahip çıkacağız inşallah" karşılığını verdi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"YENİ ANAYASANIN EN TEMEL İLKESİ ÖZGÜRLÜKÇÜ OLMASI OLACAK"

7 Haziran'da yapılacak seçimleri işaret eden Davutoğlu, "2011 seçimlerinde CHP 33 ilde, MHP 47 ilde milletvekili çıkaramadı. AK Parti ise 78 ilde birden milletvekili çıkardı. Bazı partiler CHP gibi kıyıların partisidir, bazıları sadece iç Anadolu’nundur, bazıları sadece güneydoğu ve doğu anadolunundur" dedi. Çözüm sürecinin Ak Parti'nin en önemli projesi olduğunu belirten Davutoğlu "Birlik siyasetinin günümüzdeki yansıması çözüm sürecidir. Çözüm süreci Ak Parti siyasetinin mutlaka başarıya ulaşması gereken en önemli projesidir" diye konuştu. 7 Haziran'da en önemli hedeflerinden birinin Anayasa'nın yeniden yazılması olduğunu ifade eden Davutoğlu "Milletin Anayasası'nı Türkiye'nin temel yasası olarak milletle bilikte yazacağız. Yeni Anayasa'nın en temel ilkesi özgürlükçü olması olacak. Önce özgürlüklerle ilgili imkanlar tanıyıp sonra bu özgürlükleri kısıtlayan 12 Eylül Anayasası tarihin çöplüğündeki yerini alacak"dedi.

"KEMAL'İN SİZİNLE OYNAMAYA VAKTİ YOK, PARALELLE OYNUYOR" 

İç Güvenlik Reform Paketi hakkında konuşan Davutoğlu "6-7 Ekim olaylarından sonra çok yoğun bir çalışma ile İç Güvenlik Reform Paketi hazırladık. Tartışa tartışa konuşa konuşa Avrupa Birliği standartlarında kapsamlı bir İç Güvenlik Reformu Paketi hazırladık. Meclise sevk ettik. Salı günkü grup konuşmalarında bütün partiler, CHP-MHP-HDP hepsi birden buna karşı direnme çağrısında bulundu" dedi. Konuşmasının Kemal Kılıçdoruğlu aleyhine atılan sloganlarla kesilmesi üzerine Davutoğlu "Kemal şimdi paralelle oynuyor, sizinle oynamaya vakti yok. Paralle birlikte oynuyor. İstanbul sokaklarında değil, Pensilvanya'da oynuyor" şeklinde karşılık verdi. 

CHP’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Davutoğlu, “Başınız kaldırın ve sorun Kılıçdaroğlu’na NYT’de yayınlanan makale ile niye aynı gün çağrı yapıyorsun. Sen ana muhalefet partisi mi ana paralel partisi misin?” diye konuştu.

SEÇİM KAMPANYASINI MAKALE İLE BAŞLATMIŞ OLDU

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Salı günü CHP Genel Başkanı grubuna 'Güvenlik paketine karşı direnme hakkınızı kullanın' dedi. Aynen 27 Mayıs ihtilaline giderken İsmet İnönü'nün, Şehit Adnan Menderes'in şahadetine giden yolda 'şartlar oluştuğunda ihtilal haktır' demesi gibi. Kılıçdaroğlu bu konuşmayı yaparken aynı saatlerde New York Times'ta "Paralel çetenin başının makalesi" yayınlanıyor. O da aynı şeyi söylüyor. Bir kampanya başlatıyor. İşaret fişeği veriyor. Seçim kampanyasını makale ile başlatmış oldu. CHP-MHP-HDP'ye mesaj yolluyor. 'Hükümetten kurtulmak isterseniz benimle işbirliği yapın' diyor. O bu çağrıyı yaparken Kılıçdaroğlu "Evet seninle beraberiz' diyor. Yolda yürüyenler olursa, elinde 'Molotof kokteyli olursa onun önüne ben geçerim, onunla ben yürürüm' diyor. Biz de ona diyoruz ki 'Özgürlükler bizim teminatımız altındadır'. Kim yürümek isterse kamunun belirlediği yerlerde özgürce yürüyüşünü yapar. Bu yasa çıktıktan sonra kim eline molotof kokteyli alırsa kim yüzünü maskeyle kapatırsa gerekli olan cevabı alır." 

"ADIN DEVLET AMA..."

İç güvenlik yasa tasarısını eleştirenlere yanıt veren Davutoğlu "New York Times makalesinin ikinci mesajı nereye? 24 Nisan yaklaşıyor. Ermeni lobisi Türkiye'ye karşı harekete geçti. Yahudi lobisi zaten İsrail dolayısıyla hareket halinde, Rum lobisi hareket halinde. Bir de paralel lobisi çıktı. New York'ta yayınlanan makaleyle neden aynı gün aynı çağrıyı yapma zilletine düşüyorsun. Sen ana muhalefet partisi misin, ana paralel partisi misin" dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yüklenen Davutoğlu "Adın Devlet ama devlete sahip çıkan bu iç güvenlik yasasına neden hayır diyorsun" derken, HDP'ye 'Çözüm sürecine darbe vuran paralel çeteyle niye aynı safta bulunuyorsun" diyerek yüklendi. Davutoğlu sözlerine "Başkanlık sistemi gündeme geldiğinde rahatsız olanlara soruyorum. CHP ve MHP şimdi savundukları parlamenter demokrasiye vaktinde sahip çıktılar mı? Parlamenter demokrasiyi hiçbir zeminde korumadılar" şeklinde devam etti. 

AZİZ BABUŞÇU 8 YILLIK GÖREVİNİ DEVRETTİ 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşması öncesinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini Selim Temurcu'ya devreden Aziz Babuşçu da bir konuşma yaptı. 7 Haziran seçimlerinde aday olmak üzere 8 yıllık görevini sonlandıran Babuşçu, görevi süresince beraber çalıştığı kadrolara teşekkür etti. Babuşçu'dan sonra kürsüye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Aziz Babuşçu'ya görev süresi boyunca yaptıkları için teşekkür etti. 

AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Listesi:

 1-İl Başkanı Selim Temurci  
  2-Abdurrahman Dursun
  3-Ahmet Cin 
  4-Ahmet Altunsoy
  5-Ali Rıza Yapar
  6-Ali  Zeki Karadeniz
  7-Celal Erdoğan 
  8-Cemal Sarıhan 
  9-Cihan Öztunç
10-Engin Meydan 
11-Fadime Bolcan 
12-Altuğ Karataş
13-Fatih Tuna 
14-Ferhat Sakallı
15-Fetih Ahmet Balin 
16-Fırat Oktay 
17-Habibe Çiftçioğlu Başer 
18-habil Yazıcı
19-Halil İbrahim Tur
20-Hamide Mercan  
21-Hasan Sakız
22-Hasan Kılıç
23-İsmail Yıldız
24-M.Abdülhalim Aksu 
25-Mehmet Umur 
26-Melek Şimşek 
27-Metin Karajaş
28-Muharrem Ödemiş
29-Murat Atım 
30-Mustafa Necati Işık
31-Mutku Bozkurt 
32-Ömer Faruk Beşli
33-Ömer Fuat Günday 
34-Özlem Öztekin Vural 
35-Rabiye Ünlü Demir 
36-Sadettin Çay 
37-Seçkin Turan
38-Sedat Ecin 
39-Serdar Gümüş
40-Serkan Duran
41-Serkan Haser
42-Sevilay Tuncer Uludağ
43-Şengül Karslı
44-Şevki Şar 
45-Timuçin Oğuz 
46-Tuğba Işık Ercan 
47-Tülay Kalay 
48-Yusuf Ulutaş
49-Zeynep J.Jouse Kandur

Haber Merkezi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.