Sosyal Medya

GÃœNCEL

Adnan Kahveci'nin oğlundan çarpıcı iddialar

BİLİM ve siyaset adamı Adnan Kahveci, ölümünün 22. yılında Kartal?daki mezarı başında anıldı. Adnan Kahveci?nin oğlu Cihan Kahveci, "Bunun bir kaza olmadığını, babamın katledildiğini ben kanıtladım. Kimin yaptığını, yaptırdığını buldum" dedi.



Kartal Belediyesi ve Trabzon Köprübaşı Kültür ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi iÅŸbirliÄŸiyle düzenlenen törende Adnan Kahveci, eÅŸi Füsun ve kızı Aslı Kahveci anıldı. Anma törenine Adnan Kahveci’nin oÄŸlu Cihan Kahveci, Adnan Kahveci’nin kardeÅŸi Kenan Kahveci, Kartal Belediye BaÅŸkanı Op. Dr. Altınok Öz, Maltepe Belediye BaÅŸkanı Ali Kılıç, Adnan Kahveci Vakfı BaÅŸkanı Dr. Eyüp Kahveci ile siyasi parti temsilcileri ve Adnan Kahveci’nin yakın dostları ile sevenleri katıldı.

Kartal Belediye BaÅŸkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptığı konuÅŸmada Adnan Kahveci’nin temiz siyaset yapan biri olduÄŸunun altını çizerek, " Bir dürüst politikacı olarak Kahveci gözümüzün önünde duruyor. Adnan Kahveci’yi gençler unutmasın istedik ve adının olduÄŸu caddemizde büstünü yaptık, altına da biyografisini ekledik. Çünkü bizler biliyoruz ama o öldüÄŸünde doÄŸanlar ÅŸimdi 22 yaşında.. Onlar kim olduÄŸunu bilsin, unutmasın dedik. 1993 yılını ve Ocak Åžubat aylarını sevmiyorum. Birçok deÄŸerli insan öldürüldü ama hiçbirimizin gönlünde ölmediler. GördüÄŸünüz gibi insanların gönlünde yaşıyorlar. O gün o kazada, yol tabelalarını kim deÄŸiÅŸtirdiyse Adnan Kahveci’yi de o öldürdü. 22 yılda bir devlet -hangi iktidar olduÄŸu önemli deÄŸil- eÄŸer bunların faillerini ortaya çıkaramıyorsa hala güven içinde deÄŸiliz demektir" dedi.

Kartal Belediye BaÅŸkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün ardından konuÅŸan Maltepe Belediye BaÅŸkanı Ali Kılıç ise, "Bugün Adnan Kahveci 22 sene geçmesine raÄŸmen hala unutulmuyorsa demek ki Anadolumuzun, Türkiye’mizin yeni Adnan Kahvaci’lere ihtiyacı var. Birçok politikacı yaÅŸarken unutulmasına raÄŸmen o hala yüreklerimizde yaşıyorsa, o haramilerin saltanatına ortak olmadı. Dik duruÅŸuyla, onurlu duruÅŸuyla ülkesine hizmet eden bir vatan severdi. Anısı önünde saygıyla eÄŸiliyorum, ruhu ÅŸad olsun" dedi.

"BABAMIN KATLEDÄ°LDÄ°?Ä°NÄ° KANITLADIM"


Adnan Kahveci’nin oÄŸlu Cihan Kahveci, "Adnan Kahveci bugün çocuklara ve gençlere anlatmamız gereken bir deÄŸer. O benim babam olmaktan öte halka mal olmuÅŸ bir insan. Bu sene, tüm senelerden daha anlamlı. Bunun bir kaza olmadığını, babamın katledildiÄŸini ben kanıtladım. Kimin yaptığını, yaptırdığını buldum" dedi. Ülkeyi yönetenlerin yayın yasağı koyarak konunun kapatıldığını savunan Kahveci, farklı iliÅŸkiler olduÄŸunu söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.