Sosyal Medya

GÃœNCEL

Cumhurbaşkanı: Söylüyorum; ben tarafım

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda konuştu.



CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'nda, TESK Genel BaÅŸkanı Bendevi Palandöken ile beraberindeki heyeti kabulünde konuÅŸtu. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'nda TESK Genel BaÅŸkanı Bendevi Palandöken ile beraberindeki heyete hitap ediyor. ErdoÄŸan, "Biz bu ülkede vesayet odaklarından güç alınarak milletin iradesini görmezden gelmesinler diye baÅŸkanlık sistemi istiyoruz" dedi. 

ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasından satır baÅŸları: 

Esnaf ve sanatkarımızı toplumumuzun omurgası olarak görüyorum. Omurgasız bir bedenin ayakta kalması nasıl mümkün deÄŸilse esnaf ve sanatkarsız bir milletin ayakta kalması mümkün deÄŸildir. Bizim için esnaf ve sanatkarın yeri özeldir. Esnaf ve sanatkarlarımız ahilik geleneÄŸinin devamıdır. Hiçbir güç sizleri ortadan kaldıramaz. GeçmiÅŸte esnaf ve sanatkarın yok sayıldığı dönemler maalesef yaÅŸandı. Esnafın sokakta gösteri yapmasına sebep olundu ve esnaf devlet ile karşı karşıya getirildi. Biz esnaf ve sanatkarlarımızın önünü açacak yasal düzenlemeleri bir bir hayata geçirdik. 

BAÅžKANLIK SÄ°STEMÄ° 

Türkiye büyüdükçe yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Benim bir süredir tartışmaya açtığım baÅŸkanlık sistemi iÅŸte böyle bir ihtiyacın ürünüdür. 1940'ların 1970'lerin Türkiye'siyle bugünün Türkiyesi farklıdır. Bugün hamd olsun 78 milyonu bulan nüfusuyla 158 milyar dolarlık yıllık ihracatıyla liderlik konumuyla bambaÅŸka bir Türkiye var. Artık elbise Türkiye'ye dar geliyor, bunu aÅŸmamız lazım. Yeni Türkiye'yi anlamayanlar, diÄŸer pek çok sistem gibi baÅŸkanlık sistemi içinde konuya yanlış pencereden bakıyorlar. Åžimdi çok enteresan muhalefet partisinin lideri çıkmış diyorki biz ErdoÄŸan'ın beyaz dediÄŸine siyah deriz. Yani sen bunun beyaz olduÄŸunu biliyorsun ama kabul etmiyorsun. Åžimdi böyle siyaset olabilir mi? Åžimdi sırf biz önerdik diye kendi geçmiÅŸlerine ters düÅŸerek baÅŸkanlık sistemlerine ters çıkıyorlar. 

Biz bu ülkede milli ÅŸef özentileri çıkmasın diye baÅŸkanlık sistemi istiyoruz. Biz bu ülkede vesayet odaklarından güç alınarak milletin iradesini görmezden gelmesinler diye baÅŸkanlık sistemi istiyoruz. Milletin tercihlerine saygısızlık yapıyorlar. 

"LANETLÄ°YORUM" 

IŞİD'in Ürdünlü pilotu yakmalarını lanetliyorum. Böyle bir ÅŸeyin Ä°slamla yakından uzaktan bir alakası yoktur. Bakın ÅŸimdi Mısır'da 183 kiÅŸiye idam cezası veriliyor. Bu idam cezasını veren yargı ve onun arkasında duran darbeci yönetimi acaba Batılı ülkeler tepki gösteriyor mu? 

"AÄŸlarım, aÄŸlatamam; hissederim söyleyemem,
Dili yok kalbimin, ondan ne kadar bîzârım" 

Ya elimizle müdahale edeceÄŸiz, ya dilimizle müdahale edeceÄŸiz, ya da bunları yapamıyorsak kalben buÄŸz edeceÄŸiz. 

ÖNCE MÄ°LLETE SAYGI 

Türkiye'yi yönetmek mi istiyorsun? Öyleyse gideceksin millete meramını anlatacaksın eÄŸer millet sana inanırsa, iÅŸte o zaman ne yapmak istiyorsan onu yaparsın. Åžimdi diyorlarki CumhurbaÅŸkanı denetim mekanizmaları kaldırıyor. Ha ÅŸa! Bakın bugün ABD'de çift kamaralı sistem var. DeÄŸerli kardeÅŸlerim burası çok güçlü bir denetime sahiptir. Biz de diyoruz ki çift deÄŸil tek kamaralı sistem olsun. BaÅŸkan verdiÄŸi yetkiyi sonuna kadar kullanabilsin. Atananların deÄŸil, seçilmiÅŸlerin daha kuvvetli olduÄŸu ortaya çıkıyor. Sen tercihlerinden dolayı millete hakaret et sonra seçimlerde oy iste. Millet kendisine saygısı olmayana itibar etmez. Önce millete saygı göstermeyi öÄŸreneceÄŸiz. 

Hiç kimsenin bu ülkeyi kaosa sürüklemesine izin veremeyiz. Bu herÅŸeyden önce CumhurbaÅŸkanı olarak benim en baÅŸta gelen görevimdir. 

"SÖYLÜYORUM BEN TARAFIM" 

Bana saldıranlara hukuk karşısında karşılık vermek benim nefsi müdaafaa hakkımdır. Aslında bunların ÅŸöyle sıkı bir ahilik dersine ihtiyacı var. AhiliÄŸin ÅŸartları neydi? Dilini, gözünü, belini baÄŸlı tutacaksın. Edep yahu. El, dil, bel… Budur. 

Bu ilkelere uymayanlar hak ettikleri dersi almışlar ve almaya devam edeceklerdir. KırÅŸehir’e gitmemi yadırgayanlar var. Meydanlara çıkıyor, konuÅŸuyor deniliyor. Her zaman söylüyorum. Ben tarafım. Ama bu siyasi parti tarafı demek deÄŸil, ben milletin tarafımıyım. 

"BAÅžBAKAN'LA ARAMIZA GÄ°RMEK Ä°STÄ°YORLAR" 

Bazıları ileri geri birçok ÅŸey konuÅŸuyorlar. BaÅŸbakan ile aramıza girmek istiyorlar. Biz dertliyiz. Milletimize bedel ödetecek hiçbir kararın altında ErdoÄŸan'ın imzası olmaz. Birileri paçamızdan aÅŸağı çekmek istiyorlar, neyle faizle. Enflasyon düÅŸerse faizi düÅŸereceÄŸiz diye bir mantık olmaz. EÄŸer sen faizi yüksek tutarsan enflasyon düÅŸmez.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.