Sosyal Medya

GÃœNCEL

Demirtaş'tan gülümseten Bank Asya cevabı

Demirtaş, Bank Asya'ya el konulmasıyla ilgili esprili bir değerlendirmede bulundu.



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, TMSF tarafından Bank Asya'ya el konulmasıyla ilgili esprili bir deÄŸerlendirmede bulundu. DemirtaÅŸ, "Bankada niye para bulunduruyorlar ki, ayakkabı kutusuna saklasınlar suç olmaz" dedi. Halkalı'da Caferi DerneÄŸi'ni (Caferi-Der) ziyaret eden DemirtaÅŸ, Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz ile görüÅŸtü. GörüÅŸmenin ardından, DemirtaÅŸ ve Özgündüz kameraların karşısına geçti.  

"ALLAH HERKESE AKIL VERMÄ°Åž"
"Biz kendilerinden siyasi bir destek açıklaması için burada deÄŸiliz" diyen DemirtaÅŸ, "Allah herkese akıl vermiÅŸ, herkes o akıl doÄŸrultusunda siyasi tercihini kullanır. Biz hepsine saygı duyarız. Ama kullanacağımız akıl, ortak yeni yaÅŸama, bu ezilmiÅŸliÄŸimize bir çare oluÅŸturacaksa, o zaman deÄŸerli, anlamlı olur" diye konuÅŸtu. 

Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz de, "Demokrasideki eksiklikler, Kürt kesiminden daha çok bizi maÄŸdur ediyor" dedikten sonra, "Caferi, Åžia kesimi her gün çeÅŸitli taarruzlara maruz kalıyor. Kapımız herkese açık, Türkiye Cumhuriyeti'nin faaliyetine izin verdiÄŸi bütün partilere aynı uzaklıktayız" diye ekledi. 

MÄ°T MÜSTEÅžARI FÄ°DAN'IN ADAYLI?I
HDP lideri DemirtaÅŸ, gündeme iliÅŸkin sorulara da yanıt verdi. Ä°mralı heyetiyle ilgili açıklamanın daha sonra yapılacağını belirten DemirtaÅŸ, MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan'ın olası milletvekilliÄŸi adaylığıyla ilgili bir soruya ise "Herkes kendi adaylığıyla ilgili kendisi karar verir. Hayırlı olsun diyebilirim, ne diyebilirim ki?" yanıtını verdi. 

bank asya DE?ERLENDÄ°RMESÄ°
TMSF'nin Bank Asya'ya el koymasıyla ilgili deÄŸerlendirmede de bulunan HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, "Türkiye'de bankada para bulundurmak suç herhalde. Parayı ayakkabı kutularında bulundurmak lazım ki, suç olmasın. O yüzden, herhalde operasyon yapmışlar. Ben öyle tahmin ediyorum. BaÅŸka detayları daha öÄŸreneceÄŸiz hep birlikte. Yanlış yapmış... Bankada niye para bulunduruyorlar ki? Ayakkabı kutusuna saklasınlar, suç olmaz" diye konuÅŸtu.
DemirtaÅŸ'ın bu sözleri, baÅŸta Özgündüz olmak üzere salondakilerin gülümsemesine yol açtı. 

HÜRRÄ°YET

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.