Sosyal Medya

POLİTİKA

Davutoğlu: O Pensilvanya'daki çetenin başı

Davutoğlu'nun gündeminde Fethullah Gülen'in New York Times'ta yayınladığı makale vardı.



Başbakan Ahmet Davutoğlu Kastamonu'da partisinin il kongresine katıldı. Burada konuşma yapan Davutoğlu'nun gündeminde yine paralel yapı ve muhalefet partileri vardı. Davutoğlu New York Times'a makale yazdığı gerekçesiyle Fethullah Gülen' yüklenirken Gülen'i "paralel ihanet çetesinin başı" olarak niteledi. Davutoğlu ayrıca Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş'ı "iç güvenlik paketine" karşı çıktıkları ve halkı sokaklara çağırdıkları iddiasıyla sert bir dille eleştirdi. 

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları: 

"HALKI SOKA?A ÇA?IRIYOR, SEN PROVOKATÖR MÜSÜN?" 

Kılıçdaroğlu halkı sokağa çağırıyor. Ey Kılıçdaroğlu sen ana muhalefet parti lideri misin yoksa provokatör müsün? CHP döneminde değiliz. Kılıçdaroğlu isterse sokakta yürüsün. Ama bu yasa geçtikten sonra ellerinde molotof varsa kim olursa olsun aynı muameleyi sen de görürsün. Molotof kokteyli niye alınır ele? Şenlik için mi düğün için mi? Bir yerleri yakmak için mi yoksa? Bu molotof kokteyli ile genç bir kızımızın nasıl yandığını biliyoruz. 

"PENSİLVANYA'DAKİ İHANET ÇETESİNİN BAŞI" 

Kılıçdaroğlu bu direniş çağrısını yaptığı gün Pensilvanya'daki paralel çetenin başındaki zat New York Times'da bir makale yayınladı. Bütün muhalefet unsurlarını birleşmeye çağırdı. Aynı Demirtaş'ın çağrısı gibi. Aynen Bahçeli gibi. Türkiye'yi Kuzey Kore'ye benzeten Bahçeli gibi Pensilvanya'daki ihanet çetesinin başı da dün New York Times'da açıkça ülkeye hakaret eden bir makale yayınladı. Nasıl bir koalisyon ile karşı karşıya olduğumuzu görüyor musunuz? 

"O SES PHİLADELPHİA'DAN NEW YORK'TAN GELİYOR" 

Bir yandan 3 muhalefet partisi diğer taraftan onları destekleyen ses Philadelphia'dan New York'tan geliyor. Biz evliyaya ulemaya saygı duyan bir nesilden geliyoruz. Bugün mübarek bir zatın İskilipli Atıf hocanın şehadet günü. 4 Şubat 1926'da tek parti döneminde şehit edildi. Din adına yola çıkıp himmet ve yardım hislerini istismar ettikten sonra ABD'ye gidip kendi yetiştiği ülke aleyhine yazı yazanları ilim ehli olarak görmeyiz. Bütün vatandaşlarımızı da bu komplo karşısında uyanık olmaya davet ediyoruz. Bu günler imtihan günleridir. 12 yıl içinde Türkiye'yi nereden nereye getirdik. 

"ALLAH'IN VE MİLLETİN DEDİ?İ OLDU" 

Türkiye'nin sokaklarını kimse Suriye'nin sokakları gibi yapamayacak. Hepsi bir araya gelse. Bu üçüzlerin yurt dışındaki işbirlikçileri de bir araya gelse kimse AKP ile başa çıkamaz. Gezi provokasyonları olduğunda dışardaki medya ile içerdeki kaos kışkırtıcıları aynı safta buluştu. 17-25 kumpasları kurulduğunda yollara düştüler AKP dışında kim güçlüyse ona destek verin dediler. Koalisyonlar yaptılar değişik vilayetlerde. Sonuç sadece ve sadece Allah'ın ve milletin dediği oldu. Belli odakların dediği değil. 

"ONLAR PARALEL ÇETEYLE KARANLIK ODALARDA TOPLANTIDAYDILAR" 

Konya'da söylemiştim tek tek gelmeyin. Hep beraber gelseniz de milletle birlikte olanlarla başa çıkamazsınız. Onlar ise içerdeki ve dışardaki ihanet odaklarıyla beraber. Cumhurbaşkanı seçimlerine çatı adayla gittiler. Kılıçdaroğlu meydana çıkamadı. Ama o meydanlarda sayın Recep Tayyip Erdoğan çıktı o meydanlarda konuştu. Cumhuriyet meydanlarında yoklar onlar. Onlar paralel çeteyle karanlık odalarda toplantı halindeydiler. 

"DÜNDEN İTİBAREN ORTAYA ÇIKTI Kİ..." 

Dünden itibaren kendi aralarında koalisyon arayışı içindeler. Gizli açık ortaklık hesapları olduğunu biliyorduk. Dün ortaya çıktı ki 6-7 Ekim olaylarını kışkırtan HDP ile bu tedbirlere karşı çıkan MHP aynı noktada bir yerde buluşuyor. Dün Türkiye'de demokasi istediğini söyleyen HDP aslında şiddet istiyormuş. Molotof kokteyline ve sapanlara dayalı şiddet ortamı istiyor. MHP de kanuna karşı çıkacağını istediğini söylüyor. Kılıçdaroğlu da öne çıkıp mücadele edecekmiş. Bu millet bu tür sınavlardan çok geçti. Siz perde arkasında ortaklık kurun biz size inat önümüzdeki beş ay içinde Haziran seçimlerine kadar Türkiye'nin her yerinde milletimizle buluşmaya devam edeceğiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.