Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Davutoğlu: O Pensilvanya'daki çetenin başı

Davutoğlu'nun gündeminde Fethullah Gülen'in New York Times'ta yayınladığı makale vardı.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu Kastamonu'da partisinin il kongresine katıldı. Burada konuÅŸma yapan DavutoÄŸlu'nun gündeminde yine paralel yapı ve muhalefet partileri vardı. DavutoÄŸlu New York Times'a makale yazdığı gerekçesiyle Fethullah Gülen' yüklenirken Gülen'i "paralel ihanet çetesinin başı" olarak niteledi. DavutoÄŸlu ayrıca KılıçdaroÄŸlu, Bahçeli ve DemirtaÅŸ'ı "iç güvenlik paketine" karşı çıktıkları ve halkı sokaklara çağırdıkları iddiasıyla sert bir dille eleÅŸtirdi. 

Ä°ÅŸte DavutoÄŸlu'nun konuÅŸmasından satır baÅŸları: 

"HALKI SOKA?A ÇA?IRIYOR, SEN PROVOKATÖR MÜSÜN?" 

KılıçdaroÄŸlu halkı sokaÄŸa çağırıyor. Ey KılıçdaroÄŸlu sen ana muhalefet parti lideri misin yoksa provokatör müsün? CHP döneminde deÄŸiliz. KılıçdaroÄŸlu isterse sokakta yürüsün. Ama bu yasa geçtikten sonra ellerinde molotof varsa kim olursa olsun aynı muameleyi sen de görürsün. Molotof kokteyli niye alınır ele? Åženlik için mi düÄŸün için mi? Bir yerleri yakmak için mi yoksa? Bu molotof kokteyli ile genç bir kızımızın nasıl yandığını biliyoruz. 

"PENSÄ°LVANYA'DAKÄ° Ä°HANET ÇETESÄ°NÄ°N BAÅžI" 

KılıçdaroÄŸlu bu direniÅŸ çaÄŸrısını yaptığı gün Pensilvanya'daki paralel çetenin başındaki zat New York Times'da bir makale yayınladı. Bütün muhalefet unsurlarını birleÅŸmeye çağırdı. Aynı DemirtaÅŸ'ın çaÄŸrısı gibi. Aynen Bahçeli gibi. Türkiye'yi Kuzey Kore'ye benzeten Bahçeli gibi Pensilvanya'daki ihanet çetesinin başı da dün New York Times'da açıkça ülkeye hakaret eden bir makale yayınladı. Nasıl bir koalisyon ile karşı karşıya olduÄŸumuzu görüyor musunuz? 

"O SES PHÄ°LADELPHÄ°A'DAN NEW YORK'TAN GELÄ°YOR" 

Bir yandan 3 muhalefet partisi diÄŸer taraftan onları destekleyen ses Philadelphia'dan New York'tan geliyor. Biz evliyaya ulemaya saygı duyan bir nesilden geliyoruz. Bugün mübarek bir zatın Ä°skilipli Atıf hocanın ÅŸehadet günü. 4 Åžubat 1926'da tek parti döneminde ÅŸehit edildi. Din adına yola çıkıp himmet ve yardım hislerini istismar ettikten sonra ABD'ye gidip kendi yetiÅŸtiÄŸi ülke aleyhine yazı yazanları ilim ehli olarak görmeyiz. Bütün vatandaÅŸlarımızı da bu komplo karşısında uyanık olmaya davet ediyoruz. Bu günler imtihan günleridir. 12 yıl içinde Türkiye'yi nereden nereye getirdik. 

"ALLAH'IN VE MÄ°LLETÄ°N DEDÄ°?Ä° OLDU" 

Türkiye'nin sokaklarını kimse Suriye'nin sokakları gibi yapamayacak. Hepsi bir araya gelse. Bu üçüzlerin yurt dışındaki iÅŸbirlikçileri de bir araya gelse kimse AKP ile baÅŸa çıkamaz. Gezi provokasyonları olduÄŸunda dışardaki medya ile içerdeki kaos kışkırtıcıları aynı safta buluÅŸtu. 17-25 kumpasları kurulduÄŸunda yollara düÅŸtüler AKP dışında kim güçlüyse ona destek verin dediler. Koalisyonlar yaptılar deÄŸiÅŸik vilayetlerde. Sonuç sadece ve sadece Allah'ın ve milletin dediÄŸi oldu. Belli odakların dediÄŸi deÄŸil. 

"ONLAR PARALEL ÇETEYLE KARANLIK ODALARDA TOPLANTIDAYDILAR" 

Konya'da söylemiÅŸtim tek tek gelmeyin. Hep beraber gelseniz de milletle birlikte olanlarla baÅŸa çıkamazsınız. Onlar ise içerdeki ve dışardaki ihanet odaklarıyla beraber. CumhurbaÅŸkanı seçimlerine çatı adayla gittiler. KılıçdaroÄŸlu meydana çıkamadı. Ama o meydanlarda sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan çıktı o meydanlarda konuÅŸtu. Cumhuriyet meydanlarında yoklar onlar. Onlar paralel çeteyle karanlık odalarda toplantı halindeydiler. 

"DÜNDEN Ä°TÄ°BAREN ORTAYA ÇIKTI KÄ°..." 

Dünden itibaren kendi aralarında koalisyon arayışı içindeler. Gizli açık ortaklık hesapları olduÄŸunu biliyorduk. Dün ortaya çıktı ki 6-7 Ekim olaylarını kışkırtan HDP ile bu tedbirlere karşı çıkan MHP aynı noktada bir yerde buluÅŸuyor. Dün Türkiye'de demokasi istediÄŸini söyleyen HDP aslında ÅŸiddet istiyormuÅŸ. Molotof kokteyline ve sapanlara dayalı ÅŸiddet ortamı istiyor. MHP de kanuna karşı çıkacağını istediÄŸini söylüyor. KılıçdaroÄŸlu da öne çıkıp mücadele edecekmiÅŸ. Bu millet bu tür sınavlardan çok geçti. Siz perde arkasında ortaklık kurun biz size inat önümüzdeki beÅŸ ay içinde Haziran seçimlerine kadar Türkiye'nin her yerinde milletimizle buluÅŸmaya devam edeceÄŸiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.