Sosyal Medya

EKONOMÄ°

TMSF'den flaş Bank Asya açıklaması geldi

TMSF, batan bankalara bir yenisinin eklenmemesi için, Bank Asya'ya el konduğu belirtti.



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devrine iliÅŸkin yapılan son dakika açıklamada, "Batan bankalara bir yenisinin eklenmemesi için, bankanın hissedarlarını, müÅŸterilerini, bankacılık sektörünü ve Türkiye ekonomisini korumak amacıyla, ilgili kanun maddelerinin emrettiÄŸi tedbirler alınmış ve Asya Katılım Bankası AÅž'nin yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürü deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir" dendi. TMSF açıklamasında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) kararına istinaden, Asya Katılım Bankası AÅž ile ilgili tedbir alınmak zorunda kalındığı belirtildi. 

Zamanında gerekli tedbirler alınmadığı için 2001 krizinde bankaların battığı, vatandaÅŸların maÄŸdur olduÄŸu, bankacılık sektörünün ve Türkiye ekonomisinin büyük zarar gördüÄŸü hatırlatılan ve alınan tedbirlerin öneminin daha iyi anlaşılacağı vurgulanan açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi: 

"5411 sayılı Bankacılık Kanunu, hem Türkiye'nin yaÅŸadığı büyük bankacılık krizlerinden ders alınarak hem de Avrupa BirliÄŸi müktesebatına uyum programının gereÄŸi olarak, 2005 yılında yürürlüÄŸe girmiÅŸti. Asya Katılım Bankası AÅž ile ilgili alınan tedbirler, söz konusu kanunun 18. maddesinin 5. fıkrasına dayanmakta olup, banka yapısının ÅŸeffaf olmasını ve denetlenebilmesini amaçlamaktadır. 

GECE YARISI YAPILDI ÇÜNKÜ... 

Batan bankalara bir yenisinin eklenmemesi için, bankanın hissedarlarını, müÅŸterilerini, bankacılık sektörünü ve Türkiye ekonomisini korumak amacıyla, ilgili kanun maddelerinin emrettiÄŸi tedbirler alınmış ve Asya Katılım Bankası AÅž'nin yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürü deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir. Asya Katılım Bankası AÅž hissedarlarının, müÅŸterilerinin ve bankacılık sektörünün hiçbir sıkıntı yaÅŸamaması için, yeni görevlendirmeler gece yarısı yapılmıştır. Her biri alanında uzman, daha tecrübeli isimlerin yönetmeye baÅŸladığı Asya Katılım Bankası AÅž, daha güçlenmiÅŸ olarak bankacılık faaliyetlerine devam etmektedir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.