Sosyal Medya

POLİTİKA

Tayyip Erdoğan: Durmuş Yılmaz işine baksın

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Durmuş Yılmaz hakkında sert konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mali CumhurbaşkanıKitta ortak basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mali CumhurbaşkanıKitta ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

İşte o toplantıdan satırbaşları: 

Erdoğan:

Mali'ye inşallah THY seferlerini başlatacaktır. Sayın Cumhurbaşkanıyla Mali'deki Türk yatırımcılarının yapacağı işler. TİKA'nın yaptığı işler ve atacağı adımlar çok önemli.

2013'te Eyüp Sultan Camii yapıldı. Açılan su kuyuları büyük önem arz ediyor.  Paralel yapıyla ilgili Mali'de önemli çalışmalar yapılacak. Çünkü o yapı Mali'de bir yapılanma içine girmişti. Türk devletine aykırı düşenlerle biz de iş yapmayız.

Kitta:

Mali derin bir krizden çıkıyor. Bizi çok etkiledi. Ama yüzde 5 büyüme kaydettik. Afrika şu an büyük umut vaad ediyor. Ortaklıkları gözden geçirmeyi çok önemsiyoruz. Aradaki coğrafi mesafelere rağmen

Dünyanın başkenti Konstantinapolis'tir yaniİstanbul'dur. Mali devlet geleneği çok eskidir. 1045'te ilk devletimizi kurmuşuz. Şimdi iki ülke arasında bağları kuvvetlendirme zamanıdır. Geleceğe beraber bakmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanı biz size geldik. Bizim bölgemizde de istikrarsızlaştırma politikası var. Bizim gençlerimize şunu aşılamaya çalıştılar. Yeni bir İslam var. İslam barış dinidir. İnsanlığa savaş açanlara karşı yan yanayız.

Bizim projemiz var: Canlılık projemiz var. Tibiktu'yu yeniden canlandırmak istiyoruz. Burada yüzlerce cerrahımız, doktroumuz vardı. Tibiktu'yu işgal ettiler. İslam adı altında türbeleri yıktılar. Neredeyse en hassas insanlık mirasını yok edeceklerdi. Neyse ki Tibuk'taki yazma eserleri kurtardık. Siz de bize çok yardımcı oldunuz.

Bugünün Türkiye'sini gördük. Dimdik bir Türkiye. Geçmişini inkar etmeden geleceğe yürüyen bir Türkiye. Bu kentte şunu fark ediyorsunuz: Ne kadar çaba verildiğinin göstergesidir. Elini uzatan bir ülke kurduğunuz için bu millet size çok teşekkür edecek. Biz bu Türkiye'yi bulmaktan çok teşekkür ediyoruz.

Soru ve Cevap:

- Sayın Erdoğan terör bütün her yeri etkileyen bir şey. Sahra altındaki terörizmi için muhtelif bir işbirliğini nasıl kurmalıyız?

Terör lokal bir olay değildir. Her zaman söylüyoruz: Terörün, dini, ırkı yok. Uluslararası tesir alanı olan bir unsur. Sorun sadece sahra altının sorunu değil. Suriye'de devlet terörü var. Irak'ta bunu yaşıyoruz. IŞİD'in bağlantılarıyla Mali'de karşı karşıya kaldı.

Neticesi ölüm olan bir olayda devletlerin ortak haraket etmesi lazım. Biz şu an Suriye, Irak ve Afganistan'da bunu yaşadık. Sayın Kitta'yla görüştük. Birimlerimiz ortak işler yapabilir. Biz 35 yıldır bölücü terör örgütüyle mücadele ediyoruz. İşbirliğimiz şart. Hel hele mesele İslam olduğu zaman iş daha da değişiyor. Bizim dinimizin gereğidir barış.

- Bugün Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı. Olağanüstü toplantı kararını erteledi. Durmuş Yılmaz'ın düşük faiz ile büyüme arasında bir bağ yok demesi için neler diyeceksiniz?

Durmuş bey kendi işine baksın. Onu muhatap alacak değilim. Kendisinin başarısı ortadadır. ABD'ye bir baksın faiz oranı nedir enflasyon oranı nedir bunu bir öğrensin. Batı'ya bir baksın. Japonya'ya bir baksın.

Bu konuda fazla konuşmaya da gerek yok.

- Genel seçimler yaklaşıyor. Hakan Fidan'ın adaylığı için neler diyeceksiniz? 

Bu dedikodularla fazla meşgul olmayalım. Sayın Başbakan bana bu soruları sorduğunda kendisine verdiğim cevap onda saklıdır. Bu konuları burada açıklamam hem kendime hem sayın Başbakan'a saygısızlık olur.
 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.