Sosyal Medya

GÃœNCEL

Komisyon kararını 5 Ocak'a erteledi

TBMM'de oluşturulan soruşturma komisyonu 4 eski bakanın Yüce Divan?a gönderilip gönderilmemesine 5 Ocak'ta karar verecek.



Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bugün tarihinin en önemli günlerinden birisine tanılık ediyor. Adı yolsuzluk ve rüÅŸvet iddiaları ile anılan eski bakanlar Zafer ÇaÄŸlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve ErdoÄŸan Bayraktar'la ilgili kurulan SoruÅŸturma Komisyonu bu isimlerin Yüce Divan'a "sevk edilip, edilmemesini" oylanmadı.
 
KARAR 5 OCAK'TA VERÄ°LECEK
 
Dört eski Bakan hakkında kurulan Meclis SoruÅŸturma Komisyonu, Yüce Divan oylamasını 5 Ocak Pazartesi gününe erteledi.
 
45 DAKÄ°KALIK GECÄ°KME YAÅžANDI
 
Ancak oylamada 45 dakikalık bir gecikme yaÅŸandı. Komisyonun bugün saat 15.00'da toplanacağı açıklanmıştı. Ancak daha sonra toplantının saat 15.45'te baÅŸlayacağı duyuruldu. Ve tarihi oylama 45 dakikalık rötarla baÅŸladı.
 
GÜVENLÄ°K ÖNLEMLERÄ° DÄ°KKAT ÇEKTÄ°
 
Toplantının yapılacağı salon önünde basının bekleyiÅŸi devam ederken güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Sinyal kesici jammerlar nedeniyle telefonların çalışmadığı görüldü.
 
SoruÅŸturma Komisyonu raporunu TBMM BaÅŸkanlığı'na sunduktan sonra 10 gün içerisinde belirlenen bir günde Genel Kurul'da nihai oylama yapılacak.
 
 
276 VEKÄ°LÄ°N EVET DEMESÄ° GEREKÄ°YOR
 
Yüce Divan'a sevk için salt çoÄŸunluk olan 276 milletvekilinin "evet" oyu vermesi gerekiyor.
 
14 ÜYEYLE TOPLANDI
 
 Meclis SoruÅŸturma Komisyonu, AK Parti'den 9, CHP'den 4 ve MHP'den 1 olmak üzere 14 üyeyle toplandı. HDP'nin tek üyesi komisyondan istifa ettiÄŸi için oylamaya katılmadı.
 
9 AK PARTÄ°, 4 CHP VE 1 MHP'LÄ° ÜYE OY KULLANACAK
 
Komisyon üyeleri ÅŸu isimlerden oluÅŸuyor:
 
“Meclis SoruÅŸturma Komisyonu BaÅŸkanı Hakkı Köylü, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Aksaray Milletvekili Ä°lknur Ä°nceöz, AK Parti Bursa milletvekilleri Kemal ÅžerbetçioÄŸlu, Ä°smet Su, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, AK Parti Konya milletvekilleri AyÅŸe TürkmenoÄŸlu, Mustafa Akış, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf BaÅŸer, CHP Ä°zmir milletvekilleri Erdal Aksünger, Rıza Tümer, CHP Ä°stanbul Milletvekili Osman Korutürk, CHP TekirdaÄŸ Milletvekili Emre Köprülü, MHP KahramanmaraÅŸ Milletvekili Mesut DedeoÄŸlu.”  
 
Ä°HA



Daha fazlasını oku: Komisyon kararını 5 Ocak'a erteledi - Cafesiyaset http://www.Cafesiyaset.com/komisyon-kararini-5-ocaka-erteledi_430548.html#ixzz3MfLxHsIm 
Follow us: @Rotahaber on Twitter | rotahaberr on Facebook

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.