Sosyal Medya

ÃœMRANÄ°YE?DE DELÄ°BALTA RÃœZGARI ESTÄ°

Türkiye?deki Muhtarların tek çatı altında toplanması, özlük haklarının artması ve vatandaşa daha fazla hizmet götürebilmek için il il dolaşan, Kadir Delibalta Başkanlığındaki İstanbul Muhtarlar Federasyonu Ümraniye Belediyesi ev sahipliğinde



Türkiye’deki Muhtarların tek çatı altında toplanması, özlük haklarının artması ve vatandaÅŸa daha fazla hizmet götürebilmek için il il dolaÅŸan, Kadir Delibalta BaÅŸkanlığındaki Ä°stanbul Muhtarlar Federasyonu Ümraniye Belediyesi ev sahipliÄŸinde Belediye Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

 

 

Beykoz Muhtarlarının en etkin isimlerinden Kavacık Mahallesi Muhtarı Yusuf Kesici’nin daveti ile katıldığımız etkinlikte, Beykoz Muhtarlar BirliÄŸi BaÅŸkanı Hüsnü Kolcu, Elmalı Mahallesi Muhtarı Basri CanoÄŸlu ve ÇiÄŸdem Mahallesi Muhtarı Murat Erdal’da hazır bulunurken, davete Ä°stanbul’daki 900’ü aÅŸan muhtarların birçoÄŸu ve dernek temsilcileri hazır bulundu.

 

 

Ä°stanbul Muhtarlar Federasyonu BaÅŸkanı Kadir Delibalta, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu BaÅŸkanı Hüseyin Akdeniz, AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Osman Boyraz, Ümraniye Belediye BaÅŸkanı Hasan Can, Ümraniye AK Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Enver Sedat ÇakıroÄŸlu da toplantının protokol konukları oldular.

 

 

Kadir Delibalta yaptığı konuÅŸmada muhtarların özlük haklarının ve çalışma koÅŸullarının iyileÅŸtirilmesi konusunda kanunla belirlenmiÅŸ haklarımızı elimizden geldiÄŸi ölçüde yerel yöneticilerimize aktarıyoruz. Zira bu uÄŸraşımıza en etkin katkıyı Ümraniye Belediye BaÅŸkanımız Sayın Hasan Can koymuÅŸtur diyerek kendisine teÅŸekkür etti. Delibalta ayrıca Ümraniye Belediyemizin saÄŸladığı hakları emsal gösterip birçok ilçede de muhtarlarımız ile ilgili iyileÅŸtirmeler gerçekleÅŸiyor ve gerçekleÅŸmeye de devam edeceÄŸini belirtti.

 

 

Ümraniye Belediye BaÅŸkanı Hasan Can yaptığı konuÅŸmada; KeÅŸke kanunlar elverse de belediye ve muhtarlık iç içe giren bir kurum olsa diye bir temennim var. Bunu yürekten isteyen birisiyim. Sadece muhtarlarımızın imkanlarının geliÅŸtirilmesi noktasında deÄŸil, Türkiye’de bir çok ilk Ümraniye Belediyesi’nin eseridir. VatandaÅŸla muhtarlar arasında para iliÅŸkisi olmaması lazım. Bu iÅŸin zaruretinin kaldırılmasına inananlardanım.  5393 sayılı yasa, devletimizin belediyelerimize vermiÅŸ olduÄŸu yetki ile belediyelerimizin kaçak yollarla ya da yoruma açık yollarla bu iÅŸi çözmesi yerine kanun yollarıyla bunu çözmenin yollarını aramış. Ä°lk meclis kararı alan ve bunu uygulayan bir belediyeyiz. Yine bütün muhtarlarımızın binalarını yapan ve muhtarlarımıza sigortalı sekreter tayin eden bir belediyeyiz. Muhtarlarımızın diÄŸer ihtiyaçlarını da gidermeye çalışan bir belediyeyiz. Niyetimiz, hayır. Allah daha güzel ÅŸeyleri yapmayı nasip etsin temennisiyle konuÅŸmasını bitirdi.

 

 

Toplantıda ayrıca Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu BaÅŸkanı Hüseyin Akyıldız ve Ak Parti Ümraniye Ä°lçe BaÅŸkanı Enver Sedat ÇakıroÄŸlu’da muhtar haklarının iyileÅŸtirilmesi adına kurumların çalışmalarından ve olabilecek farklı çalışmalara koyacakları katkılardan bahsederek konuÅŸmalarını bitirdiler.

 

 

KonuÅŸmalar sonrasında Kadir Delibalta Muhtarlar adına Ümraniye Belediye BaÅŸkanına plaket takdim ederken, tesis önünde toplu hatıra fotoÄŸrafları çekildi.

 

 

Protokol konuklarının ayrılmasıyla Muhtarlar, Ä°stanbul Muhtarlar Federasyonunun organize ettiÄŸi toplantıya devam etmek üzere yeniden salona geçtiler.

 

Kaynak 

http://www.dogushaber.com/     Özan Abıme saygılarımla

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.