Sosyal Medya

POLİTİKA

Ahmet Davutoğlu: Millete özür borcunuz var

Başbakan Davutoğlu, kongredeki konuşmasında Kılıçdaroğlu'na yüklendi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu Ağrı'da AK Parti Patnos İlçe Kongresi'nde partililere seslendi. Ağrı Patnos'da ilçe kongresine katılan Başbakan Davutoğlu 6-7 Ekim olaylarını değerlendirerek çözüm sürecinin kararlıklıkla devam edeceğini söyledi. 

İşte o konuşmadan satır başları 

Sizleri beklettiğimiz için hakkınızı helal edin. Bugün çok yoğun bir programımız vardı. Kongre takvimim üzerinde çalışırken mutlaka Patnos demiştik. Patnos Alparslan'ın Malzagirt'e ayak bastığı kapıdır. Selam olsun Alparslana. Patnos her zaman bize destek verdi.Sizlere teşekkür etmeye geldim. Her bir Patnosluya teşekkür ediyorum. 

"KARDEŞ ARASINA FİTNE SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR" 

Siyasi hareketler vardır inşa ederler, haraketler vardır sadece yıkarlar. Biz inşa ediyoruz. Çözüm sürecini sürdürmeye kararlıyız. 6-7 Ekim olayları çözüm sürecine darbe vurmak için yapıldı. Bizler kadreşler arasındaki fitneyi ortadan kaldırmaya çalışırken birileri de kardeşler arasına fitne sokmaya çalışıyor. Dün biz Erbil'deydik. Orada Kürt,Türk kardeşlerimizle görüştük. Hepsinin size selamlarını getirdim. 

"HDP'NİN BİR ÖZÜR BORCU VAR" 

6-7 Ekim olaylarından sonra milletimize şunu söyledik. Biz yangın yerlerinde gül yetiştireceğiz. Onlar yıkmaya çalışırken biz inadına inşa edeceğiz. Biz inadına bu topraklarda muhabbeti daim kılacağız. Söz vermiştik Patnos'a yıkılan yakılan yerleri yeniden yapmaya. Bugün buraya bütün vatandaşlarımızın hasarlarını karşılamış olarak geliyoruz. Patnos'a bugün yeni bir belediye binası yapımı için parayı transfer ettik. Yakılan yıkılan her yeri inşa edeceğiz. Buradan HDP'ye sesleniyorum. Çözüm sürecinde samimiyseniz 6-7 Ekim olayları için bir özür borcunuz var. Bir daha kimseyi sokağa dökmeyin, şiddete davet etmeyin. 

"BURADAN MEYDAN OKUYORUM" 

15'i aşkın vilayeti dolaştım. Her yerde AK Parti bayrağı dalgalanıyordu. Burada MHP yok, CHP yok. İçanadolu'da HDP yok CHP yok ama her yerde AK Parti bayrağı dalgalanıyor. 6-7 Ekim olaylarında buralarda sadece biz siyaset yaparız demey çalıştılar. biz de buradan meydan okuyoruz Türkiye'nin her karış toprağında AK Parti bayrağı ve al bayrağımız dalgalanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.