Sosyal Medya

Facebook şimdi de iş dünyasına el atıyor!

Facebook yeni bir profesyonel internet ağı Facebook at Work ile iş dünyasını hedef almaya hazırlanıyor.



Guardian gazetesinin haberine göre ilk bakışta Facebook'un alışılan formatını koruyacağı tahmin edilen yeni siteyle, kullanıcıların kiÅŸisel ve profesyonel bilgi ve iliÅŸkilerini birbirinden ayırabilmesi hedefleniyor. Åžirketler nasıl yaklaÅŸacak? 

Ama Guardian muhabiri Facebook'un öncelikle, ÅŸirketlerin Ä°letiÅŸim Teknolojisi sorumlularını, bu alana konulan bilgilerin rakiplerinin ellerine düÅŸmeyeceÄŸi konusunda ikna etmesi gerektiÄŸine dikkat çekiyor. 

Facebook, kullanıcıların iÅŸ arkadaÅŸları ve meslektaÅŸlarıyla sohbet edebilecekleri, bilgi ve belge paylaÅŸabilecekleri, iletiÅŸime geçebilecekleri Facebook at Work sitesi ile Google ve LinkedIn gibi aÄŸlar ve mesleki iletiÅŸim sitelerini kullananları hedefliyor. Binlerce ÅŸirket Google ve Microsoft tarafından sunulan e-posta, sohbet ve mesajlaÅŸma imkanı sunan diÄŸer iletiÅŸim sitelerini kullanıyor, LinkedIn ise daha çok iÅŸ dolayısıyla geniÅŸ bir çevreyle iletiÅŸime geçmeyi olanaklı hale getiriyor. 

ÇoÄŸu ÅŸirket ÅŸu anda çalışanlarının iÅŸyeri bilgisayarlarından Facebook sayfalarına giriÅŸini engelliyor ama tabi akıllı telefonların yaygınlaÅŸması insanların iÅŸ saatlerinde sosyal internet aÄŸlarında vakit harcamalarını engellemeyi çok güçleÅŸtiren bir ÅŸey. Yeni kullanıcılar bulmak Guardian Facebook at Work sitesinin geliÅŸtirilmesi çalışmalarının bir kısmının Londra'da yürütüldüÄŸü bilgisine de ulaÅŸmış. 2004 yılında ABD'de Harvard Üniversitesi öÄŸrencisi Mark Zuckerberg tarafından geliÅŸtirilen Facebook, geçtiÄŸimiz Eylül ayında 1 milyar 350 milyon aktif kullanıcıya ulaÅŸtı. Bir yıl önce bu sayı 1 milyar 190 milyon idi.

Bazı yorumcular geliÅŸmekte olan ülkelerde Facebook hesabı olabilecek hemen herkesin artık hesabı olduÄŸunu, onun için ÅŸirketin büyümek için baÅŸka yollar araması gerektiÄŸini söylüyorlar. Facebook'un, "Dünyanın internet eriÅŸimi olmayan üçte ikisine internet götürmek" amacıyla oluÅŸturduÄŸu Internet.org giriÅŸimi çerçevesinde, Afrika'da çok geniÅŸ bölgelere bedava geniÅŸ bant internet baÄŸlantısı saÄŸlamak üzere uydu ÅŸirketi Avanti ile yaptığı görüÅŸmelerde sonuca yaklaÅŸtığı da söyleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.