Sosyal Medya

SPOR

Şenol Güneş, Volkan Demirel'i bombaladı!

Şenol Güneş, Volkan Demirel ile ilgili öyle sözler söyledi ki!



Bursaspor Teknik Direktörü Åženol GüneÅŸ, Türkiye-Kazakistan maçı öncesi taraftarların küfürlerine dayanamayarak sahayı terk eden Volkan Demirel'i topa tuttu: "Volkan Demirel küfür nedeniyle sahaya çıkmadı. Peki diÄŸer maçlarda da aynı tepkiye maruz kalırsa ne yapacak? Yine sahayı mı terk edecek?" 

Bursaspor Teknik Direktörü Åženol GüneÅŸ, pazar günü oynayacakları Fenerbahçe maçı öncesi sarı lacivertli ekibin kalecisi Volkan Demirel'i eleÅŸtiri yaÄŸmuruna tuttu. Türkiye-Kazakistan A milli maçı öncesi taraftarların küfürlerini gerekçe göstererek sahayı terk eden Volkan'ın yanlış yaptığını savunan GüneÅŸ, Türk futbolunun gündemindeki diÄŸer konuları da deÄŸerlendirdi. Lig TV'ye röportaj veren Åženol GüneÅŸ'in açıklamaları ÅŸöyle: 

Futbol keyif vermez ise kimse tribünlere gelmez. Gerekirse insanların ayağına gidip, onların tribünlere dönmelerini saÄŸlamamız lazım.

- Bence herkes futboldaki rahatsızlıkların farkında ama kimse çözüm için adım atmıyor. 

- Kulüpleri baÅŸkanlar deÄŸil patronluk zihniyeti yönetiyor. Kulüpleri kendi ÅŸirketleri gibi yönetseler bu tür yanlışları yapmazlar. 

"ORTAK DE?ERLERÄ°MÄ°ZÄ° KAYBETTÄ°K" 

- Maalesef her yönden ortak deÄŸerlerimizi kaybettik. Öncelikle bunları çözmemiz gerekiyor. 

- Türk futbolunda ekonomik anlamda büyüme var ama yayın gelirlerini kaldırın iÅŸte o zaman Türk futbolu biter. Öncelikle bunları çözmemiz gerekiyor. 

- Kulüpler çok para kazanıyor ama bir o kadar da borçlanıyor. 

- Taraftar dışında futbola oyun gözüyle bakan kimse yok. DeÄŸerlerimizi kaybettiÄŸimizi Milli Takımda yaÅŸanan olaylar sayesinde daha net gördük. 

"TRABZONSPOR'DA BAÅžARISIZ OLDU?UM TEK FUTBOLCU VOLKAN ÅžEN'DÄ°R" 

- Trabzonspor'da iken Volkan Åžen elimden baÅŸarısız olarak ayrılan tek oyuncuydu. Åžimdi tekrar yollarımız birleÅŸti. O da baÅŸarılı olmayı çok istiyor. Ben sadece rehberim. Oyuncularımın yükselip iyi yerlere varması için ne gerekir ise yaparım. 

- Milli takıma seçilen kiÅŸi ülkeyi temsil eden kiÅŸidir. O forma altında sizi seveni de sevmeyeni de kucaklamak zorundasınız. Volkan Åžen zamanında Trabzonspor taraftarının tepkisi yüzünden sahayı terk etti. Yapmamalıydı, güçlü olmalıydı. 

"KONU MÄ°LLÄ° TAKIM Ä°SE KULÜPÇÜLÜK YAPAMAZSINIZ" 

Milli Takım antrenörü ve futbolcusu ülke futbolu için en deÄŸerli unsurdur. Konu Milli Takım ise kulüpçülük tavrını sergileyemezsiniz. Volkan Demirel sahada kalmalıydı. 

- KiÅŸilere baÄŸlı deÄŸil ilkelere baÄŸlı yaÅŸamalıyız ve bir sistem kurmalıyız. Teknik adamların, futbolcuların çok söz sahibi olması lazım. Çünkü sahada tepkilerle baÅŸ baÅŸa kalan onlar. Fiziksel ve zihinsel olarak hazır olmayan bir futbolcu sahaya çıkmamalı. Futbolcu sadece yetenek olarak deÄŸil karakter olarak da güçlü olmalı. 

"VOLKAN AYNI HAREKETÄ° DÄ°?ER MAÇLARDA YAPABÄ°LÄ°R MÄ°? 

- Volkan Demirel küfür nedeniyle sahaya çıkmadı. Peki diÄŸer maçlarda da aynı tepkiye maruz kalırsa ne yapacak? Yine sahayı mı terk edecek? 

- Futbolcular popüler insanlardır. Bu yüzden karakterleri de güçlü olmalı. RüÅŸtü Reçber zamanında ÅŸiddete maruz kaldı ama sonra dünyanın en iyi kalecisi seçildi 

- (Hakan ÇalhanoÄŸlu ve Ömer Toprak'la ilgili soru üzerine) Kim olursa olsun milli takıma gelmemenin cezası ne ise uygulanmalı. Bu ÅŸekilde milli takıma gelmemeler gelecek nesilleri olumsuz etkiler. 

Milli Takım futbolcu geliÅŸim yeri deÄŸildir. Genç olsun yaÅŸlı olsun iyi olan futbolcu Milli Takım forması giymeli. 

-Bizim sıkıntımız bilgi sahibi olmayan kiÅŸilerin Türk Futbolu hakkında fikir yürütmesi. Transfer yaparken büyük parçalar harcanıyor ama altyapı için paraya ihtiyaç olunca teknik adamlara ”idare et” deniyor. Futbolzaten endüstriyel bir hal aldı. Milli Takım kavramı geri plana düÅŸtü. Bari ÅŸu zamanda Türk çocuklarını yetiÅŸtirip Milli takımda oynatalım.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.