Sosyal Medya

MAÄžAZIN

HÜLYA KOÇYİ?İT'İN 50. SANAT YILI ÜSKÜDAR'DA KUTLANDI

Türk sinemasının efsane oyuncularından Hülya Koçyiğit'in 50. Sanat yılı Üsküdar Belediyesi'nin Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlediği görkemli bir gece ile kutlandı.



 

Türk sinemasının efsane oyuncularından Hülya KoçyiÄŸit'in 50. Sanat yılı Üsküdar Belediyesi'nin BaÄŸlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlediÄŸi görkemli bir gece ile kutlandı. Hülya KoçyiÄŸit`in fotoÄŸraflarından oluÅŸan özel serginin açılışıyla baÅŸlayan gecenin sonunda, KoçyiÄŸit sahneye çıkıp ÅŸarkıcı Öykü Gürman ile Samanyolu ÅŸarkısını söyledi.

Üsküdar Belediyesi'nin, 'Üsküdar'da Mevsimlerden Kültür Sanat' etkinlikleri kapsamında, Türk sinemasının 100. Yılında, usta oyuncu Hülya KoçliÄŸit'e unutulmaz bir gece düzenlendi. Üsküdarlı olan usta oyuncunun 50. Sanat Yılı nedeniyle BaÄŸlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen muhteÅŸem geceye Hülya KoçyiÄŸit`in yanı sıra, Üsküdar Belediye BaÅŸkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, yönetmen Ülkü Erakalın, eski sanatçılardan Süleyman Turan ve çok sayıda YeÅŸilçam'ın usta sanatçıları katıldı.



KIRMIZI HALIDAN GEÇEREK GECEYE KATILDI

Üsküdar Belediye BaÅŸkanı Hilmi Türkmen ile birlikte kırmızı halıda yürüyerek törene katılan Hülya KoçyiÄŸit'e eÅŸi Selim Soydan ve torunu NesliÅŸah Alkoçlar Düzyatan eÅŸlik etti. BaÅŸkan Türkmen ile gazetecilerin sorularını yanıtlayıp fotoÄŸraf çektiren KoçyiÄŸit, kendisi için özel hazırlanan fotoÄŸraf sergisinin açılışını yaptı. Sergiyi gezerken sevenleriyle sohbet edip hatıra fotoÄŸrafı çektiren ünlü sanatçı sonrasında programın yapılacağı salona geçti.

CUMHURBAÅžKANI ERDO?AN'DAN TEBRÄ°K MESAJI

Açılış konuÅŸmasından önce, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, eÅŸi Emine ErdoÄŸan, TBMM BaÅŸkanı Cemil Çiçek, Ä°BB BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ baÅŸta olmak üzere, siyaset, sanat, iÅŸ ve spor camiasından ünlü isimlerin Hülya KoçyiÄŸit'in 50. Sanat yılını kutlayan tebrik mesajları okundu.

AÇILIÅž KONUÅžMASI TÜRKMEN'DEN

hilmi-turkmen-hulya-kocyigit-uskudar-2.jpg
Mesajların okunmasından sonra kürsüye gelen Üsküdar Belediye BaÅŸkanı Hilmi Türkmen, Türk sinemasının 100. Yılında, Üsküdar'ın en güzel semtlerinden Kuzguncuk'ta dünyaya gelen ve Üsküdarlı olan Hülya KoçyiÄŸit gibi büyük bir sanatçıyı ağırlamanın mutluluÄŸunu yaÅŸadıklarını belirti. Türkmen; ''Türk sinemasına damgasını vurmuÅŸ; filmleri ve kendine has duruÅŸuyla sinemamızın en önemli isimlerinden olan deÄŸerli sanatçımızın hayatını ve hatıralarını Üsküdarlılar'la paylaÅŸmak bizim için büyük bir onur ve mutluluk vesilesidir'' diye konuÅŸtu.

KoçyiÄŸit'in gerek filmleri ve gerekse bu filmlerde canlandırdığı karakterlerle her birimizin dünyasına girmeyi baÅŸardığına vurgu yapan Türkmen, ''Sinema camiasında etkilediÄŸi meslektaÅŸları bir yana, Muhtelif dönemlerde rol aldığı filmleriyle Toplumun farklı kesimlerinin sesi olmuÅŸ; Özellikle de ülkemizin deÄŸiÅŸik coÄŸrafyalarında yaÅŸanan kadın sorunlarını beyazperdeye taşımada öncü bir rol üstlenmiÅŸtir'' dedi.

Üsküdar'ın doÄŸal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel birikimiyle adeta doÄŸal bir set alanı olduÄŸunu söyleyen Türkmen ''Çağımızın yükselen deÄŸeri sinema alanındaki etkinliklere her zaman destek olmayı ve bu yöndeki çabalara katkıda bulunmayı, Üsküdar Belediyesi olarak önemli bir görev olarak addediyoruz. Bu anlamda geçtiÄŸimiz yıl Üsküdar Gençlik Merkezimiz bünyesinde 45 öÄŸrencimizi mezun ettiÄŸimiz Üsküdar Sinema Akademisi, bu anlayışımızın en güzel örneklerinden biriydi. En büyük arzumuz buralarda yetiÅŸen öÄŸrencilerin bu gün 50. Sanat yılını kutladığımız deÄŸerli sanatçımız Hülya KoçyiÄŸit gibi sinemada kendilerine yer bulmalarıdır. Toplumsal duyarlılıkları yüksek ve kendi toplumsal deÄŸerlerine sıkı sıkıya baÄŸlı birer sinemacı olarak bu sanat alanında var olmalarıdır'' diye konuÅŸtu.

Uluslararası BoÄŸaziçi Film Festivaline ev sahipliÄŸi yapacaklarını hatırlatan Türkmen, ''Bu ayın sonuna kadar devam edecek olan Festivalde, yarışmalardan film gösterimlerine, atölye ve panellere onlarca sinema etkinliÄŸini birlikte takip edeceÄŸiz. Özetle, Türk Sinemasının 100. yılında Üsküdarlılar sinemaya doyacak'' dedi.

HÜLYA KOÇYÄ°?Ä°T BELGESELÄ° VE SÜRPRÄ°Z VTR'LER

Ünlü sanatçının belgeselinin sinevizyonda gösterimi sırasında salonda nostaljik anlar yaÅŸandı. VatandaÅŸların Hülya KoçyiÄŸit hakkındaki düÅŸüncelerini dile getirdiÄŸi VTR'yi ünlü yönetmen ve oyuncuların VTR'si izledi.

Sonrasında sahneye çıkan Hülya KoçyiÄŸit'in eÅŸi Selim Soydan, torunu NesliÅŸah Alkoçlar Düzyatan, yeÄŸeni Sedat Çelen, oyuncu Süleyman Turan, Ünlü Yönetmen Ülkü Erakalın, oyuncu Emre Kızılırmak, KoçyiÄŸit'in çocukluk arkadaşı Feriha Büyükünal sanatçıyla ilgili anı ve düÅŸüncelerini sevenleriyle paylaÅŸtılar.

NE MUTLU BANA 50 YILDIR ALKIÅžLANIYORUM

Sahneye coÅŸkulu alkışlar arasında çıkan Hülya KoçyiÄŸit, öylesine büyük iltifatlar alıp öylesine onurlandırıldığına vurgu yaparken ''Bir sanatçının yaÅŸarken anılması gerçekten büyük gurur. Türk Sineması 100. YaÅŸ günün kutlamakta, Benim de naçizane 50. YaÅŸ günüm. Sinemada dolu dolu yaÅŸadığımız bir 50 yıl oldu. Ne Mutlu bana, ne mutlu Türk sinemasına bu kadar yıl hizmet etmiÅŸ olmama. Ne kadar ÅŸanslıyım çok sevdiÄŸim bir mesleÄŸi yapıyorum. Ve 50 yıldır alkışlanıp büyük iltifatlar alıyorum, Türk halkı bana çok büyük gurur yaÅŸatıyor'' dedi.

O BÄ°R ÜSKÜDAR'LI

Kuzguncukta doÄŸup büyüdüÄŸüne vurgu yapan KoçyiÄŸit, böylesine özel bir gecenin kendisi için hazırlanmasında büyük katkıları olduÄŸu için Üsküdar Belediye BaÅŸkanı Hilmi Türkmen'e teÅŸekkürlerini sundu. Sözlerini ''YaÅŸasın Türk Sineması'' diyerek noktaladı.

25 YIL SONRA SAHNEDE ÅžARKI SÖYLEDÄ°

hulya-kocyigit-uskudar-1.jpg

Programın son bölümünde sahne alan Öykü Gürman, söylediÄŸi ''BoÅŸ çerçeve, Sarmaşık gülleri ve Seven ne yapmaz' ÅŸarkılarıyla geceye renk kattı. Gecenin sonunda ise Öykü Gürman'ın sürpriz bir ÅŸekilde sahneye davet ettiÄŸi Hülya KoçyiÄŸit, bu daveti geri çevirmeyerek ''Samanyolu'' ÅŸarkısını söyleyerek geceye katılanlara muhteÅŸem anlar yaÅŸattı.
Üsküdar Belediye BaÅŸkanı Hilmi Türkmen, programın sonunda Hülya KoçyiÄŸit'e sanatçının gençlik fotoÄŸrafından yaptıkları tablosunu ve 50 yıl anısına hazırlanan plaketi takdim etti. Hülya KoçyiÄŸit'de 50 yıl anısına yapılan plaketi havaya kaldırarak BaÅŸkan Türkmen'e teÅŸekkür etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.