Sosyal Medya

GÃœNCEL

10 Kasım Atatürk'ün 76. Ölüm Yıldönümü

10 Kasım Atatürk'ün 76. Ölüm Yıldönümü Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 76. yıldönümü olan bugün, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenler ve çeşitli etkinliklerle anılacak.



 

 

 Ankara'daki ilk tören yarın sabah Anıtkabir'de düzenlenecek. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül'ün baÅŸkanlığındaki devlet erkanı, Büyük Önder'in 76 yıl önce ebediyete intikal ettiÄŸi saat 09.05'te Anıtkabir'e çelenk koyarak, manevi huzurunda saygı duruÅŸunda bulunacak.

 

Aynı anda tüm yurtta sirenler çalacak, bayraklar yarıya indirilecek ve saygı duruÅŸunda bulunulacak. Anıtkabir, devlet töreninin ardından, vatandaÅŸların ziyaretine açılacak.

Büyük Önder Atatürk, ölümünün 76. yıldönümünde  yurdun dört bir yanında düzenlenecek törenlerle sevgi ve özlemle anılacak. Büyük Önder'in yaÅŸama gözlerini yumduÄŸu saat 09.05'te tüm yurtta sirenler çalacak, saygı duruÅŸunda bulunulacak. Saat 09.05'te tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerimiz ile Anıtkabir'de gönderlerdeki bayraklar yarıya indirilecek, güneÅŸ batımına kadar bu ÅŸekilde tutulacak.

Dolmabahçe Sarayı'nda ''Atatürk'ün Odası''nda da saat 09.05'de tören düzenlenecek. Odaya çiçek buketlerinin konulmasının ardından saygı duruÅŸunda bulunulacak ve oda ziyarete açılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.