Sosyal Medya

Sağlık

Vali Recep Kızılcık hayatını kaybetti

Trabzon?un sevilen valilerinden olan Recep Kızılcık?ın gece 02:30 sularında hayatını kaybettiği öğrenildi.



Kızılcık, bir süre kanser tedavisi gördüÄŸü ve Ä°stanbul Medipol Hastanesinde 3 aydır bulunduÄŸu biliniyordu. Recep Kızılcık, Trabzon’da 2009 ile 2013 yılları arasında valilik yaparak en uzun Trabzon valiliÄŸi yapan isimler arasında bulunuyordu.

BAÅžKAN HABER61’E KONUÅžTU 

Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Dr. Orhan Fevzi GümrükçüoÄŸlu, Trabzon eski Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın vefatı nedeniyle yaptığı açıklamada büyük üzüntü yaÅŸadıklarını söyledi. Kızılcık’ın son derece baÅŸarılı bir bürokrat ve devlet adamı olduÄŸunu ifade eden BaÅŸkan GümrükçüoÄŸlu, “Trabzon’da görev yaptığı 4 yıl boyunca Trabzon kenti adına sürekli istiÅŸare yaptığımız, Trabzon’dan ayrıldıktan sonra da yine kent için görüÅŸ alışveriÅŸinde bulunduÄŸumuz bir insandı. Ölümü bizleri derinden yaraladı. Kendisine Allah’tan rahmet, eÅŸi Sema Hanımefendi baÅŸta olmak üzere, çocuklarına, ailesine ve sevenlerine ve Trabzon halkına ve milletimize baÅŸsaÄŸlığı diliyorum” dedi.
 
Kızılcık’ın Trabzon ValiliÄŸi görevini yürüttüÄŸü sırada yakalandığı hastalıktan kurtulmak için tedavi sürecinde yanından hiç ayrılmayan BaÅŸkan GümrükçüoÄŸlu, “O dönemde rahatsızlığını atlatmıştı. YoÄŸun bir tedavi döneminden sonra tekrar eski saÄŸlığına kavuÅŸmuÅŸtu. Trabzon için aynı tempoda koÅŸturuyordu. Daha sonra yeniden rahatsızlandı. Tedavi görüyordu. Ancak takdiri ilahi böyleymiÅŸ. Onun yokluÄŸunu her zaman hissedeceÄŸiz. Sayın Valimizin Trabzon’a yaptığı hizmetleri hiç unutmayacağız ve ismini yaÅŸatacağız” diye konuÅŸtu.
 
ÖZAK'TAN Ä°LK MESAJ

Trabzon Ak Parti Milletvekili Faruk Özak, “ Saat 02:30 sularında aldığımız bu haber bizi derinden üzmüÅŸtür. 3 aydır Ä°stanbul Medipol hastanesinde tedavi görev Eski valimiz Recep Kızılcık hayatını kaybetti. Åžahsıma haber veren ise; Sayın valimizin eÅŸi Sema hanım oldu. “Gece arayarak sayın valimizi kaybettik” ifadesinde bulundu. Trabzon’un sevilen ismi idi. Başımız saÄŸ olsun.”dedi. 

Cenaze namazı yarın 14:00’da Ä°stanbul Karacaahmet mezarlığında kılınacak cenaze namazı sonrası aynı mezarlıkta defnedilecek. 

Recep Kızılcık Kimdir
 
Ä°stanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora yapmıştır. Pehlivanköy, Kürtün, Kahta Kaymakamlıkları, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Åžube MüdürlüÄŸü, Daire BaÅŸkanlığı, Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcılığı, 5 Mart 2007 tarihli ve 2007/11773 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Batman ValiliÄŸi görevine atanmıştır. Ä°çiÅŸleri Bakanlığının 10 Haziran 2009 tarihli 10030 numaralı yazısı ve Bakanlar Kurulunun 11 Haziran 2009 tarihli kararıyla Trabzon ValiliÄŸi görevine atanmıştır. 2013 Yılında bu görevinden Merkez valiliÄŸine alınarak kızaÄŸa çekilmiÅŸtir.  Evli ve iki çocuk babasıydı...
 
Haber : Åžükrü Üçüncü

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.