Sosyal Medya

Sağlık

Kanseri tam 5 kez yendi

5 kez yakalandığı kanseri yenen 49 yaşındaki kadın görenleri şaşırtıyor. İşte o yaşam hikayesi...



Samsun'da farklı kanser türlerini defalarca yenen Sema Danışmaz, "Herkes bana öldü gözüyle baktı. Ölmedim, yine dirildim. Her sabah kalktığımda Allah'a ÅŸükür ve teÅŸekkür ediyorum" dedi.
Samsun'da yaÅŸayan ve yakalandığı 5 farklı kanser türünü defalarca yenen 49 yaşındaki Sema Danışmaz, hayatının baharında olduÄŸu 16 yaşında ilk kanserine yakalandı. Senelerce farklı tedaviler gören Danışmaz, hayatının her evresinde farklı kanser türleriyle boÄŸuÅŸarak üstesinden geldi. Kendisine 'öldü' diyenlerin ÅŸimdi ÅŸaşırdığını belirten Sema Danışmaz, kanserin korkulacak bir hastalık olmadığını söyledi.

“KANSER OLDU?UMU KABUL ETTÄ°M AMA HASTA OLDU?UMU KABUL ETMEDÄ°M”
Kanserin korkulacak bir hastalık olmadığını belirten Sema Danışmaz, “Ä°lk 16 yaşında lenfoma kanserine yakalandım. 2 ay tedavi gördüm. Kemoterapi aldım ve saçlarım döküldü. Çok büyük zorluklar çektim. 1980'li yıllarda da tıp bu kadar geliÅŸmemiÅŸti. O ÅŸartlarda hastalığı yendim. 10 yıl sonra ikinci kanserimle karşılaÅŸtım. Oda lenfomanın devamı olarak kolumun altında çıktı. Herkes bana 'öldü' gözüyle baktı. Buna doktorlarım da dahildi. Aldığım kemoterapiler beni yataklara düÅŸürdü ve kalkamayacak hale geldim. Her sabah kalktığımda Allah’a ÅŸükür ve teÅŸekkür ediyorum. Ölmedim, yine dirildim. Kanser olduÄŸumu her zaman kabul ettim ama hasta olduÄŸumu hiç bir zaman kabul etmedim" diye konuÅŸtu.

“KANSER OLMAKTAN KORKMAYIN SADECE GEÇ KALMAYIN”
Kanserli olan vatandaÅŸlara seslenen ve öÄŸütlerde bulunan Sema Danışmaz, "Kanserseniz, kanser olduÄŸunuzu kabul edin ama hasta olduÄŸunuzu kabul etmeyin. Ä°yi bir doktor, beyin gücü ve inançla bunun üstesinden gelirsiniz. Tam hayatım normale döndü derken sol göÄŸsümde tekrar kanser kitlesi oluÅŸtu ve göÄŸüs kanseri olmuÅŸum. Ben üzülmedim, doktorlara ‘kanser olduysam ve alınması gerekiyorsa alınsın’ dedim ve yattım sol göÄŸsüm alındı. EÄŸer insanlar nefes almanın ve vermenin güzelliÄŸini fark ederlerse bırakın kanseri hiç bir ÅŸey insanları yenemez. GöÄŸsümün alınmasından sonra aldığım tedavilerden dolayı sol böbreÄŸimde iflas etti, onu da aldırdık. O da bitti derken bağırsaklarımda kanser baÅŸlangıçları çıktı ve onları da aldırdım. ‘Onlar da bitti’ derken tiroitlerimde sorun çıktı. Tiroitlerimi ve hormonlarımı aldırmak zorunda kaldım. Åžu anda da normal hayatıma devam ediyorum. Bunları yaparken de bir ara yine doktora gitmem gerekti. Yeniden gittiÄŸimde safra kesemin alınması gerektiÄŸini bana söylediler. Bu ayın içerisinde de safra kesemi aldıracağım. Kanser olmaktan korkmayın, sadece geç kalmayın” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“DUALARLA AYAKTAYIM”
Hayatında boÅŸ kalan zamanlarında ise kendini lösemili çocuklara adadığını söyleyen Danışmaz, "Ben, Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar DerneÄŸi'nde çalışıyorum. Oradan çok kuvvet aldım. Orada bulunan çocuklara ve aileleriyle ilgilenmek bana güç verdi. Kanseri yenmemde aldığım dualarında çok büyük etkisi olduÄŸunu düÅŸünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.