Sosyal Medya

GÃœNCEL

Rize Feshaneden Rüzgar gibi geçti

İSTANBUL-İstanbul Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) organizasyonu, Rize Valiliğinin Himayesinde Gerçekleştirilen Rize Tanıtım Günleri Başladığı güzellikler ile Pazar günü akşam bitti.



Ä°STANBUL-Ä°stanbul Rize Dernekler Federasyonu (RÄ°DEF) organizasyonu, Rize ValiliÄŸinin Himayesinde GerçekleÅŸtirilen  Rize Tanıtım Günleri BaÅŸladığı güzellikler ile Pazar günü akÅŸam bitti.

       Feshane’deki Haliç Kongre Merkezinde PerÅŸembe günü yoÄŸun katılımla Açılışı yapılarak 4 gün boyunca Rize’nin tüm katmanlarını bir araya getiren etkinlikler YoÄŸun Katılım GerçekleÅŸtirildi.

      Ä°stanbul’da Cumartesi ve Pazar günü gün boyunca havanında yaÄŸmurlu olmayıp güzel olması ile birlikte Ä°stanbul’dakı Rizeliler ve diÄŸer illerinden çok sayıda katılımcı Tanıtım günleri ve Rize’nin kültürünü tanımak, Rize Yöre Ürünlerinden almak, görmek ve eÄŸlenmek için Feshane’yi doldurdular. Katılım fazla olması ve Feshane’yi ziyaret  eden  herkesin memnun olması Organizasyonu Rize ValiliÄŸinin himayesinde gerçekleÅŸmesini saÄŸlayan Ä°stanbul Rize Dernekler Federasyonu (RÄ°DEF) BaÅŸkanı Celal ErdoÄŸan “Dört gün boyunca gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz bu yılkı etkinliÄŸin ümit ederim ki bu yıl buradan almış olduÄŸum tecrübemiz ile gelecek yıl daha güzel Tanıtım günleri yapmamıza bir birikim oldu. Buraya  gelip Rize’yi tanımak , ürünlerimizden almak, gezmek, yöre sanatçılarının birbirinden güzel  trüklerimiz dinleyen, izleyen hemÅŸerilerime teÅŸekkür ederim.” dedi.

          Rize Tanıtım günlerinin ilk gününde olduÄŸu gibi  bakır kazanda hazırlanan 10.000 bin kiÅŸilik muhlama vatandaÅŸlara ikram edilirken ,yöre ürünlerinin piÅŸirilerek servis edilen lokantalarında her tadı tatma imkanını bulan katılımcılar, bir yandan da Feshane içinde her ilçenin ayrı ayrı kurulan standlarının içinde ve dışında Tulum, kemençe eÅŸliÄŸinde doyasıya eÄŸlendikleri  izlendi. Rize’nin her türlü kültürel, gelenek ve göreneklerinin sergilendiÄŸi  7’inci Feshane Rize günleri  Pazar günü gece yarısına kadar sürerek tamamlandı.

      Tanıtım günlerine 4 gün boyunca BaÅŸta Gümrk ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı,Rize Milletvekili Hasan Karal,Nüsret Bayraktar,Chp Ä°stanbul Milletvekili Ali Faik Tunay,Ä°stanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,Milletvekili Metin Külünk Ak Parti Ä°stanbul Milletvekili ,Eski Bakan Ä°smail Karaman, Rize Valisi Nurullah Çakır, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ, Rize Belediye BaÅŸkanı Prof. Dr. ReÅŸat Kasap,Üsküdar Belediye BaÅŸkanı Hilmi Türkmen, Ä°stanbul Rize Dernekler Federasyonu BaÅŸkanı Celal ErdoÄŸan,Ä°lçe Kaymakamları, Ä°lçe Belediye BaÅŸkanları ve Çok Sayıda Vatandaşın Katıldığı günde itibaren yoÄŸun katılım sürüp geldi ve Pazar günü sona erdi.

      Rize Tanıtım günlerine katılan Bakan Hayati Yazıcı siyasi gündem hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlarken Rize ile ilgili her hangı bir açıklama yapmayıp sadece tüm standları tek tek gezdi.Beraberindekiler ile daha sonra kısa bir mini Rize toplantı yaparak aylık mutad çalışmaların deÄŸerlendirmesini yaptığı açıklandı.Toplantı basına kapalı yapıldı.

       EtkinliÄŸin son gününde BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın kardeÅŸi Mustafa ErdoÄŸan,THY genel müdürü Temel Kotıl katıldılar.

      Åženliklerin en ilginç anı Ä°smail Türüt’ün aşırı izdiham ve kalabalığın çok olması ile hava sılıtan rahatsızlandı.Hastahaneye kaldırıldı.

      Etkinlik yöre sanatçılarının konserlerinin sürdüÄŸü Pazar günü gece yarısında sona erdi.Rizeliler gelecek yıla aynı etkinliÄŸin yapılacağı beklentisi ile tanıtımdan mutlu ayrıldıkları gözlendi.    

    

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.