Sosyal Medya

SÄ°VÄ°LTOPLUM

Rize?nin görmeye;HAYDEYİN FESHANEYE

Rize?nin 4 günlük İstanbul Halini görmeye;HAYDEYİN FESHANEYE



Dursun Ali YILMAZ

Ä°STANBUL-Ä°stanbul Rize Dernekler Federasyonu (RÄ°DEF) organizasyonu, Rize ValiliÄŸinin Himayesinde GerçekleÅŸtirilecek Olan Rize Tanıtım Günleri BaÅŸladı.

       

Feshane’deki Haliç Kongre Merkezinde Açılış Programına YoÄŸun Katılım GerçekleÅŸtirildi. AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar,Metin Külünk Ak Parti Ä°stanbul Milletvekili ,Eski Bakan Ä°smail Karaman, Ä°stanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Rize Valisi Nurullah Çakır, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ, Rize Belediye BaÅŸkanı Prof. Dr. ReÅŸat Kasap,Üsküdar Belediye BaÅŸkanı Hilmi Türkmen, Ä°stanbul Rize Dernekler Federasyonu BaÅŸkanı Celal ErdoÄŸan,Ä°lçe Kaymakamları, Ä°lçe Belediye BaÅŸkanları ve Çok Sayıda Vatandaşın Katıldığı Açılış Programına, Ulusal Basın da YoÄŸun Ä°lgi Gösterdi.

Ä°stanbul’da yaÄŸmurlu bir gün olmasına raÄŸmen açılışa yoÄŸun bir katılım oldu.Ä°stanbul Rize Dernekler Federasyonu (RÄ°DEF) BaÅŸkanı Celal ErdoÄŸan ve Protokol konuÅŸmaları ardından bakır kazanda hazırlanan 10.000 bin kiÅŸilik muhlama vatandaÅŸlara ikram edilirken, yöresel ürünlerin tanıtıldığı 7’inci Feshane Rize günleri  Pazar gününe kadar sergi standları,yöre ürünlerinin sergileri birlikte konserlerle devam edeceÄŸi belirtiiler.

     

Vali Mutlu “Rize'yi tanımayan var mıdır? “ dedi ve devam etti.      

 

         Vali Mutlu, açılışta yaptığı konuÅŸmada, "Güzel bir günde, bu güzel vatanın iki güzel ÅŸehrinin hemÅŸehrilerini; Ä°stanbulluları ve Rizelileri birarada görmekten bahtiyarlık duyuyorum. Tanıtım vesilesiyle buluÅŸtuk öyle söyleniyor fakat bu kadar zahmete gerek yoktu. Rize'yi tanıtmak için bu kadar zahmete girmeye gerekmezdi. Rize'yi tanımayan var mıdır? Bu soruyu sormak gerekir diye düÅŸünüyorum. Rize ülkemizde ve coÄŸrafyamızda en iyi tanınan ÅŸehirlerdendir" dedi.

    Ä°stanbul BB BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ “Ä°stanbul'da buluÅŸmak farklı anlam taşımakta.”

          Ä°stanbul BB BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ da Rizelilerle Ä°le aynı  aynı atmosferi paylaÅŸmanın gurur verici olduÄŸunu belirterek, "Türkiye kıta özelliÄŸi gösteriyor. Her yöresi farklı güzellikte. Her yörenin kendine göre özellikleri var. Bu deÄŸerleri yitirmemek adına Türkiye'nin aynası olarak bildiÄŸimiz Ä°stanbul'da buluÅŸmak farklı anlam taşımakta. Geleneklerimizi geçmiÅŸten geleceÄŸe taşımak, yaÅŸatmak sorumluluÄŸuyla biraraya gelmek çok önemli" diye konuÅŸtu.

         Açılışın ardından Vali Mutlu, Ä°bb BaÅŸkanı TopbaÅŸ ve beraberindekiler, Rize'nin yöresel yemeklerinden muhlama kazanının başına geçti. Ellerine aldıkları büyük tahta kaşıklarla muhlama karıştıran Mutlu ve TopbaÅŸ, daha sonra stantları gezdi. UÄŸradıkları bir stantta Mutlu ve TopbaÅŸ için Rize 'atma türküleri' söylendi. Söylenen türkü karşısında neÅŸelenen Vali Mutlu, türküye karşılık verirken, TopbaÅŸ dinlemekle yetindi.

    

ArdeÅŸen Standına ziyaretler;        

         Arhavi’li Fantezi MüziÄŸi Sanatçısı Cengiz KurtoÄŸlu, Ä°stanbul Feshane’de Düzenlenen Rize Günleri Etkinlikleri Kapsamında ArdeÅŸen Standını Ziyaret Etti.ArdeÅŸen Kaymakamı Ä°lyas MemiÅŸ, Beraberinde Ä°l Genel Meclis Üyeleri Mehmet Yerebakan, Zekeriya Bozkan, Mustafa Buçan, Özel Ä°dare Müdürü Dursun YaÅŸaroÄŸlu, Ziraat Odası BaÅŸkanı Turan KabaoÄŸlu, Ä°stanbul ArdeÅŸen’liler DerneÄŸi BaÅŸkanı Adem Akbeniz Ä°le Birlikte Rize ValiliÄŸi Standı ve Tüm Ä°lçe ve Kurum Standlarını Ziyaret Ederek Tanıtım Çalışmalarında BaÅŸarılar Diledi.

       

               Pazar Standı ziyaretleri;Pazar ilçesi standında sergilenen Su DeÄŸirmeni Kemer Köprü kapı giriÅŸi büyük ilgi gördü.Gün Boyunca Tulum ve horon çiftli tekli Tulum eÅŸliÄŸinde türkülerin söylenmesi standa ilginin artmasına neden oluyor.Feshanedeki etkinlilerde bu yıl Rize’nin tanıtımı kültür ağırlıklı olması gezmeye gelen tüm katılımcılara deÄŸiÅŸik bir haz yaÅŸatmaya devam ediyor.Feshanedeki etkinliklerde Tulumun sesinin sürekli yükselen standlar BaÅŸta HemÅŸin,ÇamlihemÅŸin,Pazar,ArdeÅŸen ve Fındıklı olduÄŸu gözlenirken Rizenin merkezi ve batı kısmındakı ilçe standlarında ise kemençe ile oynanan oyunlar da büyük ilgi görüyor.EÄŸer Rize’yi özleyen varsa Rize’yi mahallede komÅŸunuza tanıtmak istiyorsanız zaman kaybetmeden Pazar gününe kadar Feshaneye uÄŸramanızı tavsiye ederiz.

DiÄŸer FotoÄŸraf ve Vidolar eklenecektir

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.