Sosyal Medya

SPOR

RÄ°ZE TARAFTARINA DERS VEREN GALÄ°BÄ°YET!

Ağır küfür ve anlamsız tezahüratların odağı haline gelen taraftarının huzurunda maç kazanamayan Rizespor, deplasman galibiyetlerine birini daha ekledi



Spor Toto Süper Lig'in 29. hafta maçında Kayserispor kendi saha ve seyircisi önünde Rizespor’a 2-0 maÄŸlup oldu.

Maçın 90. dakikasında hakemin verdiÄŸi kararlar karşısında Kayserispor taraftarları koltukları kırarak sahaya atarken, hakem olay durulana kadar maça ara verdi. Yaklaşık 4 dakika duran karşılaÅŸma tekrar hakemin düdüÄŸü ile devam ederken, mücadele 8 dakika uzatmalı olarak oynandı.
 
STAT: Kadir Has Stadyumu
HAKEMLER: Yunus Yıldırım xx, Serkan Akarca xx, Hakan Yemişken xx
KAYSERÄ°SPOR: Sinan xx, Levent xx, Fonseca xx, Abdullah xx, Bobo x (Yener dk. 77 x), Mouche xx (Sefa dk. 68 xx), Biseswar xx, Tziolis xx, Okay x (Nobre dk. 58 xx), Vanek xx, Ömer xx
YEDEKLER: ErtuÄŸrul, Cüneyt, Taner, Engin
TEKNÄ°K DÄ°REKTÖR: ErtuÄŸrul Seçme
ÇAYKUR RÄ°ZESPOR: Serkan xx, Oboabona xx, Viera xx, KaÄŸan xx (Sezer dk. 88 x), Kwueke xx, Slyvestre x (Lualua dk. 45 x), Ali Adnan xx, Deniz xx, Kıvanç xx, Orhan xx, Tevfik x (Ümit dk. 65 x)
YEDEKLER: Eray, Koray, Aykut, HurÅŸit
TEKNÄ°K DÄ°REKTÖR: UÄŸur Tütüneker
GOLLER: Lualua (dk. 66), Ümit (dk. 86) (Çaykur Rizespor)
SARI KARTLAR: Lualua, Deniz (Çaykur Rizespor), Fonseca (Kayserispor)
 
MAÇTAN DAKÄ°KALAR (Ä°LK YARI)
4. dakikada Biseswar'ın pasında ceza sahası içinde topla buluÅŸan Mouche’nin orta ÅŸut karışımı vuruÅŸunda meÅŸin az farkla üstten auta çıktı.
11. dakikada Deniz'in ceza yayından sert vuruşunda kaleci Sinan gole izin vermedi.
14. dakikada sol kanattan geliÅŸen Kayserispor atağında Bobo topu korner çizgisine kadar sürdü. Ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Vanek'in vuruÅŸunda top auta gitti.
19. dakikada Bobo'nun pasında ceza sahası içinde topla buluÅŸan Abdullah’ın vuruÅŸunda meÅŸin yuvarlak farklı ÅŸekilde auta çıktı.
28. dakikada sol kanattan geliÅŸen Çaykur Rizespor atağında Kweuke’nin sert vuruÅŸunda top üstten dışarı çıktı.
37. dakikada sol kanattan geliÅŸen Kayserispor atağında Vanek’in yaptığı ortada Bobo'nun ayağının dışı ile vuruÅŸunda top üstten auta çıktı.
 
MAÇTAN DAKÄ°KALAR (Ä°KÄ°NCÄ° YARI)
49. dakikada Mouche’nin kullandığı köÅŸe atışında Tziolis’in kafa vuruÅŸunda top üstten auta çıktı.
50. dakikada Kayserispor atağında ceza yayının önünde topla buluÅŸan Tziolis'in sert vuruÅŸunda meÅŸin yuvarlak üstten auta çıktı.
55. dakikada kendi sürdüÄŸü topla sol kanattan ceza sahasına girmeye çalışan Lualua sert vurdu. Kaleci Sinan topu tokatlayarak kornere çeldi.
66. dakikada Lualua’nın ceza yayı saÄŸ çaprazından sert vuruÅŸunda top aÄŸlarla buluÅŸtu 0-1
70. dakikada Sefa’nın ortasında topa geliÅŸine vuran Biseswar’ın ÅŸutu üstten farkla auta çıktı.
86. dakikada sol kanattan aldığı pas ile kaleci Sinan ile karşı karşıya kalan Ümit’in plase vuruÅŸunda meÅŸin yuvarlak aÄŸlarla buluÅŸtu. 0-2
 
MAÇ SONRASI DE?ERLENDÄ°RMELER
 
Kayserispor ligin 29. haftasında kendi sahasında Çaykur Rizespor'a 2-0 yenilirken, ligde kalma mücadelesinde altın deÄŸerinde 3 puan kaybetti.
Kayserispor Teknik Direktörü ErtuÄŸrul Seçme, istenmeyen bir sonuç aldıklarını belirterek, “Bu yıl Kayserispor 13 müsabakada puanlar kaybetti. Bugün de yine futbolun çirkin yüzü kazandı. Bundan sonraki müsabakalarımızı çıkıp onurumuzla oynayacağız. Biz maça konsantre olduÄŸumuz için tribünlerdekini bilemeyiz" dedi.
Kayserisporlu oyuncu Fonseca ise maç sonu deÄŸerlendirmesinde, "Bu tip maçlarda ilk golü atan takım büyük bir avantaj saÄŸlıyor. Bizim geri dönüÅŸümüz çok geç oldu" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Kayserisporlu bir diÄŸer oyuncu Levent de iyi futbol oynadıklarını ifade ederek, “Bugün herkesin gördüÄŸü gibi daha iyi bir futbol oynadık. Rakip pozisyon bulamadan gol attı" diye konuÅŸtu.
 
ÇAYKUR RÄ°ZESPOR CEPHESÄ°
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü UÄŸur Tütüneker, ilk yarı çok iyi oynayamadıklarını belirterek, ”Maalesef bu maçlar çok stresli geçiyor. Takımımız inanılmaz bir mücadele ortaya koydu ve bizi rahatlattığını düÅŸünüyorum. Rize taraftarından bizi desteklemelerinin devamını bekliyorum. Sonuçları daha iyi olacak“ dedi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.