Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

Dindarlığımız içselliğini kaybediyor?

Dr. Mehmet Görmez, 'Son aylarda yıllarda hem İslam dünyasında hem ülkemizde büyük samimiyet kaybına uğradığımızı görüyoruz. Dindarlığımız içselliğini kaybediyor.' dedi.



Rize’de  etkinliklerine katılan Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Son aylarda yıllarda hem Ä°slam dünyasında hem ülkemizde büyük samimiyet kaybına uÄŸradığımızı görüyoruz. Dindarlığımız içselliÄŸini kaybediyor. Dünyamız yapaylaÅŸtı" dedi. Bu yılki  kutlamalarının ana temasının “samimiyet” konusunun olduÄŸunu ifade eden Görmez, konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti: “Allah’ın kitabına karşı samimiyet, Peygamberine karşı samimiyet ve bütün müminlere karşı samimiyet hatta bütün insanlara karşı samimiyet. Ama en önce insanın kendi kendisine karşı samimiyeti.

 
Ä°ÅŸte efendimiz sevgili Peygamberimiz bu yönünü dikkate alarak biraz da son aylarda son yıllarda hem Ä°slam dünyasında hem ülkemizde büyük samimiyet kaybına uÄŸradığımızı görüyoruz. Dindarlığımız içselliÄŸini kaybediyor. Dünyamız yapaylaÅŸtı. Dünyamızda her ÅŸey hakikatin önüne geçti, hakikati perdelemeye baÅŸladı. Sokaklarda gezerken bakın öyle herkes Rizeliler gibi aÄŸaçların, ormanların içerisinden yürümüyor. Reklam levhalarının, ışıklı panoların arasından geçiyoruz. Sağımıza solumuza baktığımızda sadece yapay, gösteriÅŸ ve gösteriÅŸçi, imaj ve reklamların arasından geçiyoruz. Onlar bizim hayatımıza sirayet etti. Hayatımızı yapaylık, imaj, gösteriÅŸ, reklam ve propaganda kapladı götürdü. Onun için samimiyet diyoruz.”
 
Hayattaki yapaylığı ve sahteliÄŸi dini hayata da aktarıldığını ifade eden Görmez, “Görsünler, duysunlar diye yapmaya baÅŸladık. Amel etmeye baÅŸladık. Peygamberimizin ifadesi ile gecenin karanlığında karıncanın ayak sesinden daha gizli bir ÅŸirk. O zaman Resulü Ekrem bize bunu hatırlattı. BaÅŸkası görsün diye yaptığımız hayırlar. Bazı Ä°slam dünyasından muhtelif yerlere camilere halılar hediye ediliyor. Secde ettiÄŸimiz mekânın üzerinde kralın ismini görüyorsun. Her ÅŸey de bir gösteriÅŸ. Oysa Resulü Ekrem “saÄŸ elin verdiÄŸini sol el bilmeyecek” buyurmuÅŸtu. Hayırsever kavramı gündemimizden çıktı. Yerine sponsor girdi. O sponsorluÄŸu da bir reklama dönüÅŸtürdük. Bizi üzecek binlerce örnek vermek mümkündür. Oysa bütün bunlar Allah’a karşı samimiyetimizin ölçüleri olan davranışlarımızdı. Ä°badetlerimiz, iyiliklerimiz baÅŸkasını beÄŸendirmek için yapıldığında bütün anlamlarını kaybeder, hatta zarar dönüÅŸür. Sadece ve sadece için Allah rızası için. Ä°ÅŸte onun için bu yıl samimiyete vurgu yapmak istedik. Din samimi olmaktır” dedi. Program sonrasında Diyanet Ä°ÅŸler BaÅŸkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, salonda bulunanlara gül takdim etti.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.