Sosyal Medya

MAÄžAZIN

Arınç, Saba Tümer iddialarına yanıt verdi!

Tümer'in Show TV'den çıkarılmasının arkasında Erdoğan'ın olduğu iddiasını Arınç cevapladı.



BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç, televizyon çalışanlarının iÅŸten çıkarılması konusunun serbest piyasa ekonomisinde arz ve talepdengesine göre belirlendiÄŸini söyledi. CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Bülent Arınç, programların ne zaman ve hangi ÅŸekilde yayınlanacağını düzenleme ve kontrol yetkisinin yayıncı kuruluÅŸların editoryal bağımsızlığı kapsamında olduÄŸunu belirterek ÅŸöyle devam etti: 

KANAL YÖNETÄ°MÄ°NÄ°N Ä°NSÄ°YATÄ°FÄ° 

"Buradan hareketle 'Saba Tümer ile Bugün' isimli programın kanal yönetiminin kendi inisiyatifiyle yayından kaldırıldığı deÄŸerlendirilmektedir. Programların yayından kaldırılma gerekçesini açıklamak, yayın kuruluÅŸlarının takdirinde olan bir konudur. Yayın kuruluÅŸlarının, deÄŸiÅŸik tarihlerde, çok sayıda programı, bazen baÅŸlamadan, bazen baÅŸladıktan hemen sonra, bazen öngörülen süre öncesinde bitirdikleri medyada sıkça dile getirilen hususlardandır. 

SERBEST PÄ°YASA EKONOMÄ°SÄ°NÄ°N ARZ VE TALEP DENGESÄ° 

Televizyon çalışanlarının iÅŸten çıkarılması konusu serbest piyasa ekonomisinde arz ve talep dengesine göre belirlenmekte olup, Bakanlığıma baÄŸlı kuruluÅŸların görev, yetki ve sorumluluk alanına girmemektedir." 

SES KAYITLARINDA SABA TÜMER Ä°DDÄ°ASI 

Seçim öncesi sızdırılan ve "alo Fatih" olarak bilinen ses kayıtlarından birinde BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın Ciner Medya yöneticisi Fatih Saraç'a Saba Tümer'in Show TV'de yayınlanan programı sebebiyle tepki gösterdiÄŸi iddia edilmiÅŸti. Kayıtlarda ErdoÄŸan'ın Tümer'in programında yorumcu olarak görev yapan ilahiyatçı YaÅŸar Nuri Öztürk'ün eleÅŸtirileri nedeniyle yayına müdahale ettiÄŸi ve Tümer'in kanaldan ayrılmasına neden olduÄŸu öne sürülmüÅŸtü.
 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.