Sosyal Medya

Rize ve İlçelerinin Belediye Başkanları

30 Mart Yerel Seçimlerde Rize ve ilçelerinde Belediye Başkanlığını kazanan adayları tanıyalım...



Yerel seçimlerde Rize ve ilçelerinde kazanan belediye baÅŸkanları ve aldıkları oyların dağılımı... Adayların aldıkları oylar ve özgeçmiÅŸleri...

rize-belediyesi-secim-sonuclari.jpg

1961 yılında Rize'de doÄŸdu. 1984 yılında Gazi Üniversitesi Ä°statistik Bölümünden mezun olduktan sonra doktora eÄŸitimini Ä°ngiltere WALES Üniversitesi istatistik Bölümünde tamamladı. 2004 yılında Profesör olan Kasap'ın 70'in üzerinde yurt içi ve yurt dışı bilimsel çalışması bulunuyor. 2008-2011 yılları arasında ÖSYM Yürütme Kurulu ÜyeliÄŸi de yapan Kasap, evli ve 2 çocuk babasıdır.

guneysu-belediyesi-secim-sonuclari.jpg

1957 yılında Güneysu ilçesinde doÄŸan Halil Turan, ilk ve ortaokulu Güneysu’da, liseyi Rize’de tamamladı. GümüÅŸhane MareÅŸal Çakmak EÄŸitim Enstitüsünden mezun olduktran sonra bir süre öÄŸretmenlik yapan Turan, istifa ederek ticarete atıldı. Turan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

cayeli-belediyesi-secim-sonuclari.jpg

1970 yılında Çayeli ilçesinde doÄŸan Doktor Atilla Esmen ilk ve orta öÄŸrenimini Çayeli, lise eÄŸitimini Ä°stanbul’da tamamladı. UludaÄŸ Üniversitesi Tıp Fakültesini 1994 yılında tamamlayan Özmen yüksek lisans eÄŸitimini ise HaydarpaÅŸa Numune ve EÄŸitim AraÅŸtırma Hastanesi çocuk saÄŸlığı ve hastalıkları bölümünde yaptı. Bir çok ilde baÅŸhekimlik ve yöneticilik yapan Esmen, evli ve 3 çocuk babasıdır.

pazar-belediyesi-secim-sonuclari.jpg

1965 yılında Rize’de doÄŸdu. Ä°lk ve orta öÄŸrenimini Pazar’da, lise tahsilini Ankara’da bitirdi. Dicle Üniversitesi Dış HekimliÄŸi Fakültesini tamamladıktan DiÅŸ Hekimi olarak çalıştı. 2009 yerel seçimlerinde Pazar Belediye BaÅŸkanı seçilen Basa, ikinci kez bu göreve seçildi.

ardesen-secim-sonuclari.jpg

1970 yılında ArdeÅŸen'de doÄŸdu. Ä°lk, orta ve lise eÄŸitimini ArdeÅŸen'de tamamladı. 19 Mayıs Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesinden mezun olan Gültekin Yüksek Lisans EÄŸitimini Recep Tayyip ErdoÄŸan Üniversitesi’nde sürdürmektedir. Ak Parti kurucuları arasında yer alan Gültekin, ArdeÅŸen Ä°lçe BaÅŸkanlığı görevini yürüttü. Hakan Gültekin 4 yıldır Ä°l Genel Meclisi BaÅŸkanlığı görevini yürütmektedir. Gültekin evli ve 3 çocuk babasıdır.


findikli-belediye-secim-sonuclari.jpg

1960 yılında Fındıklı’da dünyaya gelen Adnan Özbalaban, Gazi Üniversitesi Ä°nÅŸaat MühendisliÄŸi Bölümü mezunudur. Rize köy Hizmetleri Ä°l MüdürlüÄŸü görevinde bulunan Özbalaban, 2004 yılından bu yana belediye baÅŸkanlığı görevini yürütmektedir. Özbalaban, evli ve 3 çocuk babasıdır.


camlihemsin-secim-sonuclari.jpg

1957 yılında ÇamlıhemÅŸin’de doÄŸdu. Ä°lk ve orta öÄŸretimini ÇamlıhemÅŸin’de tamamladı. Ak Parti ÇamlıhemÅŸin kurucu ilçe baÅŸkanlığı yaptı. 2009 yerel seçimlerinde Ak Parti ÇamlıhemÅŸin Ä°l Genel Meclisi üyeliÄŸine seçildi. Bir çok sivil toplum kuruluÅŸunda görev alan HaÅŸimoÄŸlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

hemsin-secim-sonuclari.jpg

1971 yılında Rize doÄŸan Halim Kazım Bekar ilk ve orta öÄŸrenimini HemÅŸin’de tamamladı. Ticaretle uÄŸraÅŸan Bekar Ak Partinin kurucu il baÅŸkan yardımcılığı ve Ak Parti HemÅŸin ilçe baÅŸkanlığı görevinde bulundu.

2009 yılı yerel seçimlerinde Ak Parti’den HemÅŸin belediye baÅŸkan olarak seçildi. Halen HemÅŸin belediye baÅŸkanlığı görevini yürüten Halim Kazım Bekar evli ve 4 çocuk babasıdır.

iyidere-belediyesi-secim-sonuclari.jpg

1956 yılında Ä°yidere ilçesinde doÄŸdu. Ä°lk ve orta öÄŸretimini Ä°yidere’de lise tahsilini ise Rize’de tamamladı. GümüÅŸhane MaraÅŸal Çakmak EÄŸitim Enstitüsünde tamamlayarak 1 yıl vekil öÄŸretmenlik yapan Mete, daha sonra ticarete atıldı. Ä°ki dönemdir Ä°yidere Belediye BaÅŸkanlığı görevini yürüten Mete, üçüncü kez göreve seçildi. Mete, evli ve 3 çocuk babasıdır.


derpazari-belediye-secim-sonuclari.jpg

1954 yılında Rize’de dünyaya gelen Yakup Samangül, ilk öÄŸretimini Derepazarı’nda orta öÄŸrenimini Rize’de tamamladı. Ankara Gazi Üniversitesi EÄŸitim Fakültesi’nden mezun olan Samangül, uzun yıllar öÄŸretmenlik ve idarecilik yaptıktan sonra emekli oldu. AK Parti’de çeÅŸitli görevlerde bulunan Samangül, evli ve 4 çocuk babasıdır.

ikizdere-belediyesi-secim-sonuclari.jpg

1954 yılında Ä°kizdere’de dünyaya gelen doÄŸan Hasan KösoÄŸlu, ilk ve orta öÄŸretimini Ä°kizdere’de lise eÄŸitimini ise Ä°stanbul’da tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisi olarak mezun olan KösoÄŸlu, Kırıkkale Pirinç Fabrikası ve Türkiye Elektrik Kurumunda yönetici olarak çalıştı. 2004 yılından itibaren iki dönemdir görev yapan KösoÄŸlu, üçüncü kez bu göreve seçildi. KösoÄŸlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

kalkandere.20140331125832.jpg

1959 yılında Kalkandere’de doÄŸdu. Ä°lk ve orta öÄŸrenimimi Kalkandere’de, liseyi Ä°stanbul’da tamamladı. Ticaretle uÄŸraÅŸan, evli ve iki çocuk babasıdır

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.