Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

CHP Üsküdar için YSK'ya itirazda bulundu!

Özkes, Üsküdar'daki sandıkların tekrar sayılması için YSK'ya itirazda bulundu.



CHP Ä°stanbul Milletvekili ve Üsküdar Belediye BaÅŸkan Adayı Ä°hsan Özkes, seçimlerde ÅŸaibeler, yolsuzluklar ve kanunsuzluklar yapıldığı iddiasıyla Üsküdar'daki seçimlerin yenilenmesi veya sandıkların tekrar sayılması için YSK''ya itirazda bulundu. Ä°tirazın ardından açıklama yapan Özkes, seçim sonuçlarına tesir eden fevkalede olaylar yaÅŸandığını belirterek “ Üsküdar'da belki hiçbir ilçede hiçbir vilayette olmayan durum yaÅŸandı. Ümraniye Belediye meclis üyelerine ait pusulalar Üsküdar sandıklarında çıktı. Bir yetkiliyle görüÅŸtüÄŸümde bu pusulaların sahte olmadığını ve devletin bastırdığı pusulalar olduÄŸunu söylediler. Ümraniye Belediye Meclisüyelerine ait pusulalar Üsküdar sandıklarında ne arıyordu? “ dedi. BÄ°ZE TUZAK KURULDU 

Kendilerine tuzak kurulduÄŸunu öne süren Özkes, "Kendi kanaatimize göre seçimikazanacağımız biliyorlardı. Ancak bunlarkazanmamız halinde seçimlerin iptali için yapılacak bir provakasyondu. Bize kurulan bu tuzağı, bizim için kazılan bu kuyuya onları düÅŸürebilecek miyiz bilemiyorum.ö Åžeklinde konuÅŸtu. Ä°hsan Özkes, Muhtar pusulalarının diÄŸer pusulalar arasında kullanıldığını belirterek, bu pusulaların bazı sandıklarda geçerli bazı sandıklarda geçersiz olduÄŸunu söyledi. Geçersiz olan pusulalar çoÄŸunlukla CHP'nin önde olduÄŸu sandıklar olduÄŸunu söyleyen Özkes, Bu konuda da itirazları olduÄŸunu kaydetti. 

Ä°KÄ° OKULA BOMBA Ä°HBARI YAPILDI 

Üsküdar'da iki okula bomba ihbarı yapıldığını söyleyen, CHP Ä°stanbul Milletvekili ve Üsküdar Belediye BaÅŸkan Adayı Ä°hsan Özkes, “ Bu okullarda yaklaşık 15 dk boÅŸaltıldı. Oylar korumasız kaldı. Bu okullardan birisi baÅŸbakanın oy kullandığı diÄŸeri baÅŸka bir okul. Buna da itirazımız var, sonuç tutanakları fevkalede tahribatla dolu.ö Åžeklinde konuÅŸtu. 

MASADA KAYBETMEK Ä°STEMÄ°YORUZ 

Sandıkta seçimi kazandıklarını, masada kaybetmek istemediklerini ifade eden Özkes, “Üsküdar'da ki seçimin iptal edilmesi gerekir, bu mümkün deÄŸilse oyların yeniden sayılması gerekir. Yüce adaletten neticenin olumlu olmasını bekliyoruz. Biz seçimin iptalini istiyoruz bunu mümkün görmüyorlarsa adaletin tecelli etmesi için oyların yeniden sayılmasını istiyoruz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.