Sosyal Medya

POLİTİKA

Ve YSK, CHP'nin Ankara itirazını reddetti!

Yüksek Seçim Kurulu, CHP'nin Ankara seçimleri ile ilgili yaptığı itirazı reddetti.



Yüksek Seçim Kurulu, CHP'nin Ankara seçimleri ile ilgili yaptığı itirazı reddetti.Karar oybirliğiyle alındı. CHP birden fazla başlıkla YSK’ya itiraz etmişti. CHP öncelikli olarak birleştirme tutanaklarının incelenmesini, ayrıca 25 ilçede sandıkların sayılması ve bunun yanında da Ankara’da seçimlerin iptal edilmesi istenmişti. CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, YSK’ya 15 sayfalık bir dosya sunmuştu. 

YAVAŞ, ''ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİDERİM..." DEMİŞTİ
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, YSK'nın seçimlerin yenilenmesi başvurusuna olumsuz yanıt vermesi halinde, hukuksal mücadelesini sürdüreceğini açıklamıştı. 

Anayasa Mahkemesi, oradan da beklediği yanıtı alamazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğini açıklayan Yavaş, "Her bir oyun peşindeyiz, YSK'nın talebimizi reddetmesi halinde Anayasa Mahkemesi ve İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz" ifadesini kullanmıştı. 

YSK KARARLARI ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRÜLEBİLİR Mİ?
Yavaş'ın "Gerekirse Anayasa Mahkemesi'ne giderim" açıklaması yeni bir hukuksal tartışmayı da başlattı. 

CHP'li hukukçular, YSK kararları konusunda Anayasa Mahkemesi'ne "bireysel başvuru hakkının mümkün olabileceğini" savunurken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, böyle bir sürecin hukuksal olarak mümkün olmadığını söyledi.
Bozdağ, "YSK kararlarına karşı Anayasa Mahkemesi'ne gidilemez. AYM'nin bu konuda takdir hakkı yoktur. Yasa açık kapı bırakmıyor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.