Sosyal Medya

GÃœNCEL

Erdoğan'dan cemaate: Yanlarına kar kalmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.



AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan,partisinin grup toplantısındaki konuÅŸmasına seçimlerden zaferle çıkan milletvekili arkadaÅŸlarına teÅŸekkür ederek baÅŸladı. ErdoÄŸan, en büyük teÅŸekkürü ise "aziz milletine" ettiÄŸini söyledi. 

BaÅŸbakan, "Millet, paralel yapı ile mücadele için bize talimat verdi. Hiç kimsenin yanına kar kalmayacak. Sorumluluların hepsi milletin yargısı önünde hesap verecekler."dedi. BaÅŸbakan'ın konuÅŸması cemaate operasyonun baÅŸlayacağının sinyali olarak yorumlandı. 

ERDO?AN ÅžUNLARI SÖYLEDÄ°: 

GirdiÄŸimiz sekinci seçimi de tartışmasız biçimdekazandık. Katkısı olan herkese teÅŸekkürlerimi iletmiÅŸtim bir kez daha buradan teÅŸekkürlerimi sunuyorum. 

30 Mart sabahından itibaren sandık namustur diyerek sandığa sahip çıkan seçimin adil ÅŸekilde yapılması için gayret gösteren her türlü hileden uzak duran her türlü hileyi de cesaretle engelleyen sandık müÅŸahitlerine teÅŸekkür ediyorum.

Demokrasiye sahip çıkan istiklal mücadelesi ruhuyla sandığa giden sandık yoluyla yönetime el koyan aziz milletimize çok çok teÅŸekkür ediyor her birinden Allah razı olsun diyorum.

Günlerce haftalarca istiklal mücadelesinin zaferle neticelenmesi için ellerini semaya kaldırıp dua eden kardeÅŸlerimize ÅŸükranlarımızı sunuyorum. Türkiye'nin zaferini kendi zaferi gibi kabul eden Türkiye'deki kardeÅŸleri kadar sevinen dünyadaki dost ve kardeÅŸlerimize de teÅŸekkür ediyorum.

TBMM çatısı altında millet için yaptığınız hizmetler kadar illerinizde yaptığınız yolun çalışmalar da zaferin kapısını açtı. Milletin temsilcisi olarak bu zaferin sizin zaferiniz olduÄŸunu vurguluyor ve tüm milletvekili arkadaÅŸlarımıza da ÅŸükranlarımı ifade ediyorum. 

HEDEFLERÄ° AK PARTÄ° DE?Ä°L, MÄ°LLETTÄ° 

Çok zorlu bir seçim sürecinden geçtik. Demokrasi tarihinin en meÅŸakkatli seçimini yaÅŸadık. Büyük Türkiye'den rahatsız olanların kirli ittifak yaptıkları çok kirli ahlak ve edep dışı kampanya yürüttükleri seçim sürecine ÅŸahit olduk. Gezi olaylarından baÅŸlayarak demokrasi siyasetin istikrar huzur ortamı ve çözüm sürecinin ekonomi ve dış politikanın büyüyen türkiyenin acımasızca hedef alındığını gördük. Hedef hükümetimizden AK Parti'den çok Türkiye idi. Türkiye'nin birliÄŸi ve hedefleriydi. Her yöntemi kullandılar. Sokak hareketlerini vandalllığı faÅŸizmi ırkçılığı en azami ÅŸekilde kullandılar. 

TIRLARIN ÖNÜNÜ KESECEK KADAR BÜYÜK BÄ°R Ä°HANET Ä°ÇERÄ°SÄ°NDELER 

Ä°nançları mezhepleri acımasızca istismar ettiler. Uluslararası platformlarda ülkenin imajını karalamaktan tutun yatak odalarına kadar insanların mahremini görüntülemeye kadar her yöntemi denedilr. Bunları asla ve asla unutmayacağız. Bu mümkün deÄŸil. Birileri gittiler terör örgütünü silahlı eyleme teÅŸvik ettiler. DaÄŸa mesaj gönderenler oldu. Silahları elinize alın orduya saldırın diye mesaj gönderenler oldu. Ankara Ä°stanbul ve Hatay'da eli kanlı örgütleri sokaÄŸa dökmek için her tür tahriki yaptılar. Uluslararası platformda ne kadar Türkiye karşıtı odak varsa onlarla iÅŸbirliÄŸi yapacak kadar alçaldılar. Ekonomiyi durdurmaya çalıştılar. Yatırımcıya Türkiye'ye gelmeyin dediler. Türkiye haklı olarak uçak düÅŸürdüÄŸünde saldırganların yanında saf tuttular. Yardım malzemesi götüren TIR'ların önünü kesecek kadar büyük bir ihanetin içinde yer aldılar. 

BÄ°NLERCE KİŞİNÄ°N TELEFONLARINI DÄ°NLEDÄ°LER 

DışiÅŸleri bakanı MÄ°T MüsteÅŸarı Genelkurmay 2. BaÅŸkanı'nın görüÅŸmesini kaydettiler servis ettiler. Binlerce kiÅŸinin telefonunu hukuksuzca dinlediler. Mahrem görüntüleri ahlaksızca yayınladılar. Ben gazeteciyim diye ortaya çıkanlar devletin en gizli sırları üzerinden mahrem görüÅŸmeler üzerinden ahlaksızca yorum ve yayın yaptılar.  

EÄŸer bir balkon konuÅŸması yapılacaksa buyursun CHP yapsın MHP yapsın. EÄŸer bir balkoın konuÅŸması yapılacaksa BDP yapsın. Çıksınlar balkondan özür dilesinler. Ä°ÅŸte daha bu sabah MHP'nin genel baÅŸkanı çıkmış hala adeta aÄŸzından salyalar akarcasına hakaret ediyor. Bir yılı aÅŸtı isimlerini aÄŸzına almadım. Seçim kampanyasında zaman zaman anmak durumunda kaldım. Demek ki bunların anladığı dil o deÄŸilmiÅŸ. Bunlar baÅŸka dilden anlıyor. Akıllarının anlayacağı ÅŸekilde hitap etmek zorundayız demek ki. Bunlara da böyle yapacağız. Çıksınlar balkona ahlak dışı siyasetleriyle nasıl kaybettiklerini anlatsınlar. 

BÄ°ZE AKIL VERMEYE KALKIÅžTILAR 

YandaÅŸları diyor ki ErdoÄŸan yüzde 55 niye alamadı. 55'e karşı kendini izah etmek zorunda diyorlar. Bize bunu diyenler genel müdüre neden yüzde 73 alamadın onu izah et desinler. DiÄŸerine de sen niye 85'i almadın bunu izah etsene niye demiyorlar. Bize akıl vermeye kalkıyorlar. Sizin bu kadar aklınız varsa bunu kendinize saklayın. Biz milletin bize ne dediÄŸine bakıyoruz. Millet bize ne diyor? "Yürü biz sizin arkanızdayız" diyor... Ne diyor? Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan diyor... Biz de ÅŸu anda yürüyoruz. 77 milyonun tamamını kucaklama gayreti içinde olduk. Biz balkon konuÅŸmasını milletin diliyle sandıkta yaptık. Bize de sandıkta alınan netice yaraşır.

Yürekleri yetiyorsa CHP, MHP, BDP çıksınlar AK Parti gibi bir konuÅŸma yapsınlar. Haritayı göz önüne getirin. Bakıyorsunuz ki ana muhalefet partisi belli kıyı ÅŸeridinde kalmış. Kumsalların partisi bile deÄŸil. MHP ise noktasal. Sivastan bu yana bazı yerlerde var. Ötesinde yok aramayın. DiÄŸerine bakıyorsun GüneydoÄŸu Anadolu'nun belli yerlerinde var. Ama Ak Parti Türkiye'nin tamamında var.

Åžimdi millet ne bekliyor? Muhalefet partilerinden bir balkon konuÅŸması bekliyor. Nerede bu muhalefet? Gören var mı? CHP'nin genel müdürü derin sessizlik içinde. Grup konuÅŸmasında konuÅŸurlar. MHP Genel BaÅŸkanı seçim gecesi sabaha karşı göründü o andan beri ses seda yok. Bunlar kendilerini sorguya çekmezler. Oturdukları sıcak koltukları defalarca baÅŸarısız olmalarına raÄŸmen ehline teslim etmezler.  

CHP'DEN HESAP SORMAYACAKLAR MI? 

Utanmadan sıkılmadan hala bize diktatör diyor. Bizim milletimiz diktatörlere bu kadar sevdalı mı ya? Nasıl oluyor da gelip bu kadar iÅŸtiyakla aÅŸkla partimizin peÅŸinde bütünleÅŸiyor. Bize diktatör diyen kalemlerin koltuÄŸa gömülenlere bir çift sözü yok mu? Ä°lkelerini ideallerini hatta arkadaÅŸlarını satıp CHP'ye oy vereceÄŸim diye ilan edenler acaba CHP'den hesap soracak mı? Soramazlar çünkü onlarda böyle bir kültür ve ahlak yok. 

MÄ°LLET BÄ°ZE PARALEL YAPI Ä°LE MÜCADELE TALÄ°MATI VERDÄ°

Onlar ne yaparsa yapsın biz bu ülkede demokrasiyi kuvvetlendirmeye devam edeceÄŸiz. Yüzde 45 buçuk oy almamıza raÄŸmen sandıkta verilen mesajı iyi okumanın gayreti içinde olacağız. Aziz milletimiz 17 ve 25 aralık darbe giriÅŸimini gördü. Gezi olaylarını gördü. Engin ferasetiyle iç yüzünü ve gerçek niyetlerini çok iyi anladı. Ancak milletimiz sabretti. Gezi olaylarında sabretti. 17 ve 25 Aralık darbeleri karşısında sabretti. DiÅŸini sıktı tahammül etti. Allah'a hamdolsun tahriklere ve kirli kampanyalara raÄŸmen millet sokaÄŸa çıkmadı. Saldırılara karşılık vermedi. Oyuna gelmedi tuzaÄŸa düÅŸmedi. Millet sabırla 30 Mart'ı bekledi. Önce miting meydanlarında gövde gösterisi yaptı. Ardından sandıkta söyleyeceÄŸini söyledi. Aziz milletin sandıkla verdiÄŸi mesajı çok iyi anladık. Ama bu mesajı CHP - MHP - BDP anlamadı. Millet bir kez daha bize güven oyu verdi. En önemlisi halkımız bize paralel yapıyla mücadele talimatını verdi. 

BU PARALEL YAPIYI TASFÄ°YE EDECE?Ä°Z 

Vatana ihaneti ajanlık faaliyetleri artık tescillenen Türkiye'nin istiklaline kasteden bu yapının tasfiyesi için millet bize yetki verdi. Bu konuda tereddüt etmeyeceÄŸiz. Paralel yapının yaptığı saldırıları devletin gizli görüÅŸmelerini kaydetmesini ÅŸahsıma aileme ve arkadaÅŸlarıma yaptığı haksızlıkları asla sineye çeklmeyeceÄŸiz. Hukuk ve demokrasiden taviz vermeyeceÄŸiz. Yargı önünde hesap verecekler. Kendi paralel yargıları önünde deÄŸil milletin yargısı önünde hesap verecekler. 

PARALEL YAPININ TOPLADI?I PARALARIN HESABI SORULACAK

Paralel yapının uluslararası arenadaki baÄŸlantılarını ortaya dökeceÄŸiz. Ä°lk ziyaretimizi kardeÅŸ ülke Azerbaycan'a yaptık. Güncel konuların yanında paralel yapıyı da ele aldık. Uluslararası platformda bu mesele gündemizde olacak. Hukuk dışı ekeonomik faaliyetlerini de ele alacağız. Memur iÅŸçi esnaf iÅŸ adamlarından sadaka zekat himmet adı altında kayıtsız toplanan ve harcanan paraların da kimi zaman tehdit ve ÅŸantajla toplanan harçların da hesabı tek tek sorulacak. Halkımıza çaÄŸrı yapıyorum. Bu paralel yapının kayıtsız para toplamasına artık müsamaha göstermeyin. Elinizdeki bilgileri de lütfen bizlerle paylaşın diyorum. Unutmayın namussuzlar kadar namuslular cesur olmadıkça baÅŸarıyı elde edemeyiz. 

PARARLEL YAPI ÇOK CÄ°DDÄ° Ä°TÄ°KADÄ° SORUNLAR Ä°HTÄ°VA EDEN BÄ°R YAPI 

Tehdit altındaki herkes kendisine ÅŸantaj yapılan herkes hiç korkmadan bizimle bunları paylaÅŸsın. Artık hiç kimsenin endiÅŸesi olmasın. Bu paralel yapının tehdit ve ÅŸantajlarına kimse boyun eÄŸmesin. Paralel yapının mensubu kardeÅŸlerime de çaÄŸrı yapıyorum. Bunların nasıl bir ihanetin içinde olduÄŸunu yapının içindeki kardeÅŸelrim de gördüler. Paralel yapı içindekilerin ciddi bir aldatılmışlık duygusunda olduÄŸunu biliyorum. Bu yapı çok ciddi itikadı sorunları ihtiva eden bir yapıdır. Örgüt liderinin bir alim bir hoca deÄŸil bir holding patronu ve örgüt yöneticisi olduÄŸu görülmüÅŸtür. Tabandaki kardeÅŸlerin hayal kırıklığı yaÅŸadığını biliyorum. Biz de aldatıldık. KardeÅŸleri tarafından kuyuya atılan Hazreti Yusuf'un hissiyatı içindeyiz. Biz de sırtımızdan hançerlendik. Tabanın da artık bizimle olmasını bekliyoruz. Bu zor günleri beraber aÅŸabiliriz. 

YOLSUZLUKLAR KONUSUNDA KÄ°MSENÄ°N GÖZÜNÜN YAÅžINA BAKMAYIZ

30 Mart'tan çıkan baÅŸka bir mesaj çözüm sürecinin muhafazası mesajıdır. KardeÅŸliÄŸimizi daha da yüceltecek yeni reformlarla Türkiye'nin meselelerini tek tek çözüme kavuÅŸturacağız. Yolsuzluklar konusunda kimsenin gözünün yaşına bakmayacağımızı ilan etmek istiyorum. Biz yola çıkarken 3 Y ile mücadele dedik. Biz bu mücadeleyi bu güne kadar baÅŸarıyla verdik. Süreç içinde varsa onların da üzerine gideriz. AK Parti yolsuzlukla mücadele etme kararlılığı ile baÅŸa gelmiÅŸtir. Samimi her iddiayı ciddiye alır ve üzerine gideriz. Yetimin malına uzatılan eli kırarız.  

PARALEL YAPININ OPERASYONUNA GÖZ YUMACAK DE?Ä°LÄ°Z 

Yolsuzluk klasörü önünde poz verdiÄŸin kiÅŸiyi aday yaptın kazanacak sandın. Ne oldu millet senin yalanlarına inanmadı. Ä°stanbul'da tarihi bir Osmanlı Tokadı'nı yediniz. Åžimdi ne yapıyorlar? Arada 700 bin oy farkı var acaba Ä°stanbul seçimini iptal ettirebilir miyiz diyorlar... Bu tokadı hala hazmedemediler. Her seçimde millet size bu türden bir adalet tokadı atmaya devam edecek. Paralel yapının algı operasyonlarına da göz yumacak deÄŸiliz. Her iddianın da incelenmesinden kaçınmayız. TBMM'nin iddiaları soruÅŸturmasını bizzat iddiaların hedefi olan arkadaÅŸlarımız istedi. Bu süreci tam bir hassasiyet içinde götüreceÄŸiz gerçekleri ortaya çıkaracağız. 

45 MÄ°LYON OYUN 20 MÄ°LYON 540 BÄ°NÄ°NÄ° AK PARTÄ° ALDI

AK Parti genel merkezinde veriler derlendi. Resmi olmayan sonuçlara göre analizler yapıldı. Gece geç saatlere kadar bu çalışma devam etti. AK Parti 2004 yerel seçimlerinden yüzde 41,7 oy almıştı. 2009 Yerel seçimlerinde yüzde 38 idi... 51 ildeki oy oranlarına göre 2014 yerel seçimlerinde oy oranımız yüzde 45,5 oldu. Geçerli 45 milyon oyun 20 milyon 540 binini AK Parti aldı. CHP yüzde 27,8 ile 12 milyon beÅŸ yüz bin oy aldı. MHP yüzde 15 ile 6 milyon 800 bin oy aldı. BDP de yüzde 4,2 ile yaklaşık 2 milyon oy aldı. 

CHP VE MHP'NÄ°N OYLARININ TOPLAMI AK PARTÄ°'YE YETÄ°ÅžEMEDÄ°

Seçim sonuçlarını hazmedemeyenler. AK Parti'nin yerel seçimdeki oy oranını genel seçimle karşılaÅŸtırmak gibi bir kurnazlığa giriyor. Muhalefet bu ÅŸekilde kendini kandırabilir. YandaÅŸ kalemÅŸörler de çarpıtabilir. Ancak yerel seçim yerel seçimle kıyaslanır. Elma armutla kıyaslanmaz. Ak Parti 2009 seçimlerine göre oy oranını 7 puan artırmış rekor seviyede oy almış 30 Mart seçimlerinin tartışmasız galibi olmuÅŸtur. CHP ve MHP oylarını topladığınızda AK Parti'ye yetiÅŸemediÄŸini görürsünüz. Kazanılan belediyelere baktığınızda AK Parti rakiplerine açık ara fark atmıştır. 

HÄ°LE VAR DÄ°YE Ä°FTÄ°RA ATIYORLAR 

Türkiye haritası üzerinde CHP - MHP - BDP belli bölgelerde kısmi varlık gösterirken AK Parti yedi coÄŸrafi bölgede varlık gösteren tek parti olmuÅŸtur. Biz rakamlarla oranlarla kıyaslarla konuÅŸuyoruz. CHP seçimin üzerinden 10 gün geçmesine raÄŸmen millete hesap vermemiÅŸtir. 10 gündür CHP'nin MHP'li ANkara adayı insanları sokaÄŸa dökerek hezimeti gölgelemeye çalışıyor. Eski alışkanlıklar devam ediyor. Yenilgiyi hazmetmek baÅŸarısızlığı kabullenmek gerek. Hile var diye iftira atmakla yalan söylemekle seçim kazanılmaz. 

KÄ°MÄ°N HÄ°LE YAPTI?I ORTADA

Pensilvanya'nın medyasına ajansların sırtını dayayarak insanları sokaÄŸa dökmekle seçim hiç kazanılmaz. Herkes dürüst olacak. Sonuçları kabul edecek milletin takdirine boyun eÄŸecek. Ankara'da hile var dediler sandıklar sayıldı AK Parti'nin oyları arttı. Kimin hile yaptığı ortada. Seçim sonuçları üzerinde ayrıntılı analizlere devam edeceÄŸiz. Kendimizi sorguya çekecek nerede hata yaptığımızı göreceÄŸiz. BaÅŸarılı olan illerde de oyumuzu artırmak için neler gerektiÄŸini oturup düÅŸüneceÄŸiz. BaÅŸarılı olmak için vaatleri yerine getirmek için takipçi olacağız. Genelde ve yerelde her seçimde kendimize ait rekoru aşıyor daha çok insanımızı kucaklıyoruz. Meydanlarda bizim dışımızdaki partiler ne ortaya proje koydular ne plan ortaya koydular sadece takiyye iftira yalan... 

30 MART'TA Ä°HANET GEREKEN CEVABI ALDI

Biz ayrıştırıcı olmadık olmayacağız. Nefretin kutuplaÅŸmanın dilini asla kullanmadık kullanmayacağız. Milleti kucaklamaya devam edeceÄŸiz. Demokrasiyi özgürlükleri koruyarak Türkiye ve kardeÅŸliÄŸi büyüteceÄŸiz. Hiç kimse ama hiç kimse umutsuz olmasın. Hüzün ve yeis içinde olmasın. Kazanan Türkiye olmuÅŸtur. 30 Mart'ta ihanet gereken cevabı almıştır. Ahlak dışı siyaset kaybetmiÅŸtir. 30 Mart'ta büyük Türkiye kazanmıştır. Ä°stiklal ve istikbal mücadelesi sarsılmaz bir zafer elde etmiÅŸtir. 

Saldırılara raÄŸmen ekonomi sarsılmaz ÅŸekilde devam ediyor. MHP'nin genel baÅŸkanı çıkmış seçim esnasında iÅŸçi ne yapıyor memur ne yapıyor sanayide durum vesaire ile bizi eleÅŸtirmeye kalkıyor. Türkiye'nin büyüme hızından bi haber... Üretimdek artıştan bihaber... Haberleri bile yok. Türkiye ekonomisi 2013'ün tamamında yüzde 4 büyüme kaydetti. Kesin netice milli gelirimiz 820 milyar dolara ulaÅŸtı. Bu bir rekor. Adamlar bunu dahi görmüyor. Muhalefetin ve paralel yapının tahriklerine raÄŸmen dış politikada kararlı duruÅŸumuz sarsılmadı. Birileri Türkiye'nin AB nezdinde imajını yaralamak için gayret gösterdi. AB'nin demokasiye yapılan ahlak dışı saldırıları göreceÄŸine ben de inanıyorum.

Twitter - Youtube - Facebook gibi uluslararası ÅŸirketlerin son derece kuralsız biçimde saldırılarda araç olarak kullanıldığını herkes gördü. Biz özgürlükleri kısıtlayacak bir yaklaşımın içinde olmayız.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.