Sosyal Medya

SİVİLTOPLUM

TRABZONLULAR KURTULUÃ? KUTLADI

TRABZON'un kurtuluþunun 96. yýldönümü nedeniyle Trabzon Federasyonu'nun organize ettiði kutlamaya Hakkari de konuk il olarak katýldý.



 Ãstanbul, () TRABZON'un kurtuluþunun 96. yýldönümü nedeniyle Trabzon Federasyonu'nun organize ettiði kutlamaya Hakkari de konuk il olarak katýldý. Anadolu Ateþi dans grubunun Hakkari yöresine ait Kürtçe 'Ser Mircan' ile Trabzon yöresine ait Kolbastý oyunlarýný içeren gösterisi izleyenlerden büyük alkýþ aldý.

 
Trabzon'un kurtuluþunun 96. yýldönümü nedeniyle Ýstanbul Ataköy'deki Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen geceye Hakkari de konuk il olarak katýlýrken, Anadolu Ateþi grubunun, Hakkari yöresine ait Kürtçe 'Ser Mircan' ile Trabzon yöresine ait Kolbastý oyunlarýný sergilediði dans gösterisi büyük alkýþ aldý. Gecede sahne alan Hakkarili ve Karadenizli sanatçýlar ise, söyledikleri Kürtçe, Türkçe þarkýlarla birlik ve beraberlik mesajlarý verdiler.
 
GECEDE HAKKARÝ'NÝN 'SER MÝRCANI', TRABZONUN 'KOLBASTISI' OYNANDI
 
Gece'de sahne alan Hakkari doðumlu Mustafa Erdoðan Genel Sanat Yönetmenliði'ni yaptýðý Anadolu Ateþi Dans toplulðu, Türkiye'nin deðiþik yörelerine ait oyunlar oynadý. Grubun Hakkari yöresine ait Kürtçe 'Ser mircan' ile Trabzon yöresine ait 'Kolbastý' oyunu büyük alkýþ aldý. Geceye, Anadolu Ateþi'nin yanýsýra Hakkarili Türk Halk Müziði sanatçý Aydýn Aydýn, Hakkarili Yerel Sanatçý Kemal Çiftçi ile Karadenizli Sanatçýlar Adem Ekiz ve Onay Ã?ahin de sahne aldý. Gecede Trabzon  Federasyonu Baþkaný Dr. Haydar Dulkadiroðlu da bir konuþma yaptý.
 
SENEYE BU SALONU BÝR MÝLYON ÝNSANLA DOLDURACAÐIZ
 
Geceye Trabzonlularýn katýlýmýnýn az olmasýný da eleþtiren Dulkadiroðlu þöyle konuþtu: "Herkes bu salonun boþ olduðunu düþünebilir. Ben bu salonun týklým týklým olduðunu düþünüyorum. Burada ben 1 milyon insan görüyorum þu an. Bu tablu buna þunu gösteriyor. Bana göre bu tür ektinliklerin çok daha fazla yapýlmasý gerekir. Hala birbirimize endiþe ile yaklaþýyoruz, hala endiþelerimiz var. Ama görüyoruz ki, korkulacak hiç bir þey yok. Herkez kendisinden emin olduktan sonra hiç kimsenin baþkasýndan korkmasýna gerek yok. Ben yaptýðým herþeyden eminim. Hiçbir þeyden korkmuyorum.Bu olayla ilgili þunu söylüyorum. Ben yaptýðým þeyin doðru olduðuna inanýyorum. 40 yýl sonra bugün yapmýþ olduðunu yanlýþ olduðumuzu düþünenler, bunlar 40 yýl sonra gerçek tabloyu gördüklerinde bunun doðru olduðunu görecekler. Keþke bugün inanmýþ olsalardý ve aramýzla olmuþ olsalardý.Tarihin çektiði bu fotoðrafta yer almamýþ olmanýn büyük piþmanlýðý içerisinde olacaklar. Sizler o fotoðrafta yer aldýnýz. Sizleri tebrik ediyorum, iyiki varsýnýz. Seneye bu salonu bir milyon insanla dolduracaðýz. Sizin burada olmanýz bana büyük heyacan vermiþtir.Bazýlarý soruyor neden Hakkari? Arkadaþlar Hakkari ilimiz de Türkiye'nin 81 ilinden bir tanesidir. Hakkari de olur, Ã?anlýurfa da, Diyarbakýr da olur"
 
BU SICAKLIK BÜTÜN TÜRKÝYE VE ANADOLUYA DAÐILIR
 
Ýstanbul Hakkarililer Derneði Baþkaný Ã?emsettin Demir ise,"Birileri Hakkarilileri o kadar kötü anlattý ki, insanlar bizden korkmaya baþladýlar. Ancak Haydar Baþkan Hakkari'ye yaptýðý ziyarette canlý tanýðý oldu ve Hakkari insanýnýn ne kadar misafirperver olduðunu gördükten sonra böyle bir etkinlikle bizleri konuk il olarak seçti. Bu gecede bizlere katký sunan herkese teþekkür ediyorum" dedi. AK Parti eski Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan da, " Bizim üç tane önemli ortak yönümüz var. Bakýn güneþ doðudan doðar ve güneþ doðduðu zaman Kuzeydoðunun temsilcisi Trabzon üzerinden doðar. Sonra da güneydoðunun, doðunun temsilcisi Hakkari üzerinden doðar ve sonra bu sýcaklýk bütün Türkiye ve Anadoluya daðýlýr" þeklinde konuþtu.
 
GECENÝN SONUNDA PROTESTO
 
Gecenin sonunda sahneye çýkan ve Trabzonlu olduðunu söyleyen ismi öðrenilmeyen bir vatandaþ, Trabzon  Federasyonu Baþkaný Dulkadiroðluna 'Siz bu geceyi mahfettiniz. Trabzonun kurtuluþu diyorsunuz. Gecede 3 saat boyunca Kürtçe þarkýlar seslendirildi. Bu ne biçim gece" diye tepki gösterince, Baþkan Dulkadiroðlu, vatandaþý sakinleþtirip salondan çýkarttý.
 
 
 
Haberin diger resim ve videolari eklenecek

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.