SİVİLTOPLUM
Karadenizliler Çekmeköy?de toplandı
Karadeniz Konfederasyonu Çekmeköy Camlı Bahçe Restoran?ta yaptığı Genel Kurul Toplantısı?nda Tahsin Usta yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı?na seçildi.

Follow @dusuncemektebi2
Karadeniz Konfederasyonu Çekmeköy Camlı Bahçe Restoran’ta yaptığı Genel Kurul Toplantısı’nda Tahsin Usta yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.
Karadeniz Konfederasyonu (KARKON) Genel Kurul’u Çekmeköy Camlı Bahçe Restaront’ta yapıldı. Çok sayıda belediye başkan adayının katıldığı toplantıda Tahsin Usta yeniden başkanlığa seçildi.
Tahsin Usta, kahvaltılı toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Karadenizlilerin Konfederasyonu’nun, bütün Karadeniz’i kucaklamak üzere Trabzon, Giresun, Ordu, Gümüşhane, Amasya, Artvin, Rize Çayeli dernek federasyonlarının bir araya gelmeleri ve aldıkları karar ile kurulduğunu hatırlattı. Güçlerini birleştirmek amacıyla yaklaşık üç yıl önce kurdukları konfederasyon sayesinde oldukça mesafe kaydettiklerini belirten Tahsin Usta, bu konuda emeği geçen, yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederek, “Açıkça söylemek gerekirse Karadenizlilerin gücünü tam olarak yansıtmak kısmet olmadı, ama çok çalışarak özellikle Karadenizlilerin aday gösterilmesinde etkin olduk” dedi.
İstanbul’da çok sayıda Karadenizli yaşadığına dikkat çeken Usta, bundan böyle daha güçlü bir dayanışma örneği sergileyerek Karadenizlilerin seslerinin İstanbul’da daha güçlü çıkmasını sağlayacaklarını anlattı.
Tahsin Usta’nın, üç yıl içinde yapılan faaliyetler konusunda davetlilere bilgi vermesinden sonra Divan Kurulu (Tayfun Kahyaoğlu, Ethem Bakar, İsmail Serkan Gezmiş) oluşturuldu ve daha sonra da toplantıya katılan çeşitli partilere mensup belediye başkan adayları kürsüye davet edildi.
İlk söz DSP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İstanbul Barosu eski Başkanı Avukat Muammer Aydın’a verildi Muammer Aydın “ İstanbul’da yaşayan hemşeriler olarak dayanışma konusunda gösterdiğimiz çabaları siyasi manada desteğe gelince göremiyoruz. Bizler siyaset sahnesinde birbirimize destek olmadığımız için adaylık sürecinde büyük sıkıntılar yaşıyoruz.” dedi.
Karadeniz Konfederasyonu kongresine konuk olan Trabzon Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Volkan Canalioğlu da, “Trabzon’dan size selam getirdim. Karadeniz Konfederasyonu yaptığı güzel çalışmalar ile bizleri her zaman bir araya getiriyor. Bu önemli birlikteliklerden çok büyük güç doğuyor. Sizler böyle organizasyonlar ile birlikteliğin en güzel örneklerini sergiliyorsunuz. Biliyorsunuz Karadeniz bu ülkenin çimentosu birleştirici unsuru onun için kıymetli çalışmalarınızın bizim için çok değerli olduğunu unutmayın.” diye konuştu.
Daha sonra MHP Ümraniye Belediye Başkan Adayı Sabri Şener davet edildi. ”Türkiye son dönemde bölünme tehlikesi ile karşı karşıya bu ülkede topyekun bir mücadele dönemine girdik. Milliyetçi Hareket bu ülkede Türk ırkının ve bölünmez bütünlüğün teminatıdır.” ifadesini kullandı.
SARIGUL'E ÖVGÜ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Avukat Murat Hazinedar ise, “Türkiye’nin göz bebeği ilçesi Beşiktaş’ın belediye başkan adayı olarak, yıllarını sivil toplum örgütlerinde geçirmiş bir kardeşinizim, çok zor bir süreçte Türkiye’nin en önemli ilçesine aday oldum. Sarıgül okulundan mezun bir kardeşinizim, sivil toplum örgütlerinde 1986 yılından bu yana hizmetler veren bir kardeşiniz olarak önümüzdeki dönemde hep yanınızda olacağım. Karadeniz Konfederasyonu gerek yönetim kurulu gerekse de değerli başkanı Tahsin Usta bizim her zaman yanımızda oldu. Bizlerde inşallah belediye başkanlığı nasip olduğunda aynı diyalogu devam ettireceğiz. “ dedi.
Daha sonra faaliyet raporu, gelir gider, oylanarak eski yönetim kurulu ibra edildi. Tahminin bütçe okundu ve kabul edildi. Son olarak yeni yönetim kurulu belirlendi.
Dilek ve Temennilerde söz alan 21. Dönem İstanbul Milletvekili Yücel Erdener de, “Konfederasyonun başarılı çalışmalarına katkıda bulunacağım, ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim, kadınların aranıza olmaması beni üzdü, kadınlar böyle önemli sivil toplum örgütlerinde yer almalıdır.” şeklinde konuştu.
TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER
Çekmeköy Çamlıbahçe’de gerçekleşen olağan genel kurula Trabzon Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Volkan Canailoğlu, 21.Dönem İstanbul Milletvekili Yücel Erdener, İstanbul Borusu Eski Başkanı ve Demokratik Sol Parti (DSP) İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Muammer Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Murat Hazinedar, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ümraniye Belediye Başkan Adayı Sabri Şener, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Kahyaoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Gül Soysüren, Demokratik Sol Parti (DSP) Ümraniye Belediye Başkan Adayı Nesim Pakır, Haberciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Bakar, BJK Eski Yöneticisi, Eski Futbol Federasyonu Yöneticisi Affan Keçeci, Berlin Rizeliler Dernek Başkanı Mehmet Ekşi, Demokratik Sol Parti (DSP) Artvin Belediye Başkan Adayı İsmail Akbulut, Konfederasyona Bağlı İl Federasyonlarının Başkanları.
YENİ YÖNETİM
Daha sonra seçime geçildi. Genel kurula katılan tüm federasyonlar birlikte tek liste oluşturdular. Yönetim Kurulu’nda yer alan isimler şunlar: Tahsin Usta, Sıtkı Ada, Metin Kar, Yılmaz Hüsrev, Tahsin Söğüt, İsmail Aktaş, Hikmet Melek, Halil Düzgün, Nihat Altaş, Tayfun Kahyaoğlu, Mustafa Yeşildağ, Galip Özcan, İsmail Akbulut, İ.Serkan Gezmiş, Vahit Olgun, Süleyman Yeniçeri, Bülent Tunç, Cemil Candaş, Yıldırım Öztürk, Atilla Yosmaoğlu, Kemal Bektaş, Turan Yirmibeşoğlu, Salih Zeki Durmuşoğlu, Ethem Bakar, Muammer Aydın, Sabri Çelebi, Hilmi Türkmen.
Henüz yorum yapılmamış.