Sosyal Medya

POLİTİKA

CHP Adaylarını tanıttı

CHP eski bakanlarından Ali Topuz hükümletin kutular konusunda yanlış yol aldığını,Rizeli bir başbakana rüşvetçilerin arkasına durmanın yakışmadığını söyledi.



Siyaset-CHP eski bakanlarından Ali Topuz hükümletin kutular konusunda yanlış yol aldığını,Rizeli bir başbakana rüşvetçilerin arkasına durmanın yakışmadığını söyledi.

 
 RİZE: CHP İl yönetimi düzenlediği toplantıyla adaylarını partililerin karşısana çıkartarak adaylara tam destek verilmesini istedi.
 
    Rize CHP il yönetimi Yakamoz tesislerinde aday tanıtım programında adaylarını partililerin karşısına çıkardı. Toplantıya CHP eski bakanlarından Ali Topuz, Eski Milletvekili Sami Kumbasar, Samsun milletvekili İhsan Kalkavan ve çok sayıda partili katıldı.
 
  Tanıtım programı öncesi konuşan eski bakanlardan Ali Topuz Rize siyasette önemli isimler yetiştirdiğini söyleyerek” Başbakana saygısızlık etmek istemem, Rizelidir, ancak bir ülkede başbakan rüşvet ve hırsızlığı örtmek istiyorsa, kanunları kendinden yana çeviriyorsa bu Rizeli olamaz, Rizeliler dürüst, milliyetçi ve adıl olurlar. Yargının bağımsızlığı ve üstünlüğü korunmalıdır.  Bir başbakan yargıyı kendine bağlarsa o ülkede hukuk kalmaz. Görevlerini yapan, savcı , hakim ve polisler sürülüyorsa o ülkede ne hukuk kalmış ne de devlet kalmıştır. Rizelilerin bu başbakana hesap sorması gerek, bizde öyle insanlar yetişmez, bir an önce tezlekeler meclise getirilmeli ve gereği yapılmalı, Başbakan hangi yüzle Rize ye gelecek” dedi.
 
    Eski Milletvekillerinden Sami Kumbasar ise 3 dönem Rize milletvekilliği yaptığını söyleyerek” Kimse yargıya güvenmiyor. Başbakan hırsıza sahip çıktı, hırsızı yakalayanı sürdü, böyle bir anlayış Cumhuriyet tarihinde olmamıştır. Artık yargıya güven kalmadı ve bu hükümetin bir an önce gitmesi gerek” dedi.
 
     Samsun CHP Milletvekili İhsan Kalkavan ise yıl başından sonra 18 milyon Emekli, İşçi ve memurun maaş alamayacağını söyleyerek” Hükümet şans oyunları, Benzin, sigara ve içkiden aldığı vergi ile işçi, memur ve emekliye maaş vermektedir, insanlar artık şans oyunu oynamaya para bulamazsa emekli maaş alamayacaktır. Hiçbir dönemde ihaleler bu kadar yolsuzluk şaibesine kapılmadı. 4 yıl önce Samsun il başkanıyken bir konuşmamda iktidarın özel savcı uygulamasına karşı çıkmıştım.özel savcılar özel kapı uşağıdır, böyle bir uygulama olamaz demiştim. Bugün ise aynı sözümdeyim ve hükümetin özel yaptığı savcıları özel olarak sürmekte, Başbakanın oğlunu ifadeye çağıramayan savcılara, hakimlere biz nasıl güvenelim, o başbakan oğlu oluyor da bizim çocuklarımız ne oluyor. Başbakan oğlunu ifade vermeye göndermiyorsa biz nasıl gönderelim.. Çocuk katılı dediğimiz Öcalan isim değiştirdi ve şimdi İmralı oldu. Artık ülkede ne adalet, ne hukuk, ne de demokrası kalmıştır. Ülkede kaos ortamı adaletsizlik yaşanmakta. Milli İstihbarat Teşkilatımız adeta görev yapamaz hale gelmiş ve MİT in Tırları yakalanıyorsa istihbaratımızın nerede olduğunu siz tahmin edin” dedi.
 
   CHP İl Başkanı Mehmet Aslankaya ise AKP nin sonunun geldiğini söyleyerek” Sizlerden isteğim, 30 Mart seçimlerinde hırsızlara karşı sandıklarınıza sahip çıkın, il ve ilçelerde artık AKP nin sonu geldi, Rize de 448 üyemizi kendilerine üye yapan AKP zihniyeti için yaptığımız suç duyurusu hala neticelenmedi ve AKP nin savcıları karar vermekte zorlanıyor” dedi.
 
    Konuşmaların ardından CHP il ve ilçe adaylarını açıkladı, buna göre il merkez Mine Orhon, Ardeşen Tahsin Ocaklı, Ç.hemşin Demet Akay, Çayeli Ayhan Gümüşler, Derepazarı İlyas Acar, Fındıklı Mahmut Bozkurt, Güneysu  Rahman Ayhan, Hemşin Başar Cumhur, İkizdere İsmet Ekşi, İyidere Mehmet Rakıcı, Kalkandere Yaşar Fazlıoğlu ve Pazar Hikmet Hatırnaz olarak belirlendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.