Sosyal Medya

POLİTİKA

Baykal: Yalanla milleti aldatmaya çalışıyor!

Baykal Başbakan'ın yalanla milleti aldatmaya çalıştığını söyledi



eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Gezi eylemleri sırasında İstanbulKabataş'ta bir kadının eylemciler tarafından dövüldüğü yönündeki iddiaların yalan olduğunun kamera görüntüleriyle ortaya çıktığını belirterek, "Yok işte, ortaya çıktı ama Başbakan Erdoğan halen yalanla milleti aldatmaya çalışıyor" dedi. CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, seçim çalışmaları kapsamında Antalya'nın Demre İlçesi'ni ziyaret etti. Baykal'a Antalya milletvekilleri Yıldıray Sapan, Arif Bulut ve Osman Kaptan eşlik etti. CHP İlçe Seçim Bürosu'nu ziyaret eden Baykal ve beraberindekiler, CHP Demre Belediye Başkanı adayı Yusuf Kapar, CHP Demre İlçe Başkanı Selçuk Çetin ve yaklaşık 300 partili tarafından karşılandı. Yerel seçimlerin önemine vurgu yapan Baykal, özellikle kadınların örgütlenmesi gerektiğini söyledi. Baykal, kazanılan her belediye seçiminde kadın çalışmasının, kadın örgütlenmesinin çok büyük rol oynadığını anlattı. 

 
17 ARALIK SORUŞTURMASI 
 
Konuşmasında 17 Aralık soruşturması ve sonrasında yaşanan olaylara değinen Baykal, "Yaşanan olaylara devlet kendi içinden cevap vermeli. Ama devletin içindeki yetkili mekanizmalar maalesef gerekeni yapmıyor, yapamıyor. Olaylar örtbas ediliyor, ortaya çıkarılamıyor. Takip edecek olanlar görevden alınıyor. Savcılar, emniyet müdürleri oradan oraya sürülüyor. Devlet maalesef bu konuda kurumlarıyla, organlarıyla böyle bir manzara karşısında yapılması gerekeni yapmıyor" dedi. 
 
FEZLEKELİ ADALET BAKANI 
 
Yolsuzluk iddiaları nedeniyle 4 bakanın istifa ettiğini hatırlatan Baykal, bakanlar hakkında hazırlanan fezlekelerin halen Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderilmemesini eleştirdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında da 2 fezleke bulunduğunu vurgulayan Baykal, "Adalet Bakanı ne yapıyor? Fezlekeli Adalet Bakanı'nın iş başında olduğu hükümet bu. Yargıya müdahale ediyor. Adalet Bakanı, adaleti önlemek için yargıya müdahale ediyor. Bu manzarayı Cumhurbaşkanı seyrediyor, Meclis seyrediyor. Yargının eli, kolu bağlı bir şey yapamıyor. Bu olay karşısında çare millettir. Bu mücadeleyi sahiplenelim. Artık kural, ahlak, din, iman, İslam hepsi bitmiş. Bunlara 'dur' demek vicdanımızın borcudur. Bugün bunları uyarmayacağız da, ne zaman uyaracağız? İktidara bir ders vermek hepimizin görevidir" diye konuştu. 
 
'BAŞBAKAN YALANLA ALDATMAYA ÇALIŞIYOR' 
 
Konuşmasında, Taksim Gezi Parkı'nın mevcut haliyle korunması için yapılan eylemler sırasındaİstanbul Kabataş'ta başörtülü bir kadının dövüldüğü, hakarete uğradığı yönündeki iddialara da değinen Deniz Baykal, şunları dedi: 
 
"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kürsüden defalarca bu iddiaları getirdi. Her türlü kuralsızlık dizboyu. Yalan söyleyerek kampanya yapıyor. Neymiş, camide içki içtiler. Caminin imamı 'yok' diyor. O hala meydan meydan geziyor, 'Bir belediye başkanının yakınına, başörtülü bir kadına 100 kişi saldırdı' diyor. Yok işte, ortaya çıktı. Ama Başbakan Erdoğan halen yalanla milleti aldatmaya çalışıyor. Bana yalanla yaklaşanlara inanmam. Türk milletinde böyle bir saldırganlık, saygısızlık yoktur. Her şey orta ama Başbakan yalan söylemeye devam ediyor." 
 
Baykal, seçim bürosundaki konuşmasında, CHP Demre Belediye Başkan adayı Yusuf Kapar için destek istedi. 
 
BUGÜN
 
BBP Bursa adaylarını açıkladı
 
BDP'li Gülten Kışanak: Apo Amed'e gelecek!
 
 Dİ?ER HABERLERErdoğan: KDV ve ÖTV için talimat verdim
 
Başbakan Erdoğan, KDV ve ÖTV için talimat verdiğini belirtti.
 
Bülent Arınç: Bana ne tahliye edilmişse!
 
'Bana ne, tahliye edilmişse edilmiştir. İçeriye tıkılmışsa tıkılmıştır'
 
» Başbakan Erdoğan: Nerenize koyacaksınız?» BDP'li Gülten Kışanak: Apo Amed'e gelecek!» Arınç: Yolsuzluk yapanın yanında değiliz!» Avcı'dan AKP'lilere dershane uyarısı geldi!» Duada adı geçmeyince Çağlayan ikaz etti! Mustafa Sarıgül, Aziz Kocaoğlu'nu tehdit etti!
 
'Adnan Ağabey'in dediği olacak, yoksa arıza çıkarırım Aziz'
 
Bahçeli: Bu Bilal gemiciklerini yüzdürüyor!
 
'Acaba Yasin El Kadı ile münasebetiniz nereden başlıyor?'
 
» AK Parti'de istifa depremi devam ediyor!» Oran: Neden Sümeyye Erdoğan ilgileniyor?» Zafer Çağlayan: Gelişen olayların inadına...» Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu!» TBMM Genel Kurulu ayın 18'inde toplanacak! Neçirvan Barzani: Halkbank tek seçenek!
 
Barzani, Bağdat yönetiminin baskılarına rağmen petrol sevkiyatını Türkiye üzerinden yapmaktan vazgeç
 
Ümit Cingöz ve 400 üye AKP'den istifa etti!
 
Seferihisar Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Cingöz ve 400 üye AK Parti'den istifa etti.
 
» AKP Genel seçim için beyanname hazırladı!» Devlet Bahçeli: Yakayı kurtaramayacaklar!» CHP'li Engin Altay: Parlamento'da kan aktı!» Bekir Bozdağ: Namussuz ve şerefsizdir!» Demirtaş: O fezlekeler Meclis'e gelecek
*
*
 
*YAZARLARAli Ünal
 
'Paralel Devlet'in Operasyonu mu, Yoksa...?
 
Prof. Dr. Ata Atun
 
Rum Siyasileri Tanımak
 
Op. Dr. Gökçen Erdoğan
 
Bir Bakış Yalnızlığa
 
Yrd. Doç. Dr. Cengiz Şimşek
 
Ümük Sıkan Bir Toplumun Üyesiyiz
 
Muaz Kalaycı
 
Haşhaşiler Değil Kardeşler
 
ÇOK OKUNANLARBugünBu HaftaBu AyABD'li aktris Ellen Page: Saklamaktan bıktım!
 
ABD'li aktris Ellen Page: 'Saklamak ve yalan söylemekten bıktım'
 
Gündeş ve Zarrab hakkında müthiş iddia!Barzani, Başbakan'dan paralarını istiyor!Bakan Güler: Senin önüne yatarım Reza!Efkan Ala memleketinde protesto edildi!Torba yasa ile yaşlılara harçlık verilecek!CHP'den Elif Çakır hakkında suç duyurusu!Başbakan Erdoğan: Nerenize koyacaksınız?Şari adlı genç, kralın emriyle 320 kilo verdi!46 maddelik düzenleme Meclis'ten geçti!3. havalimanı için süper bakanlar geliyor!RÖPORTAJTüm Röportajlar »Mehmet Altan: Sivil darbe yaşıyoruz - ÖZEL
 
Prof. Dr. Mehmet Altan, Haber Aktüel'e konuştu. Altan, iktidarı eleştirdi.
 
VİDEOLARTüm Videolar »Zengin Kız Fakir Oğlan son bölümMessi'nin bu görüntüleri tık rekoru kırıyorSA?LIK DANIŞMANITüm Sorular »
 
Doktorlarımız sağlık sorunlarınıza çözüm bulmak için sorularınıza en geç 24 saat içerisinde yanıt veriyor. Tıklayın, sorun!
 
YEMEK TARİFLERİTüm Tarifler »
 
Birbirinden lezzetli enfes yemek tarifleri Haber Aktüel'de! Tıklayın, yüzlerce yemek arasından birisini seçin!
 
ŞİKAYETİM VAR
 
Şikayetlerinizi yazabileceğiniz özgür bir platform. Siz yazın bir onaylayalım!
 
SON DAKİKA HABERLERTümü »Başbakan'dan, halk otobüsü esnafına ÖTV ve KDV düzenlemesi sözüŞanlıurfaspor: 0 - Fethiyespor: 1MHP İskenderun Merkez Seçim Bürosu açıldıKardemir Karabükspor: 0 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı)Tatvan savaş alanına döndüEskişehir'de kedinin bıçaklanarak öldürülmesi protesto edildiBağlarbaşı Mahallesi'nde 'Saadet' coşkusuKırıkkaleli eczacılar Kırşehir'i ziyaret ettiKayseri Baro Başkanı: Yargı bağımsızlığı için inşa edilen köprü yıkılmıştırÖrgüt yandaşları İstanbul'da minibüs kundakladıKayserispor sahasında 6 ay sonra kazandıAnkaraspor: 2 - Tekden Denizlispor: 1Beşiktaş, Bursaspor maçı hazırlıklarını tamamladıHollanda'daki uçak kazasıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktıSadece 4 Avusturyalıdan biri AB hakkında olumlu izlenime sahipKız arkadaşını silahla vurdu, ambulansla hastaneye gönderdiBafra Belediye Başkanı Şahin: İlçenin 100 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürdükEkonomi Bakanı Zeybekci: Okumadım, duymadım, haberim yokMHP Bafra'da seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyorDenizli, Azerbaycan'da seriye bağladıAdanaspor: 3 - TKİ Tavşanlı Linyitspor : 0Viranşehir'de taşlı sopalı kavga: 8 yaralı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.