Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

Vakfikebir'deKURTULUÅž COÅžKUSU

Vakfıkebir?in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Hükümet Binası önündeki Atatürk Anıtı?na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı?nın okunmasıyla başladı.



Vakfıkebir’in düÅŸman iÅŸgalinden kurtuluÅŸunun 96. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Hükümet Binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla baÅŸlayan tören, saygı duruÅŸunda bulunulması ve Ä°stiklal Marşı’nın okunmasıyla baÅŸladı.

 
Daha sonra Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Garnizon Komutanı SavaÅŸ ÇaÄŸlar ve Belediye BaÅŸkanı Hayri Birinci halkın ve öÄŸrencilerin kurtuluÅŸ gününü kutladı. Törende konuÅŸan Vakfıkebir Belediye BaÅŸkanı Hayri Birinci, “1916’da birçok illerle birlikte Vakfıkebir’de iÅŸgal edildi. 14 Åžubat 1918’e dek bu kara günler sürdü. Vakfıkebirler; YoksulluÄŸun, açlığın acıların yanında iki yıl iÅŸgal güçlerinin olumsuzluklarını da gördü. Türk insanının mayasında var olan hürriyet ve bağımsızlık duygusu bir kez daha harekete geçerek Vakfıkebir’in kahraman insanlarının direniÅŸi, cesareti, birlik ve beraberliÄŸi bu sıkıntılı günleri geride bırakmamızı saÄŸlamıştır.
 
Her Şeyin Başı Sevgidir
 
Sevgili Vakfıkebirliler; gerek ilçemizde gerekse yurdumuzda birlik ve beraberliÄŸe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Unutmayalım; bölünmek yok olmak demektir. Her ÅŸeyin başı sevgidir. Sevgi olduÄŸu her yerde birlik, beraberlik ve kalkınma vardır. Ülkemizin kalkınması, büyümesi ve Ulu Önder Atatürk’ün hedef koyduÄŸu muhasır medeniyetler seviyesine çıkmak için birlik, beraberlik ve kardeÅŸlik içerisinde yaÅŸamalıyız. 14 Åžubatlar birliÄŸin, beraberliÄŸin, kardeÅŸliÄŸin ve huzurun daha da pekiÅŸtiÄŸi günlerdir. Güzel günlerin müjdecisidir. Bu yolda emeÄŸi geçen, alın teri döken herkese borcumuz vardır. Onlara saygı duyuyoruz. Seviyoruz ve Unutmuyoruz. Onları Rahmetle anıyoruz” dedi. Törenin son bölümünde Trabzon Belediyesi mehteran takımı bir konser verdi. Törene BeÅŸikdüzü Belediye BaÅŸkanı Ramis Uzun, Yalıköy Belediye BaÅŸkanı Ali Bayram Tanrıverdi, Vakfıkebir’in ileri gelen simaları ve çok sayıda vatandaÅŸ katıldı.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.