Sosyal Medya

EKONOMÄ°

CHP'li Mustafa Sarıgül: Bu bir provokasyon!

Mustafa Sarıgül, TMSF tarafından mal varlığına haciz koyulması üzerine yazılı açıklamada bulundu.



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF), banka hesaplarına ve gayrimenkullerine haciz koyduÄŸu ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanı ve CHP Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi BaÅŸkan Adayı Mustafa Sarıgül, TMSF ile herhangi bir borç iliÅŸkisinin olmadığını açıkladı. Olayı provokasyon olarak deÄŸerlendiren Sarıgül, “Bu olay tamamen, devletin kurumlarının panik içerisinde siyasete alet edilmesinden ibarettir.” dedi. TMSF’nin, kredi borçları sebebiyle banka hesapları ve mal varlıklarına el koyduÄŸu Mustafa Sarıgül, yaptığı yazılı açıklamada, olayı provokasyon olarak deÄŸerlendirdi. Devlet kurumlarının panik içerisinde siyasete alet edildiÄŸini öne süren Sarıgül, TMSF’den borçlu olduÄŸuna iliÅŸkin istediÄŸi belgenin avukatına verilmediÄŸini öne sürdü. Sarıgül’ün yazılı açıklaması ÅŸöyle:

“Bugün TMSF tarafından banka hesaplarıma ve mal varlığıma haciz ve tedbir konulmuÅŸtur. Bu tamamen haksız ve siyasi bir saldırıdır. Benim TMSF ile herhangi bir borç iliÅŸkim kesinlikle yoktur. Bu olay, öÄŸrendiÄŸim kadarı ile 1998 yılına ait ve benim dışımdaki kiÅŸilerin kredi borcu ile iliÅŸkilendirilerek yapılmak istenen bir provokasyondur. Ben TMSF’den geçen 16 yıl içerisinde bir mektup dahi almış deÄŸilim. Bugün avukatım vasıtası ile resmen TMSF’ye baÅŸvuru yaparak, benim borçlu olduÄŸumu gösteren bir belge varsa örneÄŸinin tarafıma verilmesini istedim. Ancak böyle bir belge verilemedi, çünkü böyle bir husus kesinlikle söz konusu deÄŸildir.

Bu olay tamamen, devletin kurumlarının panik içerisinde siyasete alet edilmesinden ibarettir. Halkın güvenini kaybederek ÅŸahsıma yönelik bu siyasi saldırıyı yapanlar, bunun cevabını 30 Mart akÅŸamı sandıkta mutlaka alacaktır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.