Sosyal Medya

BÖLGEHABER

ErdoÄŸan: Yolsuzluk olsa bunlar olur mu?

Başbakan Erdoğan, yaptıkları hizmetleri anlatarak yolsuzluk iddialarına dikkat çekti.



BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Ordu'da yaptığı konuÅŸmada hükümetin icraatlerine dikkatleri çekerek "yolsuzluk olan bir ülkede bunlar olur muydu?" diye sordu. Ordu ve Giresun'a da havaalanlarının hizmete açılacağını söyleyen ErdoÄŸan, CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu'na da "eyyy CHP'nin genel müdürü" diyerek seslendi.

ErdoÄŸan'ın Ordu'daki konuÅŸmasından öne çıkanlar...

"Bugün yapacağımız açılışlarla Ordu'ya 632 trilyon liralık eser kazandırıyoruz. 11 yıldır yollardayız, insanımıza hizmet taşımanın mücadelesindeyiz. Bu makamlara efendi olmak için deÄŸil hizmetkar olmak için geldik. YolsuzluÄŸa 11 yıl boyunca asla müsamaha göstermedik asla göstermeyiz. YolsuzluÄŸun olduÄŸu bir ülkede milli gelir bu kadar artar mıydı?

AK Parti'yi AK Parti yapan yolsuzluÄŸa karşı verdiÄŸi mücadeledir. Yolsuzlukların üstünü hiçbir zaman örtmedik. Yolsuzluk yapanlara da hoÅŸgörü göstermedik, göstermeyiz. Nereden gelirse gelsin milletin parasına, kaynağına, alın terine el uzatanlar, devletin kasasına, kesesine el uzatanlara göz yummadık, göz yummayız. Ecdadımızın 153 yıllık hayaliydi Marmaray, kıskandılar, engellemek istediler ama biz onlara raÄŸmen yaptık. Tünel diye bir ÅŸeyi Türkiye tanımazdı. Bizimle tanıdı. 123 tünel yaptık Türkiye'ye. Bunlar bize nasip oldu. 30 Mart bunlara sandıkta en güzel cevap günüdür.

Biz büyük düÅŸünüyoruz onun için büyük adım atıyoruz. CHP zihniyetinin yaptığı raylı sistem yok. Demir aÄŸlarla ülkeyi biz örüyoruz. Enerjide attığımız adımlar ortada. Biz geldiÄŸimizde 9 il doÄŸalgaz kullanırken, ÅŸimdi 72 ilde doÄŸalgaz kullanılıyor."

-Biz gelmedejn önce, Cumhuriyet tarihinden o güne 346 bin derslik vardı ÅŸimdi ise11 yılda 205 bin derslik ilave ettik. 407 bin yeni öÄŸretmen atadık.

97 yeni üniversite açıktı. Üniversitesiz ilimiz kalmadı. 175 yeni blok yurt inÅŸa etti. 650 yeni modern hastane yaptık.

-Artık benim vatandaşım istediÄŸi hastaneye gidiyor. Bunun bedelini CHP genel müdürü ödemiyor. Biz ödüyoruz.

-Hani nerede Milliyetçiler. Lafla millyetçilik olmaz. Türkiye ÅŸimdi keni uydusunu, kendi hava araçlarını yapar oldu.

-Biz yolsuzluğun hortumunu kestik. Varsa da yolsuzluk yapan bireysel yanlışları varsa burası hukuk devletidir.

-20 kiÅŸiyle bir ofisi basacaksınız. Sonra orada külhanbeyi gibi bacak bacak üstüne atıp orada görüntü vereceksin. Biz bunu kabul etmeyiz.

-Burada yine yasalar ne gerektiriyorsa haddini bildiririz. Herkes görevini yasalara göre yapacak.

-14 Mayıs'ta IMF'e borcu sıfırladık. 2305 milyar doları biz ödedik. Åžimdi biz IMF'e borç vereceÄŸiz.

-Veren el alan elden üstündür.

-Åžimdi size bir müjde daha. Merkez Bankası biz gelince 27,5 milyar dolar rezervi vardı. Åžimdi 136 milyar dolara ulaÅŸtı.

-Son çeyrekte 4,4'lük büyüme kaydettik. Enflasyonu bitirdik. Ä°ÅŸsizliÄŸi tek haneye düÅŸürdük. Enflasyon hiçbir zaman maaÅŸalrı eritemedi.

-YolsuzluÄŸu olduÄŸu yerde bu büyümeler olur mu. Merkez Bankası'nda bu kadar para olur mu?

Bu arada BaÅŸbakan, Ordu'ya gitmeden önce Samsun'da da açıklamalar yaptı.

ErdoÄŸan'ın Samsun'da yaptığı açıklamalar ÅŸu ÅŸekilde:

Samsun’u en kalbi duygularımla selamlıyorum. Åžu an sizin bu davranışınız milletin bir yürüyüÅŸünün en anlamlı buluÅŸmasıdır. Hiç endiÅŸeniz olmasın dik duruyoruz, dik duracağız.

"YEREL TAÅžERONLARI OLAN BÄ°R OPERASYON"

Son günlerde olan bu olay uluslararası boyutları olan, yerel taÅŸeronları olan bir operasyondur. Bu operasyon hükümete karşı atılmış bir adımdır. Ama bundan öte uluslararası ve artı ulusal bir boyutu olan bir operasyondur. Biz bundan yılmayacağız. 11 yıl önce göreve geldiÄŸimizde milli gelirimiz 230 milyar dolardı. Bugün 800 milyar doları aÅŸar hale geldi. Yolsuzlukların olduÄŸu bir ülkede milli geliri artırabilir misiniz?

"CHP DEMEK KÄ°RLÄ°LÄ°K DEMEKTÄ°R"

Ünye’de detayları anlatacağım. Biz 11 yılda 17 bin km bölünmüÅŸ yol ilave ettik. Ana muhalefetin genel müdürü çıkmış diyor ki çetelerden bahsediyor. Çete arıyorsan kendine bak. RahÅŸan Affı ile kurtuldun be. Bunların mazisi karanlık mazisi. Bu ülkeye bunlar zarardan baÅŸka ne yaptılar? CHP demek kirlilik demektir, karanlık demektir. Bu ülkede fikir, düÅŸünce özgürlüÄŸü CHP iktidarlığı döneminde büyük darbeleri yemiÅŸtir. Bu genel müdür karanlık geçmiÅŸini aydınlatacak. Daha çok beklersin. Çamur atmakla bir yere varamazsın. Biz Ak Partiyiz bunu böyle kabul edeceksin. Seni kabul etmende önemli deÄŸil. 30 Mart’ta halkımız karar verecek.

"GEREKLÄ° OLANI YAPARIZ"

Biz bu konularda rahatız. Tek derdimiz hukukçuların hukuka saygılı hareket etmesidir. Güdümlü hareket ettikleri zaman, o zaman siyasiler olarak yargı, yürütme neden var bu ülkede. Hepsi anayasaya göre çalışıyorlarsa sorun yok. Ama aykırı iÅŸlem yapıyorlarsa biz de gerekli olan yaparız.

"EVDE YEMEK ISMARLAYACAK..."

Yasalar aykırı emir veremez. EÄŸer siz kalkıp bu insanlara bu baskıları yapıp yargıyı yönlendirmeye çalışırsanız üzerimize düÅŸeni yapacağız. Åžu hale bakın. Yürütmenin mensubu bir eve baskın yapacak. Baskın yaptığı evde bacak bacak üstüne atacak, eline tesbihi alacak külhanbeyi gibi. Bir de yemek ısmarlayacak bu nasıl bir iÅŸ. Bunu yapan yargı mensubunu seyir mi edeceÄŸiz. GereÄŸini neyse bunu yaparız. Ak Parti bozulmuÅŸ çarkları düzeltmeye geldi bu ülkede.

"SÄ°ZLERÄ° ÜLKEMÄ°ZDE TUTMA MECBURÄ°YETÄ°NDE DE?Ä°LÄ°Z"

Batılı bunu gördüÄŸü için attığımız adımlar nedeniyle sesiz devrim demiÅŸtir. Büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içine giriyorlar. Onlar sesleniyorum: Ä°ÅŸinizi yapın. Biz sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur deÄŸiliz. EÄŸer sizin büyükelçilerimiz de bu tür oyunların içine giriyorlarsa bize haber verin siz göndermeyin biz alırız.

Sizden bir ÅŸey istiyorum: Bütçeyi gördünüz deÄŸil mi? Her türlü hakareti yapan muhalefet kaç kiÅŸiyle bu bütçeye hayır dedi. 117 kiÅŸiyle…Bunlar toplam 212 kiÅŸi. 318 oyla bütçesine sahip çıktı. Siz muhalefet olarak TBMM’de nasıl çalışılacağını bilmeyecek kadar zavallısınız.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.