Sosyal Medya

GÃœNCEL

Åžok tasfiyeler, Valiler ile devam edecek!

Tasfiyeler bütün hızıyla devam ediyor. Sıranın Valilere geldiği iddia ediliyor.



Tasfiye operasyonlarının vali ve emniyet müdürleriyle devam edeceÄŸi iddia ediliyor. Ä°stanbul ve Ankara valisi de listede... Türkiye’yi sarsan ‘yolsuzluk ve rüÅŸvet’ operasyonu Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’nı hallaç pamuÄŸuna döndürdü. Ä°stanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Ankara’da 3 Ä°l Emniyet Müdür Yardımcısı’yla beraber çoÄŸunluÄŸu ÅŸube müdüründen oluÅŸan operasyon 100 kiÅŸiyi buldu. Radikal'in haberine göre; operasyonlar geniÅŸleyerek sürecek ve üst makamlara yansıyacak. Sırada il emniyet müdürleri ve valiler var.

17 Aralık’ta 3 bakan çocuÄŸunu da kapsayan operasyonun faturasını ‘paralel yapı’ya çıkaran hükümet, ilk planda BaÅŸbakan ve bakan imzalarının yeterli olduÄŸu alt düzey atamalarla iÅŸe baÅŸladı.

Atama furyasının vakit geciktirmeden tamamlanması planlanıyor. Vali ve emniyet müdürlerini kapsayan kararnamenin en kısa sürede imza için CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül’e sunulacağı öÄŸrenildi.

Kararname ile Ä°stanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile Ankara ve Ä°zmir Emniyet Müdürlerini de kapsayabileceÄŸi konuÅŸuluyor. Bu atamalar alt kadrolarda yeni ÅŸekillenmelere de yol açacak. Vali ve emniyet müdürleri atandıkları yerlerde kendilerine baÄŸlı olan birimleri yeni baÅŸtan organize edecek.

Tasfiye listesi hazır

Hükümet, bu operasyonları uzun zamandır yapmayı düÅŸünüyordu. ‘Gezi’ olaylarından sonra harekete geçilse de operasyon tamamlanamadı. Bunda CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül’ün bazı deÄŸiÅŸikliklere rezerv koymasının etkili olduÄŸu da söyleniyor.

Çekmecesinde yüzlerce bürokratı kapsayan ‘tasfiye listesi’nin hazır olduÄŸu söylenen hükümet son operasyonun ardından bürokrasideki tırpanlamayı bitirmeye kararlı.

Emniyet odaklı baÅŸlayan operasyonların farklı bakanlıklara da yansıyacağı söyleniyor. BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan ’ın önceki gün CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüÅŸmede 3’lü imza gerektiren atamaları konuÅŸtuÄŸu ve Ä°stanbul’daki evinde bu konu üzerine çalıştığı tahmin ediliyor.

Akademi ‘out’, Mülkiye ‘in’

Ä°stanbul’daki operasyonun olası yansımalarından birisi de bürokratik atamalardaki tercihler olacak. Hükümet, Polis Koleji-Akademisi kökenli isimler yerine ‘Mülkiye’ mezunlarına ağırlık veren bir yapılanmaya gidiyor.

Bunun ilk iÅŸareti Hüseyin Çapkın’ın görevden alınmasından sonra Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü’ne Aksaray Valisi Selami Altınok’un getirilmesi oldu. Emniyet MüdürlüÄŸü’ne bir valinin atanması sıkça rastlanan bir durum olmadığı için dikkat çekmiÅŸti.

Altınok, 1988 yılı Ä°stanbul Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Altınok gibi bugün bürokrasinin önemli konumlarında bulunan insanların önemli bir bölümünün Ä°stanbul Siyasal mezunu olması gözlerden kaçmıyor. Mülkiye mezunları sadece vali ve emniyet müdürleri atamasında tercih edilmeyecek. Emniyet Genel MüdürlüÄŸü merkez yapılanmasında polis akademesi yerine Mülkiye’den mezun olmuÅŸ bürokratların göreve getirileceÄŸi konuÅŸuluyor.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.